марокански скакалци

Марокански скакалци пак нападнаха Източните Родопи

Над 15 огнища на марокански скакалци са регистирали в Кърджалийска област специалисти по растителна защита. Разпоредено е незабавно третиране на засегнатите площи. Вредителите са поразили землищата на 4 села в община Кърджали, на 4 в община Момчилград...

публикувано на 30.05.13 в 17:06
Цветни кашпи украсяват централния булевард в Стара Загора

Цветни кашпи украсяват централния булевард в Стара Загора

Днес започна поставянето на кашпи с цветя на декоративните осветителни тела на бул. „Цар Симеон Велики" в участъка от кръстовището с ул. „Димчо Стаев" на запад, съобщават от пресцентъра на община Стара загора. Предстои изграждането на капкова система за..

публикувано на 30.05.13 в 15:43
Тревненска иконописна школа

Монография разкрива традициите на Тревненската иконописна школа

Близо 300 икони дело на тревненски иконографи са открити в Румъния и в селищата по устието на р. Дунав. А две от най-известните икони на Света Богородица са дело също на едни от най-прочутите тревненски родове иконописци през Възраждането. Това са част от..

публикувано на 30.05.13 в 12:36
Еволюцията на хоминидите

Палеонтоложка експедиция търси следи от древен хоминид

Учени подновиха разкопките край чирпанските села Рупките и Спасово в търсене на останки от най-късната човекоподобна маймуна, живяла някога в Европа. През 2007 година в местността "Азмака" край Чирпан, която е признато находище на древни останки,..

публикувано на 30.05.13 в 11:37
д-р Петър Атанасов

Акционерите на МБАЛ - Стара Загора обсъждат промени

Редовно годишно събрание на акционерите на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора е насрочено за днес от 11 часа. Промяна в Съвета на директорите и промяна в капитала на дружеството са само част от акцентите в дневния ред. Събранието ще започне с..

публикувано на 30.05.13 в 11:27
Строителният бранш е рекордьор по неизплатени заплати

Строителният бранш е рекордьор по неизплатени заплати

Забавеното изплащане на трудовите възнаграждения е един от основните и постоянни проблеми на трудовия пазар в Старозагорска област, особено в сектор „Строителство”, съобщи Йордан Йорданов от Областната инспекция по труда. По думите му точната сума на..

публикувано на 30.05.13 в 09:16
Кампания "Енергийно обновяване на българските домове"

75% от сметката за саниране ще се покрива безвъзмездно

До момента има шест подадени заявления в Стара Загора по програмата за енергийно обновяване на българските домове, съобщи Севдалина Джабарска - ръководител екип „Проектен мениджър” за Югоизточен район на планиране към програмата. Тя допълни, че четири от..

публикувано на 29.05.13 в 15:42
Николай Слатински

Николай Слатински: Правителството да се разграничи от олигарсите

За да бъде успешно правителството на Пламен Орешарски, то трябва да се разграничи от олигархическото задкулисие и да бъде правителство на 90-те процента от хората. Така коментира за Радио Стара Загора новоизбрания кабинет еспертът по национална сигурност..

публикувано на 29.05.13 в 15:40
Кремена Ангелова

Предстоят изпитания пред грациите на „Елит”

За важни състезания се готвят грациите от старозагорския клуб „Елит”. В петък те ще пътуват за Плевен, където предстои турнир за купата на града. „Ще се представим с по-малки гимнастички, родени от 2008 до 2000 година”, каза Кремена Ангелова, треньор и..

публикувано на 29.05.13 в 15:07
Общински съвет Стара Загора

ОбС в Стара Загора прекрати договора с фирма „Нелсен чистота”

С 40 гласа „за” и един „въздържал се” на извънредна сесия днес Общинският съвет в Стара Загора развали концесионния договор с фирма „Нелсен чистота”, който бе продължен с анекс на 1 ноември 2012 година. Мотивите за днешното решение са в констатираното..

публикувано на 29.05.13 в 13:38