Programi i ditës

Резултати : Autor Vesella Krësteva

Seminari i 38-të ndërkombëtar për gjuhën dhe kulturën bullgare

Seminari veror ndërkombëtar për gjuhën dhe kulturën bullgare po zhvillohet në kryeqytetin e vjetër bullgar Veliko Tërnovo (Bullgari Qendrore). Organizatorët janë Ministria e Arsimit dhe Shkencës, Universiteti i Veliko Tërnovos “Shenjtorët Qirill dhe..

22.07.15 14:24 |

Filmi “Kujtime nga Bërdarski geran” ose tregim për rrugën e ndryshme të historisë sonë

Pyetja “Kush jam unë?” është e para dhe më e rëndësishmja të cilën e shtrojmë në rrugën e formimit tonë si personalitete. Në Bullgari ka një komunitet të vogël, i cili i vë të kaluarën dhe historinë e tij në vendin e parë kur i përgjigjet kësaj pyetje...

26.02.15 13:32 |

Anton Mitov për të kaluarën, të tanishmen dhe të ardhmen e Radio Bullgarisë... me ndjenje të shëndetshme për humor dhe vetëironi

Historia personale e Anton Mitovit me “Shtëpinë e vjetër”, siç e quajmë Radion Kombëtare Bullgare, filloi përpara më se 35 vjetësh dhe vazhdon me vizionin për një platformë multimediatike, e cila të jetë pjesë e dobishme, interesante dhe zbavitëse e..

25.01.15 12:10 |

Një konkurs fotografik do të kërkojë çezmat më të bukura në Bullgari

Shoqatat joqeveritare “Unë e dua ujin” dhe Asociacioni bullgar i Ujërave organizojnë një konkurs fotografik me temë: “Çezmat e Bullgarisë”. Konkursi është pjesë e iniciativës “Ura ujore ndërkombëtare 2015”, e cila tashmë katër vjet me radhë realizohet..

14.01.15 14:22 |

Çfarë e dimë për ndihmësit e Babagjyshit?

Për Krishtlindjet Muzeu i Historisë në qytetin e Bllagoevgradit ka përgatitur një program të veçantë për më të vegjlit. Tema është “Çfarë e dimë për ndihmësit e Babagjyshit”. Ideja është që t’u jepet start festave të fundvitit për fëmijët të cilët i..

21.12.14 12:10 |
Monumenti i Georgi Markovit

Bullgaria shënon 25 vjet nga fillimi i tranzicionit me një monument të Georgi Markovit

Gjatë kësaj jave Bullgaria shënon 25 vjet nga rrëzimi i regjimit komunist në vend. Një çerek shekulli pas datës historike, 10 nëntor, në sheshin “Zhurnalist” /“Gazetari”/ në Sofje u inaugurua monumenti i shkrimtarit dhe emigrantit politik Georgi..

15.11.14 14:27 |
Kolazh: Silvija Petrova

Bullgaria në “Natën Evropiane të Teatrove”

Më 15 nëntor për herë të dytë Bullgaria do të përfshihet në iniciativën “Nata Evropiane e Teatrove”. Më se 1500 artistë të stileve të ndryshme teatrale do të bëhen pjesë e këtij spektakli të natës. Ata do të prezantojnë veprat e tyre në 80 lokacione të..

15.11.14 10:15 |
Kolazh: Silvija Petrova

“Kinomania” – joshje për adhuruesit e filmit

Më 13 nëntor në Sofje do të fillojë Edicioni i 28 i Panoramës Botërore “Kinomania”. Sivjet ai do të zgjatet deri më 30 nëntor dhe përfshin afro 60 prej titujve më të pritur dhe më të dekoruar gjatë vitit të fundit. Organizator është Pallati Kombëtar i..

07.11.14 10:05 |
Kolazh: Vergil Mitev

Paratë tregojnë – një ekspozitë jo tradicionale për historinë e Bullgarisë shkruar mbi kartëmonedhat

Deri në fund të shtatorit në Shtëpinë e Kulturës “Boris Hristov” në qytetin Pllovdiv mund të shihet ekspozita “Paratë tregojnë”. “Kjo është një ekspozitë origjinale jo tipike historike, e cila prezanton personalitetet e rikrijuara mbi kartëmonedhat..

27.09.14 10:35 |

Biblioteka e Kryeqytetit paraqet tri ekspozita kushtuar Festës së Sofjes

17 shtatori – dita, kur kisha ortodokse shënon nderin e mërgimtareve të shenjta Sofia dhe tri vajzat e saj Vjara (Besa), Nadezhda (Shpresa) dhe Ljubov (Dashuria), është shpallur festë e qytetit të Sofjes. Sivjet ndër aktivitetet e festës ka tri..

17.09.14 14:53 |