Programi i ditës

Резултати : Autor Vesella Krësteva

Biblioteka e Kryeqytetit paraqet tri ekspozita kushtuar Festës së Sofjes

17 shtatori – dita, kur kisha ortodokse shënon nderin e mërgimtareve të shenjta Sofia dhe tri vajzat e saj Vjara (Besa), Nadezhda (Shpresa) dhe Ljubov (Dashuria), është shpallur festë e qytetit të Sofjes. Sivjet ndër aktivitetet e festës ka tri..

17.09.14 14:53 |

Fillon edicioni i X i Festivalit Botëror të Filmit Vizatimor në qytetin Varna

“Animimi është arti i vetëm i vërtetë i lirë, i cili ka lindur në shekullin tonë. Përpara animimit e ardhmja është më e ndritshme” – me këto fjalë të animatorit të njohur botërisht hungarez Xhon Hallas gjatë tetorit të vitit 1979 u hap Festivali..

11.09.14 12:54 |

Kremena Nikollova për gjurmët e një traku në kulturën e Parisit

“Më intereson e kaluara, mungesa e kujtimeve reale për kohën para nesh, të cilën ne jo gjithmonë kemi përjetuar personalisht, por e cila është pjesë prej nesh” – kështu filloi tregimin për jetën e vet personale dhe profesionale piktorja, dramaturg,..

31.08.14 11:50 |

Fati i zonjushës së talentuar Kallçeva

Talent, besim, dashuri, e kaluar, e tanishme dhe e ardhme – këtë mund të shikoni dhe të dëgjoni më 31 gusht në stadiumin “Bëllgarska Armija”. Shkaku – kthimi përpara publikut bullgar pas 8 vjetëve të këngëtarit të operës me famë botërore Andrea..

21.08.14 15:21 |

24 maji – Festa e “shenjave, që flasin” për të kaluarën, të tanishmen dhe të ardhmen e një populli

“Për shpëtimin e veprës së shenjtorëve Kirill dhe Metodij Bullgaria ka merituar mirënjohjen dhe respektin jo vetëm të popujve sllavë, por të mbarë botës.” Këto janë fjalë të linguistit të njohur dhe specialistit të gjuhës bullgare – profesori francez..

24.05.14 09:00 |

Në pritje të Sofje Film Festit

Adhuruesit e kinemasë në Bullgari me padurim presin Sofja Film Fest – një nga forumet më të mëdha dhe të konsiderueshme të kinemasë në Evropën Qendrore dhe Lindore. Programi i tij zyrtar do të jetë midis 6 dhe 16 mars dhe përfshin rreth 160 filma..

03.02.14 14:31 |

Filmi “Viktoria” e Maja Vitkovës në programin e konkursit “Sundance”

“Kinemaja është ëndrra ime dhe hobi për mua”, është kategorike regjizerja e re Maja Vitkova. Në Ditën e Kinematografisë Bullgare (13 janar) Ju takojmë me të. Shkaku është filmi i saj artistik debutim “Viktorja”. Ky është filmi i parë bullgar që..

13.01.14 15:55 |

“Sofja tingëllon në veshtë Tuaj” – tre vende emblematike në kryeqytet “po flasin” në bullgarisht dhe anglisht

Çdo qytet mban në vet vete histori individuale jashtë fakteve historike. Çdo rrugë, çdo qoshk, çdo vend i lidhur qoftë me aromën e bukës së freskët, i jargavanit ose i pemëve të gështenjave fshehin në vet vetën “jetën” nga e kaluara e çdo njeriu. Qyteti i..

09.12.13 12:55 |
Подкасти от БНР