Pushime në Bullgari

Bullgaria është tërheqëse në çdo stinë të vitit. Si vërtetim i kësaj ju propozojmë një informacion të pasur për pushimet tuaja të paharrueshme dhe emocionale në Bullgari.

Ju prezantojmë destinacione atraktive, pushime në qytet dhe në fshat, shëtitje malore, eko-itinerare, vende për ushtrimin e sporteve të ndryshme dhe aktivitete të tjera në ambiente të hapura. Ju tregojmë edhe për objekte unikale të turizmit kulturor, për zakone, tubime folklorike, koncerte, festivale...

Na ndiqni! 


Vendpushimi malor Pamporovo çel sezonin veror

“Lëvizu, merr frymë dhe ndaj” është motoja e sezonit Vera 2020 në vendpushimin malor Pamporovo, i cili fillon sot. Programi veror i pushimores në malin e Rodopeve qëllon të tërheqë më shumë njerëz në mal për lëvizje, sport dhe ajër të pastër...

botuar më 20-07-03 8.06.PD

Portali turistik i Varnës me vizion të ri për stinën verore

Me një vizion krejtësisht të ri Portali turistik i Varnës tregon bukuritë e kryeqytetit tonë detar me rubrika interesante, fotografi dhe video. Informacioni paraqitet në 6 gjuhë: bullgarisht, anglisht, rusisht, gjermanisht, frëngjisht dhe..

botuar më 20-07-02 10.24.PD

Rregulla të rrepta për përdorimin e pajisjeve SPA në vendpushime

Që nga kohërat e lashta burimet kuruese në trojet tona kanë pasur famë të madhe. Vetitë e tyre të favorshme për shëndetin e njeriut i kanë vlerësuar perandorë të ndryshëm romakë. Sot Bullgaria zë një prej vendeve të para në Evropë për nga burimet me ujë..

botuar më 20-06-29 12.15.MD

Reklamohet turizmi detar me buletin në 10 vende

Një buletin prezanton mundësitë për turizëm në 7 vende nga pellgu i Detit të Zi. Prezantohen 18 objekte turistike të financuara nga Programi Operativ i BE-së “Pellgu i Detit të Zi 2014-2020”. Buletini do të përhapet në platforma internet dhe në rrjetet..

botuar më 20-06-28 2.22.MD

Qasja individuale mund të shpëtojë turizmin pas Covid-19

Goditja e koronavirusit mbi turizmin para fillimit të sezonit veror është në të vërtet serioz. Por tani duhet të kërkojmë rrugëdalje praktike nga situata e vështirë dhe të hartojmë një plan veprimi dhe për rastet e ardhshme eventuale të krizave..

botuar më 20-06-23 11.05.PD

Stina aktive verore turistike në Bullgari fillon më 1 korrik

Planifikojmë që stina aktive turistike verore në Bullgari të fillojë më 1 korrik 2020 duke u respektuar strikt të gjitha kërkesat e domosdoshme shëndetësore. Këtë e deklaroi Ministrja e Turizmit Nikolina Angellkova, e cila shqyrtoi në biseda..

botuar më 20-06-23 11.04.PD

Turizmi fshatar – tërheqës për pushime verore

Gjithnjë e më shumë bullgarë preferojnë turizmin fshatar, si rrjedhojë e epidemisë së koronavirusit. Rritja e pritur e kërkimit është rreth 30%, tha para BNR-së Borisllav Borisov, kryetar i Asociacionit të fshatrave bullgare. Gjatë viteve të..

botuar më 20-06-22 5.30.MD
Bregu Diellor

“Bregu diellor” bullgar është vendpushimi më i lirë në Evropë

Vendpushimi detar bullgar Bregu diellor (Sunny Beach) për vitin e tretë me radhë është më i liri ndër 42 destinacionet e përfshira në listën vjetore ndërkombëtare „Holiday Costs Barometer“. Klasifikimi britanik për shpenzimet e pushimeve krahason..

botuar më 20-06-21 6.06.MD

Vendpushimi malor Pamporovo hap stinën më 3 korrik

Më 3 korrik hapet stina verore në vendpushimin Pamporovo në malin Rodope. Programi veror i vendpushimit ka qëllim për të bërë njerëzit për të lëvizur sa më shumë, të merren me sport dhe të jenë ndër natyrën malore, si një prevencë kryesore kundër..

botuar më 20-06-19 5.15.MD

Zgjidhni plazhe me roje bregdetare!

Në fund të këtij muaji me fluturime çarter në vend do të mbërrijnë turistët e parë të huaj dhe plazhet tona në Detin e Zi do të gjallërohen. Prania e turistëve do të ndikojë pozitivisht sektorin tonë turistik që po ndodhet në krizë të..

botuar më 20-06-19 12.24.MD