Резултати : Autor Fenya Dekalo

Паметникът на спасението на българските евреи в Яфо

All members of a family of physicians in Israel keep Bulgaria in their hearts

For Bulgarian Jews in Israel, today's date - March 10, is of special significance. On this day, 77 years ago, Bulgaria prevented the deportation of nearly 50,000 Jews to death camps in Germany and occupied Poland. Dr. Ida..

10.03.20 15:51 |
Паметникът на спасението на българските евреи в Яфо

Ärztefamilie in Israel trägt Bulgarien in ihrem Herzen

Für die bulgarischen Juden in Israel ist das heutige Datum - der 10. März - etwas ganz Besonderes. An diesem Tag vor 77 Jahren verhinderte Bulgarien die Deportation von fast 50.000 Juden in die Todeslager in Deutschland und im besetzten Polen...

10.03.20 15:45 |
Паметника на спасението на българските евреи в Яво

Një familje mjekësore në Izrael ruan Bullgarinë në zemrën e vet

Për hebrenjtë bullgarë në Izrael data e sotme – 10 mars, është shumë speciale. Këtë ditë para 77 vitesh Bullgaria parandaloi deportimin e afro 50 mijë hebrenjve në kampet e përqendrimit në Gjermani dhe në Poloninë e okupuar. Dr. Ida Sarova..

10.03.20 13:28 |
Shtëpia e Kulturës në fshat sot

Për jetën më parë dhe tani në një fshat “bullgar” në Izrael

Luftërat, arratisja nga regjimet politike, kërkimi i një jete më të mirë gjatë viteve i kanë çuar shumë bashkatdhetarë tanët larg atdheut. I tillë është rasti i banorëve të një fshati “bullgar” në Izrael – Beit-Hanaan. Fshati gjendet në pjesën..

09.03.20 13:58 |
Shtëpia e Kulturës në fshat sot

Për jetën më parë dhe tani në një fshat “bullgar” në Izrael

Luftërat, arratisja nga regjimet politike, kërkimi i një jete më të mirë gjatë viteve i kanë çuar shumë bashkatdhetarë tanët larg atdheut. I tillë është rasti i banorëve të një fshati “bullgar” në Izrael – Beit-Hanaan. Fshati gjendet në pjesën..

06.03.20 14:30 |