Резултати : Autor Stoimen Pavllov

Proceset në parti pas zgjedhjeve të zhvilluara evropiane çojnë në ndryshime në jetën politike

Rezultatet e zgjedhjeve për Parlament Evropian, që u zhvilluan më 26 maj, ende janë objekt analizash, por tashmë shihet se pjesëmarrësit kryesorë po ecin në rrugën e transformimeve. Ndryshimet e shpallura nga lideri i partisë GERB Bojko Borisov ende..

04.06.19 14:24 |

Edhe fituesit, edhe humbësit po diskutojnë ndryshimet e brendshme pas zgjedhjeve evropiane

Fill pas zgjedhjeve për Parlament Evropian, të cilat përfunduan gjatë ditës së diel, mes forcave politike të cilët morën pjesë filloi të flitet për ndryshime të brendshme. Jo vetëm mes atyre që humbën, por dhe mes fituesve. Një pjesë nga ndryshimet nuk..

29.05.19 13:28 |

Zgjedhjet Evropiane 2019: Rezultatet nga zgjedhjet evropiane në Bullgari – të pritura dhe të papritura

Rezultatet paraprake të zgjedhjeve për Parlament Evropian, të shpallura nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve gjatë ditës së hënë në mëngjes, ripohojnë se në përbërjen e parlamentit evropian  do të ketë përfaqësues  të pesë forcave politike bullgare, jo siç..

27.05.19 14:00 |

Zgjedhjet Evropiane 2019: Zgjedhjet Evropiane filluan në disa vende, në Bullgari fushata po vazhdon

Sot filluan zgjedhjet për deputetë evropianë në Holandë dhe në Britaninë e Madhe, nesër ato do të vazhdojnë në Irlandë dhe në Çeki, më 25 maj janë në Letoni dhe Sllovaki, kurse në Bullgari dhe në vendet e tjera të BE-së do të jenë dietën e diel – më 26..

23.05.19 14:14 |

Zgjedhjet Evropiane 2019: Tema evropiane përsëri në rendin e ditës në fundin e fushatës zgjedhore

Pesë ditë para zgjedhjeve për deputetë të Parlamentit Evropian, të cilat në Bullgari do të zhvillohen më 26 maj, temat evropiane rikthehen në deklaratat e pjesëmarrësve në fushatën zgjedhore, duke pasur parasysh se deri tani në to dominonin..

22.05.19 12:55 |

Zgjedhjet Evropiane 2019: Fushata për zgjedhjet evropiane hyri në fazën e fundit

Kjo fundjavë ishte e fundit nga fushata paraelektroale për zgjedhjen e evrodeputetëve bullgarë më 26 maj. GERB zhvilloi aktivitetin e tij qendror në Sofje me pjesëmarrjen e kandidatit për kryetar të Komisionit Evropian (KE) Manfred Weber nga Partia..

20.05.19 12:14 |

Zgjedhjet Evropiane 2019: Përkrahja për Partinë Socialiste Bullgare dhe për partinë GERB është pothuajse e barazuar

Në një konferencë në Sofje Komisioni Qendror i Zgjedhjeve paraqiti makinat për votim në zgjedhjet evropiane, të cilat do tu dorëzohen Komisioneve Zgjedhore Zonale më 24 maj. Furnizuesi dhe auditorët nga Akademia Bullgare e Shkencavedhe dhe Universiteti i..

17.05.19 12:33 |

Zgjedhjet Evropiane 2019: Fushata zgjedhore në Bullgari është mes atyre më aktive në Bashkimin Evropian

Raporti ndërmjetës i ekipit bullgar të Qendrës Evropiane për Vëzhgimin e Zgjedhjeve llogarit se, në sfondin e një intensiteti gjithnjë e më të ulët të fushatave kombëtare për zgjedhjen e deputetëve evropian në Bashkimin Evropian, në Bullgari fushata..

16.05.19 12:54 |

Zgjedhjet Evropiane 2019: Komisioni Qendror i Zgjedhjeve hodhi poshtë ankesën e GERB-it kundër Presidentit

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) hodhi poshtë ankesën e partisë në opozitë GERB se me disa nga shfaqjet e veta publike Presidenti Rumen Radev është përfshirë në fushatën paraelektorale në dobi të Partisë Socialiste Bullgare. Burime të Komisionit..

15.05.19 13:46 |
Kornelia Ninova dhe Bojko Borisov

Zgjedhjet Evropiane 2019: Gara zgjedhore ndërmjet Partisë Socialiste Bullgare dhe GERB-it bëhet më e ashpër

Pasi para disa ditësh Partia Socialiste Bullgare paraqiti në Komisionin Qendror Zgjedhor ankesë kundër partisë qeverisëse GERB, duke pohuar se Kryeministri Bojko Borisov përdor mjete financiare shtetërore për fushatën zgjedhore të partisë së tij (në..

14.05.19 12:52 |