Programi i ditës

Резултати : Autor Vesella Krësteva

Arsimi dhe edukimi global si një mjet për zhvillimin e të menduarit kritik

Një nga gjërat më të rëndësishme me të cilat duhet të mësohen  të rinjtë në Bullgari është mendimi kritik, është e bindur profesoresha Petranka Fileva, kryetare e Këshillit Drejtues të platformës bullgare për një zhvillim ndërkombëtar dhe pedagoge në..

27.05.21 14:05 |

Ruajtja e kulturës dhe gjuhës bullgare është një përgjegjësi përpara fëmijëve tanë

Gjuha bullgare është e shenjtë dhe ruajtja e asaj që është bullgare është një përgjegjësi që kemi përpara fëmijëve tanë dhe të ardhmes së tyre. Me këto fjalë Sabina Hristova, presidente e Shoqatës Gjermano-Bullgare “Vatra” përshkruan kuptimin e 24..

24.05.21 09:15 |

Gjeorgji Ivanov, i cili bëri përshtypje në Universitetin e Harvardit me kauzën e tij shoqërore

“Unë jam Gjeorgji Ivanov nga klasa e 12 në gjimnazin matematikor në Sofje dhe interesi im bazë është fizika.” Kështu, me fjalë të thjeshta e prezanton veten një nga të zgjedhurit nga Universiteti i Harvardit për këtë vit, i cili sipas..

03.05.21 09:05 |
Viktoria Ruseva

Viktoria Ruseva në gjurmët e Evropës së ndritshme dhe të çmimit Karli i Madh

Në çfarë lloje shoqërie duam që të jetojmë? Çfarë na pëlqen në botën rreth nesh dhe si mund ta ndryshojmë drejt më së mirës? Këto janë disa nga pyetjet të cilat ja venë vetes njerëzit e rinj në projektin “ Modeli Bashkim Evropian Sofja 2021 ” -..

28.04.21 12:28 |

Tatjana Llollova – Dielli në galaktikën e yjeve të teatrit bullgar

Teatri Satirik “Aleko Konstantinov” në Sofje sot hap dyer për yllin e vet të madh - Tatjana Llollova . Por, kësaj radhe publiku nuk do të dalë i ndriçuar nga mishërimet e paimitueshme të aktores së dashur, por i pikëlluar nga lamtumira e fundit me..

26.03.21 13:08 |

Sonja Kasavetova: “Njerëzit në Radio Bullgarinë kanë frymë të pavarur dhe të lirë”

Sivjet Radio Bullgaria shënon përvjetorin e 85 të themelimit të saj. Pra 85 vjet nga ajo e diel, kur radioja përmes transmetuesit me valë të shkurtra, e njohur si Radiostacioni “Elsa”, filloi transmetimin në të gjithë Evropën, Afrikën e Veriut dhe..

23.03.21 07:15 |

Regjisorja Maja Vitkova-Kosev për bamirësinë, artin dhe jetën mes tyre

Pa ndonjë rëndësi nëse festoni 8 marsin, nëse e lidhni me politikë, ideologji ose luftë për barazinë gjinore, data me siguri që ka hijeshinë dhe kontradiktën karakteristike femërore. Sot, ju tregojmë për një grua të re, e cila vet pohon se, nuk e..

08.03.21 08:18 |

“Përtej kërcimit” – një film dokumentar për rekorderen e parë botërore bullgare Jordanka Bllagoeva

Para pesë vitesh në kabinetin e njërit prej reumatologëve të dalluar në Bullgari, profesorit Zllatimir Kollarov, hyri një nga sportistet më të mira të atletikës së lehtë dhe rekordere e parë botërore për Bullgarinë në kërcimin e së larti, Jordanka..

11.02.17 15:15 |

“Ndryshimi në Pallatin Kombëtar të Kulturës” ose si Pallati Kombëtar i Kulturës në Sofje po përgatitet për Kryesinë e parë bullgare të Bashkimit Evropian

Pjesë nga ulluku i çatisë, një karrige të vjetër, shirita të vjetra filmash, një germë “S” e vjetërsuar prej plasmani nga mbishkrimi”Sofja” dhe akoma materiale të tjera shumë të ndryshme ndërtuese, të renditura në një ekspozitë jo standarde do të..

11.01.17 13:56 |

120 vjet Akademia Kombëtare e Arteve Figurative

Akademia Kombëtare e Arteve Figurative, shkolla më e vjetër prestigjioze e arteve figurative në Bullgari, shënon jubileun 120 vjeçar. Të shumta janë intelektualët të cilët në fund të shekullit XIX mbrojtën idenë për krijimin e shkollës së lartë të..

06.12.16 11:07 |
Подкасти от БНР