Резултати : Autor Stoimen Pavllov

Pyetje para Kodit të ri Zgjedhor

Rekomandimet e Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë dhe të Komisionit të Venecias, që legjislacioni zgjedhor të mos të ndryshohet të paktën 1 vit përpara votimit nuk u dëgjuan, kurse që nga e premtja e kaluar Bullgaria ka Kod të ri Zgjedhor...

25.02.14 14:48 |
Pikëkalimi Lesovo

A do të arrijnë Bullgaria dhe Turqia ta zgjidhin problemin e lejeve të firmave transportuese?

Gjatë disa ditëve të fundit firmat transportuese bullgarë, të pakënaqura nga regjimet e licencës për vitin 2014, bllokuan pikëkalimet në kufirin tonë me Turqinë “Kapitan Andreevo” dhe “Lesovo”. Problemi u krijua pasi Turqia dhe Bullgaria shpallën se..

15.02.14 18:16 |

Pasqyra e shtypit

Ndër temat kryesore të gazetave të sotme është mocioni i tretë i mosbesimit i parashtruar nga partia në opozitë GERB kundër qeverisë së Pllamen Oresharskit . Motivet e opozitës janë dështimi i politikës së kabinetit në sferën e sigurisë. Gazeta..

07.02.14 12:25 |
Balkans

Ngjarje me adresë ballkanike

Greqia plotësoi kushtin kryesor për marrjen e kredive suplementare Kryeministri Andonis Samaras tha në Parlament, se Greqia do të evidentojë tepricë parësore buxhetore, para se të shlyejë kamatat nga 1 miliard euro për vitin 2013. Teprica..

31.01.14 15:19 |

Ngjarjet në Ukrainë nga këndvështrimi i Bullgarisë

Zhvillimet në Ukrainë vazhdojnë të jenë të tensionuara dhe kontradiktore. Partia e regjioneve në pushtet dhe opozita akoma nuk janë në gjendje të arrijnë marrëveshje për rrugëdaljen nga kriza politike. Parlamenti miratoi një projektligj për..

30.01.14 15:17 |

Pasqyra e shtypit

Tema kryesore politike e shtypit të sotëm është konstatimi i agjencisë „Alpha Research” se iniciativa qytetare ABV të ish presidentit Gerogi Përvanov pakëson në mënyrë konsiderueshme mbështetjen elektorale për PSB . Për shkak të shfaqjes së..

27.01.14 11:32 |

Pasqyra e shtypit

Nën titullin “ Kabineti konsideron si një lajm i mirë moszbatimin e të ardhurve për vitin 2013 ”, gazeta “Sega” informon, se minusi në thesarin shtetëror në fund të dhjetorit do të jetë afro 125 milion euro. Kryeministri Oresharski e konsideron..

16.01.14 12:58 |
Zhoze Barozu dhe Andonis Samaras gjatë ceremonisë së marrjes të presidencës.

Bullgaria dhe Presidenca e Greqisë

Ditën e mërkurë Greqia zyrtarisht mori kryesinë e Këshillit të BE-së. Prioritetet e shpallura janë në përputhje me fqinjën e saj Bullgari dhe parashtrojnë bashkëveprim të madh midis të dyja vendeve gjatë 6 muajve në vijim. Rritja e ekonomisë, vendet e..

09.01.14 12:48 |