Programi i ditës

Резултати : Autor Krasimir Martinov

Sırbistan’daki Bulgarlar ve Bulgarca basın

Sırbistan İstatistik Enstitüsü verilerine göre, 2011 yılında ülkede 18 000’den fazla kişi kendini “Bulgar” olarak tanımladı. Bosilegrad ve Tsaribrod olmak üzere en fazla Bulgar azınlığı Sırbistan’ın Doğusunda yer alıyor. Son yıllarda ekonomik..

09.02.20 10:05 |

Për bullgarët në Serbi dhe për misionin e gazetës bullgare “Novo Bratstvo”

Sipas të dhënave të institutit statistikor të Serbisë nga viti 2011, u përcaktuan vetë si bullgarë pak më se 18 mijë veta. Me pakicë më të madhe bullgare janë krahinat lindore të fqinjës sonë perëndimore – kryesisht bashkitë e qyteteve Bosilegrad..

08.02.20 12:20 |

İngiltere’de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarına yönelik faydalı bilgiler

İngiltere’nin AB’den ayrılması şartları AB ve İngiltere arasında Brexit anlaşması’na göre 31 Aralık 2020 tarihine kadar sürecek bir geçiş dönemi olacak. Bu tarihe kadar İngiltere’de AB yasaları uygulanmaya devam edecek. Geçiş döneminin son..

04.02.20 14:40 |

Useful tips after Brexit

The terms under which the United Kingdom is leaving the European Union , which became part of the Withdrawal Agreement between the UK and the EU, envisage a transition period until December 31, 2020 . Until then, European..

04.02.20 12:13 |

Mbretëria e Bashkuar doli nga BE-ja

Mbretëria e Bashkuar doli zyrtarisht nga Bashkimi Evropian (BE) në mesnatë më 31 janar (ora e Evropës Qendrore). Kështu shtetet-anëtare të BE-së u bënë 27. Para se të arrihet deri këtu BE-ja dhe Mbretëria e Bashkuar zhvilluan bisedime intensive..

01.02.20 16:34 |

Thinking of Bulgaria in far-away Argentina

Tens of thousands of Bulgarians are living and working in Argentina. The exact number is unknown, but estimates range between 50,000 and 150,000 people. Many of them have been living or were born in the South American country and some..

23.01.20 16:08 |

Duke menduar për Bullgarinë në Argjentinën e largët

Në Argjentinë jetojnë dhe punojnë dhjetëra mijë bullgarë. Numri i tyre i saktë nuk dihet, por supozimet janë për midis 50 000 dhe 150 000 veta. Një pjesë e madhe prej tyre ndodhen në shtetin amerikano-jugor prej kohe dhe bile vështirë e kuptojnë gjuhën..

23.01.20 12:42 |

Con la mente puesta en Bulgaria en la lejana Argentina

En Argentina residen y trabajan decenas de miles de búlgaros. El número exacto se desconoce, pero las estimaciones oscilan de 50 000 a 150 000. La mayoría viven en el país sudamericano desde hace mucho tiempo, incluso tienen dificultades..

22.01.20 14:58 |
İvan Tsankov ve eşi Aksiniya-

Arjantin’de yaşayan Bulgarlar

Arjantin’de yaşayan ve çalışan on binlerce Bulgar var. Tam sayıları net olmasa da, tahminlere göre Arjantin’deki Bulgar topluluğu 50 000 ile 150 000 arası kişiden oluşuyor. Büyük bir kısmı oraya uzun zaman önce yerleşmiş ve hatta Bulgarca’yı bile zor..

22.01.20 14:45 |

Evropa për pakicat

Përafërsisht 8 për qind nga shtetasit e BE-së u përkasin pakicave, ndërsa afro 10 për qind flasin ndonjë gjuhë regjionale ose të minoritetit. Këtë e tregojnë të dhënat e cituara në një rezolutë të Parlamentit Evropian. Ato edhe një herë ripohojnë..

11.12.19 10:37 |
Подкасти от БНР