Programi i ditës

Резултати : Autor Vesella Krësteva

Eshafod VІ, 2007, fragment

Ekspozita “Agime dhe perëndime” të akademikut Rumen Skorçev në Galerinë Kombëtare të Arteve

Gjatë shtatorit u nda nga jeta Rumen Skorçev – njeri prej piktorëve më të njohur bullgarë, që punojnë në fushën e ilustrimit, grafikës, pikturës dhe artit figurativ. Ai vdiq në moshë 82 vjeç duke përgatitur ekspozitën e tij të radhës për Galerinë..

20.12.15 09:50 |

U hap festivali i 15-të Ndërkombëtar i Filmit Malor “Bansko Film Fest”

Pyetjes, pse dëshiron ta ngjitësh Everest njeri nga alpinistët më të njohur Xhorxh Lej Mellëri iu përgjigj: “Sepse ai ekziston.” Mellëri dhe Andrju Ërvin u zhdukën pa lënë gjurmë gjatë ekspeditës së tretë britanike në Himalajet në vitin 1924 nën pjesën..

27.11.15 14:52 |

Fillon Festivali i III i filmave aktual “Sofja Biting Docs”

Nga data 12 deri më 18 tetor për herë të tretë të radhës Sofja bëhet   mikpritëse e filmave dokumentar me përmbajtje aktuale dhe provokuese, të përfshirë në programin e Festivalit Sofja Biting Docs. Organizator është shoqata “Pozor”. Festivali është..

12.10.15 13:40 |

Tubimi i XIII-të Ndërkombëtar i Zanateve Popullore në qytetin Gabrovo

Nga 4 deri më 6 shtator do të zhvillohet edicioni i XIII- të i Tubimit Ndërkombëtar në kompleksin arkitektural dhe etnografik “Etëra” të qytetit të Gabrovos. Ngjarja është nën patronazhin e kryetares së Kuvendit Popullor Cecka Caçeva dhe organizohet..

04.09.15 14:09 |

Seminari i 38-të ndërkombëtar për gjuhën dhe kulturën bullgare

Seminari veror ndërkombëtar për gjuhën dhe kulturën bullgare po zhvillohet në kryeqytetin e vjetër bullgar Veliko Tërnovo (Bullgari Qendrore). Organizatorët janë Ministria e Arsimit dhe Shkencës, Universiteti i Veliko Tërnovos “Shenjtorët Qirill dhe..

22.07.15 14:24 |

Filmi “Kujtime nga Bërdarski geran” ose tregim për rrugën e ndryshme të historisë sonë

Pyetja “Kush jam unë?” është e para dhe më e rëndësishmja të cilën e shtrojmë në rrugën e formimit tonë si personalitete. Në Bullgari ka një komunitet të vogël, i cili i vë të kaluarën dhe historinë e tij në vendin e parë kur i përgjigjet kësaj pyetje...

26.02.15 13:32 |

Anton Mitov për të kaluarën, të tanishmen dhe të ardhmen e Radio Bullgarisë... me ndjenje të shëndetshme për humor dhe vetëironi

Historia personale e Anton Mitovit me “Shtëpinë e vjetër”, siç e quajmë Radion Kombëtare Bullgare, filloi përpara më se 35 vjetësh dhe vazhdon me vizionin për një platformë multimediatike, e cila të jetë pjesë e dobishme, interesante dhe zbavitëse e..

25.01.15 12:10 |

Një konkurs fotografik do të kërkojë çezmat më të bukura në Bullgari

Shoqatat joqeveritare “Unë e dua ujin” dhe Asociacioni bullgar i Ujërave organizojnë një konkurs fotografik me temë: “Çezmat e Bullgarisë”. Konkursi është pjesë e iniciativës “Ura ujore ndërkombëtare 2015”, e cila tashmë katër vjet me radhë realizohet..

14.01.15 14:22 |

Çfarë e dimë për ndihmësit e Babagjyshit?

Për Krishtlindjet Muzeu i Historisë në qytetin e Bllagoevgradit ka përgatitur një program të veçantë për më të vegjlit. Tema është “Çfarë e dimë për ndihmësit e Babagjyshit”. Ideja është që t’u jepet start festave të fundvitit për fëmijët të cilët i..

21.12.14 12:10 |
Monumenti i Georgi Markovit

Bullgaria shënon 25 vjet nga fillimi i tranzicionit me një monument të Georgi Markovit

Gjatë kësaj jave Bullgaria shënon 25 vjet nga rrëzimi i regjimit komunist në vend. Një çerek shekulli pas datës historike, 10 nëntor, në sheshin “Zhurnalist” /“Gazetari”/ në Sofje u inaugurua monumenti i shkrimtarit dhe emigrantit politik Georgi..

15.11.14 14:27 |