Programi i ditës

Резултати : Autor Krasimir Martinov

Viti i ri shkollor filloi dhe nëpër shkollat bullgare nëpër botë

Mbi 20 000 nxënës do të mësojnë gjatë vitit të ri shkollor në shkollat bullgare të së dielës jashtë vendit. Viti i ri shkollor u hap në mënyrë festive në respektim të të gjitha masave kundër epidemike, të shpallura në nivel lokal. Një nga 245..

20.09.21 13:15 |

Yurt dışındaki Bulgar okullarında da yeni eğitim yılı başladı

Yurt dışında bulunan Bulgar Pazar okullarında yeni eğitim öğretim yılında 20 bin öğrenci kayıtlı. Dünyanın dört bir yanında farklı yerleşim yerlerinde bulunan okullarda salgın önlemlerine uyularak yeni eğitim yılına özel açılış törenleri düzenlendi...

18.09.21 08:05 |
Violeta Egan dhe Nicole Gancheva Contreras  para bustit të Sirak Skitnik në Radion Kombëtare Bullgare

Bullgaria si një “destinacion veror” për fëmijët bullgarë të lindur jashtë shtetit

Për shumë fëmijë bullgarë të lindur jashtë shtetit që prej vitesh Bullgaria është e kthyer në një “destinacion veror”. Ata e frekuentojnë atdheun e prindërve kryesisht gjatë verës, në kohën e pushimeve. Violeta Egan dhe Nicole Gancheva Contreras..

05.08.21 13:49 |
Violeta Egan and Nicole Gancheva-Contreras at BNR

Bulgaria as a "summer destination" for Bulgarian children born abroad

For many Bulgarian children born abroad, Bulgaria has become a "summer destination" for years. They visit their parents' homeland mainly in the summer, during vacations. Violeta Egan and Nicole Gancheva Contreras are two such youngsters...

04.08.21 12:24 |
Violeta Egan ve Nicole Gancheva – Contreras Bulgaristan Ulusal Radyosu'nda

Yurt dışında yaşayan çocuklar tatil için Bulgaristan’a geliyor

Yıllardır Bulgaristan yurt dışında yaşayan çocuklar için “yaz destinasyonuna” dönüşmüş durumda. Çocuklar genellikle yaz aylarında, tatil zamanında ebeveynlerinin ülkelerini ziyaret ediyor. Onlardan ikisi New York’ta yaşayan Violeta Egan ve Nikol Gancheva..

04.08.21 10:10 |

Për vizitë në shkollën bullgare “Hristo Botev” në Nju Jork

8 shkolla bullgare jashtë shtetit nga përgjithësisht 245 (sipas listës  së Ministrisë së Arsimit dhe të Shkencës për vitin mësimor 2021/2022) mbajnë emrin e poetit dhe revolucionar Hristo Botev, kujtimin e të cilit ne e nderojmë më 2 qershor...

02.06.21 11:01 |

Presenting the teachers and schoolchildren at the Hristo Botev Bulgarian school in New York

Eight of the 245 Bulgarian schools abroad (listed by the Ministry of Education for the 2021/2022 academic year) are named after revolutionary poet Hristo Botev, whom we commemorate on 2 June. Today, schoolchildren from the Bulgarian schools in..

02.06.21 09:20 |

New York'ta bulunan "Hristo Botev" Bulgar okulu 12. sınıfa kadar eğitim imkanı sunuyor

Eğitim ve Bilim Bakanlığının 2021/2022 eğitim ve öğretim yılı kayıtlarına göre y urt dışında çalışan toplam 245 Bulgar okulundan 8'i , bugün andığımız şair ve devrimci Hristo Botev'in adını taşıyor. Büyük Britanya, Almanya, İspanya, Fransa ve ABD'de..

02.06.21 08:45 |

A la espera del nuevo censo de la población de Bulgaria

En este nuevo año 2021 se deberá efectuar en Bulgaria el 18º censo de la población y viviendas en Bulgaria. Al igual de lo que ha ocurrido con muchas otras cosas, la crisis del Covid–19 ha frustrado también esta campaña, planeada para el período entre..

05.01.21 09:18 |

Zgjedhjet për Parlament – theksi në vitin politik 2021

Pas një viti të pazakontë që prej dekadash e këtej, gjatë pranverës së vitit 2021 në Bullgari priten zgjedhje të rëndësishme dhe mjaftë atraktive parlamentare. Pavarësisht nga protestat në vitin e Covid-krizës nuk u arrit në zgjedhje para afatit. Tani,..

05.01.21 07:10 |