Grupi BTR u sjell gëzim adhuruesve me një turne evropian

Një nga grupet bullgare më të dashura rok BTR do të realizojë një sërë koncertesh në Evropë. Vjenë, Mënik, Cyrih, Karlsrue, Majnc, Bruksel, Amsterdam, Londër, Frankfurt, Dublin, Liverpul janë qytetet në të..

Ekspozitë me receta të vjetra të panjohura për sëmundje të ndryshme

Në Bibliotekën Kombëtare “Shenjtor Kirill dhe Metodij” në Sofje deri në fund të shkurtit mund të shihet një ekspozitë shumë interesante. Në të prezantohen receta të rralla dhe udhëzime për bërjen e ilaçeve,..

Gazetarja Veneta Pavllova me dekoratë të BNR-së

Me rastin e përvjetorit të 84-të të Radio Bullgarisë, redaktorja shumëvjeçare Veneta Pavllova mori çmimin “Numër 1 i Radio Bullgarisë” në vitin 2019 . Ajo shkruan artikuj në fushën e trashëgimisë..

Bullgaria në fotografi

Varna, banorët më të rinj të zooparkut të qytetit, të cilët lindën gjatë javës së fundit. Foto: BTA Plovdivi. Shëtitje në parkun e Qytezës së e Panairit, ku shihen shenjat e para të pranverës. Foto: BTA