Programi i ditës

author: Hristina Taseva

El segundo mayor templo en la capital glorifica a san Nikolay de Sofía

Son pocos los vecinos de la Sofía actual que relacionan el nombre de Nikolay Martinov, un zapatero que vivió en el siglo XVI, con el segundo mayor templo en el centro de la capital (el primero es la catedral San Alejandro Nevski). La historia de este..

09.07.16 08:35 |

Tempulli i dytë për nga madhësia në Sofje nderon Shenjtorin Nikollaj Sofijski

Pak janë banorët e Sofjes së sotme, të cilët e lidhin emrin Nikollaj Martinov, një këpucëtar që jetonte në shekullin e XVI, me tempullin e dytë për nga madhësia në qendrën e kryeqytetit (pas katedrales “Shën Aleksandër Nevski”). Historia e këtij njeriu,..

03.07.16 09:00 |

Başkent Sofya’nın ikinci büyük kilisesi Aziz Nikolay Sofiyski’nin adını taşıyor

16’ıncı asırda yaşayan kunduracı Nikolay Martinov’un adını Sofya’nın ikinci büyük kilisesi olan Aziz Nikolay Sofiyski’nin ismiyle bağlayan başkentlilerin sayısı çok azdır. Aziz ilan edilen bu kişinin hayatı bizi onun Hıristiyanlık için hayatını azaplı..

29.06.16 11:01 |

Parku “Vëzrazhdane” ringjall një nga sipërfaqet e braktisura në qendrën e Sofjes

Sofja tashmë disponon një rajon të ri për shëtitje dhe pushim në një nga lagjet qendrore të qytetit. Ky është Parku i porsandërtuar “Vëzrazhdane”, i cili shtrihet në një sipërfaqe prej 52 dynymësh. Këtu si të vegjlit, ashtu edhe të moshuarit mund të..

08.05.16 09:15 |

The Vazrajdane Park brings abandoned land downtown Sofia back to life

Sofia now has a new spot for walks and leisure time activities downtown – the newly created Vazrajdane Park, spreading across 5.2 ha and offering fun for everyone. The first thing one sees while walking along the curvy lanes is a whole bunch..

07.05.16 11:45 |

El parque “Vazrazhdane” insufla nueva vida a una de las áreas desérticas y abandonadas en el centro de Sofía

La capital de Bulgaria ya dispone de una nueva zona para el paseo y el descanso en uno de los barrios céntricos de la misma. Se trata del parque “Vazrazhdane”, o sea, Renacimiento, recientemente construido que se extiende sobre un área de 5,2 hectáreas..

05.05.16 12:27 |

Vızrajdane Parkı, Sofya’nın merkezindeki boş alanlardan birini canlandırdı

Sofya, merkezi mahallelerden birinde artık yeni bir gezi ve dinlenme yerine sahiptir. Yeni meydana getirilen “Vızrajdane” parkı, 52 dekarlık bir alana yayılıp küçüğü, büyüğü herkese eğlenceler sunuyor.Parkın patikalarından ilerlerken ilk dikkati..

01.05.16 10:15 |

Sofya’ya drone görüntüleriyle ile kuşbakışı- Yasen Dcabirov’un çekimleri

Yasen Dcabirov’un resimleri ve kliplerini izlerken, insan yaşadığı şehri ne kadar tanıyıp, tanımadığını anlayabilir. Yukarıdan, kuşbakışı görüntülere bakarken, yeni yerler, yollar, şimdiye kadar olduğunu bile bilmediğimiz noktaları görebiliyoruz...

19.02.16 12:17 |

Sofia from a bird’s eye view with Yassen Jabirov’s drone

Looking at Yassen Jabirov’s photographs or videos one realizes that though one may know something like the back of one’s hand, a bird’s eye view gives an entirely new perspective. Buildings, parks, streets, roadways – the pictures taken by Yassen..

18.02.16 09:00 |

“Shikimi i zogut” – një pamje nga lartë e Sofjes

Kur njeriu shikon me vëmendje fotografitë dhe videot e Jasen Xhabirovit, kupton se pavarësisht sa mirë dimë diçka, kur e shikojmë atë nga lartë   gjejmë një perspektivë të re, kuptojmë gjëra të panjohura. Ndërtesat, parqet, rrugët, vendet duken..

16.02.16 16:13 |