Резултати : Autor Diana Cankova

Panagia e Kjustendilit e ndan bukën për nder të Shën Mërisë

Në Ditën e Fjetjes së Hyjlindëses Mëri mijëra të krishterë ortodoksë dhe katolikë do të vizitojnë kishën, që të japin nderin e tyre ndaj Nënës së Jizu Krishtit. Derisa në tërë vendin të krishterët do të shënojnë festën sipas kanunit kishtar, banorët e..

14.08.15 15:04 |

Laborator për arte inovative hap dyer në kryeqytet

Eksperimentues të rinj prej 10 vendeve do të kthejnë në 180 gradë përfytyrimet tona për një krijimtari artistike, duke shkatërruar barrierat midis arteve të veçanta dhe ndjekin të kaluarën dhe të tanishmen në një përzierje harmonike...

10.08.15 15:36 |

Kryeqyteti u pasurua me një sallë leximi në të hapur

Mure prej qelqi, një shkallare në formën e spirales dhe kudo shihen shkronja të alfabetit bullgar të shpërndara sikur nga dora e ndonjë magjistari. Pikërisht këtu në këtë pavijon të rrumbullakët ndodhet bota magjike e librave. Kjo ndërtesë e qelqtë..

08.08.15 18:35 |

Në një shkollë të re të Sofjes do të flitet kinezishtja

Shkolla e parë kineze në Bullgari – tingëllon si ekzotikë, por sipas krijuesit e saj aktualisht përvetësimi i kësaj gjuhe lindore në botë po bëhet domosdoshmëri gjithnjë e më të madhe. Këtë vjeshtë 60 fëmijë nga klasa e parë deri në klasën e dymbëdhjetë..

07.08.15 09:05 |

Spirit of Burgas: Emocione dhe muzikë e shkëlqyeshme në bregdetin bullgar

Frymëzim dhe pasion – me këto emocione në shpirt fansat i përjetojnë orët e fundit deri në ngjarjen më tronditëse të verës – Spirit of Burgas. Pas një pauze njëvjeçare festivali u rikthye në një mënyrë grandioze, që të mund të shfaqen disa..

06.08.15 16:55 |

Tingulli i harpës mes këngëve të zogjve

Në qoftë se diku lart në malin Rilla, mes këngëve të zogjve dhe rrjedhën murmuritësh dëgjoni dhe një tërheqje tepër të lehtë të telave , mos u çuditni fare! Në vendpushimin Borovec harpa e bashkon timbrin e vet dridhës dhe ledhatues me tingujt e..

01.08.15 15:40 |

“Karin dom” – shtëpia e fëmijëve specialë

Para 19 vjetësh ambasadori bullgar në Londër Ivan Stançov krijoi një fondacion për të ndihmuar fëmijët me nevoja të posaçme. Ai mban emrin e një kushërire të Ivan Stançovit – Karin, e cila vuajte nga paraliza cerebrale, por zemra e saj ishte e madhe dhe..

28.07.15 10:35 |

Sofja realizoi ëndrrën e një refugjati

Një videoklip qarkullon në rrjetet sociale gjatë muajit të fundit dhe tërheq vëmendjen me sinqeritetin dhe koloritin e tij. Në një godinë të rrënuar Bamba Malinke nga Mali këndon këngën e tij të pikëlluar, por gradualisht pikëllimi kthehet në..

24.07.15 14:19 |

Kërkimi i arit – ethe e arit apo një kalim i këndshëm i kohës së lirë

Për të njerëzit kanë paguar me shpirtin e vet. Por pak janë ata, të të cilëve Rrota e Fortunës u ka sjell lumturi mashtruese. Që nga kohët e lashta shkëlqimi i arit tërheq dhe magjeps – nuk është vetëm një copë metali që simbolizon pasuri, por është..

21.07.15 16:30 |

Zoo-policia do të mbrojë kafshët

Qenushi Mima, që humbi katër shputat e tij nga dora e një mizori të panjohur, nuk mori hakmarrje për egërsinë e kryer ndaj tij para pesë vjetësh. Deri sa adoptuesit e tij në Gjermani kujdeseshin me shumë dashuri deri në ngordhjen e tij, Bullgaria më në..

17.07.15 12:40 |