Николай Колев- Босия: Проблем на България е задкулисието и липсата на подготвени кадри в политиката

Поставянето на ново политическо или коалиционно правителство начело на държавата би било голяма грешка. Липсата на подготвени кадри в политиката е единият проблем на България, а другият е задкулисието, което вече 70 години управлява нашата държава...

публикувано на 28.07.14 в 11:22

Мика Зайкова: Възможни са протести на хората пред КТБ

Кризата с КТБ е повече политическа отколкото икономическа, проблемът е много сериозен и размотаването на нашите политици още повече нагнетява обстановката. Така коментира за Радио Стара Загора напрежението покрай поставения под особен надзор трезор..

публикувано на 17.07.14 в 14:32
Георги Гьоков

Георги Гьоков: Няма трагедии в БСП

Няма трагедии в групата на социалистите в Парламента. И уставът и действията на нейните членове доказват, че тя е демократична партия  и като такава винаги може да намери съгласие, за да запази или излъчи лидер на своето ръководство. Това се отнася и..

публикувано на 03.07.14 в 10:01
Д-р Евгений Желев

Д-р Евгений Желев: Бърза актуализация на бюджета на НЗОК

Към края на годината дефицитът на Националната здравно-осигурителна каса се очертава да бъде около 500 милиона лева. Още толкова са и задълженията на болниците – коментира днес в Стара Загора бившият здравен министър д-р Евгений Желев. Според него решението..

публикувано на 30.06.14 в 15:40
Порой

Инж. Дунчев: Поголовната сеч е сред причините за наводненията

Масовото изсичане на горите и неправилното почистване на речните корита в България са сред основните причини за наводненията, каза за Радио Стара Загора експертът по горите към Международната организация WWF инж. Александър Дунчев. Още преди век е..

публикувано на 23.06.14 в 10:19
бежанци

Николай Чирпанлиев: България се справя добре с бежанската вълна

Не само България, но и целият ЕС трябва да бъде подготвен за миграционни потоци, каза за Радио Стара Загора Николай Чирпанлиев - председател на Държавна агенция за бежанците. По думите му за сега страната ни се справя добре с бежанската вълна. На..

публикувано на 20.06.14 в 09:58
Иван Начев

Иван Начев: Задават се пъстър парламент и коалиционно правителство

Пъстър парламент и коалиционно правителство след предсрочните избори наесен прогнозира политологът Иван Начев. Според него, след проведения вчера Консултативен съвет за национална сигурност напрежението няма да спадне, защото обществото задава всеки ден..

публикувано на 18.06.14 в 12:29
проф. Владимир Чуков

Владимир Чуков: България трябва да се готви за нова бежанска вълна

В момента България се намира между две конфликтни зони – Ирак и Украйна. Всяка от тях носи потенциална опасност за националната сигурност на страната ни. Трябва да сме подготвени и за нова бежанска вълна. Това прогнозира по повод верския конфликт в Ирак..

публикувано на 16.06.14 в 10:18
Антоний Гълъбов

А. Гълъбов: Избори преди 15 септември не може да има

След 15 септември е най-разумната дата за провеждането на предсрочни парламентарни избори, каза за Радио Стара Загора политологът Антоний Гълъбов. По закон процедурата по организацията на изборния процес започва след подаване на оставката на правителството,..

публикувано на 11.06.14 в 10:37
Велчо Кръстев

Велчо Кръстев: Ново гето в кв." Кольо Ганчев", ако не се вземат мерки

Проблемът с незаконното строителство в старозагорския ромски квартал може да се реши единствено със съдействието на традиционната ромска общност. Тя също е против идващите нови заселници, които са източник на престъпни дейности. Това коментира за Радио..

публикувано на 23.05.14 в 14:26