В Стара Загора се проведе регионална среща „Бизнесът за образованието“

В Международен младежки център в Стара Загора бизнесът се срещна отново с образованието на регионална среща по проект „Дуалното обучение в България“/ GoDUAL при Стопанска камара Австрия и Община Стара Загора.  Това е повече от социално – отговорна мисия,..

публикувано на 17.04.24 в 14:23

Старозагорски села са без вода заради авария

Без вода до 15:30 часа днес ще бъдат три старозагорски села - Загоре, Малко Кадиево и Маджерито . Авария е причината за спряното водоподаване, съобщават от "ВиК" - Стара Загора.

публикувано на 17.04.24 в 14:02

Каратисти подготвят пореден турнир „Верея“

На 27 април в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще бъде поредното издание на традиционния турнир по киокушин карате „Верея“. Надпреварата ще бъде за възрасти юноши и девойки младша и старша, както и за мъже и жени. Както всяка година входът..

публикувано на 17.04.24 в 14:02
Снимката е илюстративна

Задържаха 11 лица при спецоперация в Сливенско

Задържани са 11 души при специализирана полицейска операция в област Сливен. Акцията е поредната, като в хода ѝ са разкрити 16 престъпления, свързани с наркоразпространение, незаконен добив на дървесина, нерегламентирана продажба на акцизни стоки, съобщи..

публикувано на 17.04.24 в 13:22

Лекарите пренебрегват информираното съгласие и правото на второ мнение на пациентите

Пациентските организации са в дълг към пациентите в България, заради вялата разяснителна дейност за правата на пациентите. От друга страна, заради политическата обстановка у нас и Министерството на здравеопазването  провежда по-малко разяснителни и..

публикувано на 18.04.24 в 08:40

Очаква се повишаване на речните нива

Заради предстоящите валежи в страната се очаква повишаване на речните нива, предупредиха от Министерството на околната среда и водите. Прогнозата е за покачване на нивата в целия Дунавски басейн. От министерството информират, че в резултат на интензивни..

публикувано на 17.04.24 в 13:05

Розоберът в страната подранява заради топлата пролет

Кампанията по прибиране на розовия цвят в страната тази година ще подрани и се очаква да стартира още в първите дни на май. Това разкри за Радио Стара Загора Зара Клисурова от Националния клонов съюз на розопроизводителите. Сухата и топла пролет е..

публикувано на 17.04.24 в 11:12

Деца със специални образователни потребности ще покажат талантите си в концерт с кауза

Фолклорен празник, с участието и в помощ на деца със специални образователни потребности организира старозагорският фолклорен певец Веско Василев. Той преподава музика на деца в Центъра за специална образователна подкрепа в Стара Загора...

публикувано на 17.04.24 в 10:17

ИПИ: Професионалното ориентиране в средното образование е остаряло и крайно недостатъчно

Образованието в професии, които не се търсят на пазара на труда, продължава, а дуалното обучение и професионалното ориентиране в училищата все още е крайно недостатъчно.  Готви се преразглеждане на списъка с професии и специалности, които се..

публикувано на 17.04.24 в 09:46

80 години от "Черния Великден"

На днешния 17 април се навършват точно 80 години от най-жестоката бомбардировка над София по време на Втората Световна война.  На 17 април 1944 година,  по обед,  350 американски бомбардировачи, придружавани от изтребители „Тъндорболт“ и „Мустанг“,..

публикувано на 17.04.24 в 07:05