Жълт код за силен вятър е обявен за 12 области у нас

Жълт код за силен вятър е обявен днес в 12 области на източните и централни райони на страната. Предупреждението е в сила за областите Търговище, Велико Търново, Габрово, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, както и в Сливен, Ямбол, Кърджали, Стара Загора и..

публикувано на 28.03.24 в 05:40
снимка: Държавен куклен театър Стара Загора

ИКАР за Куклен театър Стара Загора

Най-добър куклен спектакъл за 2024 г. е „Тайната на Ленхен“ по Михаел Енде с режисьор Елица Петкова , реши Гилдията на творците в кукленото изкуство.  Елица Петкова: всички теми са важни за децата Представлението на Държавен куклен театър..

публикувано на 27.03.24 в 20:09

Търсенето на дърва за огрев е драстично намаляло през последната година в област Стара Загора

Търсенето на дърва за огрев през последната година е намаляло драстично, а причината е презапасяване на частните собственици и меките зими през последните две години. Това съобщи директорът на Регионална дирекция по горите – Стара Загора инженер..

публикувано на 27.03.24 в 17:04

Евгени Черепов представя романа "Извън обхват"

Популярният старозагорски писател и преподавател по литература в ГПЧЕ "Ромен Ролан" ще представи втория си роман  "Извън обхват" пред публика в четвъртък, 28 март, 18:00 часа. Премиерата ще се състои в изложбена зала "Байер" в Стара Загора.  Евгени Черепов..

публикувано на 27.03.24 в 16:45

Мъртва риба изплува в река Банска

Голямо количество риба е измряла в р. Банска край димитровградското село Добрич. Мъртвите риби са кефал, червеноперка и шаран. Във водата имало пяна. Рибари сигнализирали на тел. 112. Местната екоинспекция заедно с Басейнова дирекция са извършили..

публикувано на 27.03.24 в 16:26

Служителите на ДАИ протестират за по-високи заплати и увеличаване на щата

Служителите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ в цялата страна стачкуват днес за увеличаване на заплатите и за подобряване условията на труд. Протестираха и работещите в областния отдел в Стара Загора, а посетителите бяха..

публикувано на 27.03.24 в 16:21

Община Сливен представи концепцията за интегрирани териториални инвестиции

Местната власт на Сливен оповести концепцията за интегрирани териториални инвестиции по Програма "Развитие на регионите" 2021 - 2027. В нея са включени общи проекти с общините Бургас, Ямбол и Стралджа.  Сливен участва в общо 7 концепции свързани с..

публикувано на 27.03.24 в 16:21

Деца нарисуваха театър

Изложба с рисунки на деца, наречена „Нарисувай ми театър“ беше подредена във фоайето на Културния център в Стара Загора, където  временно се помещава Драматичен театър „Гео Милев“. Тя се откри днес, в международния ден на театъра и се превърна в едно..

публикувано на 27.03.24 в 16:08

"Преход на възможностите" изисква да се инвестира в умове и технологии

Кръгла маса "Реализиране на възможностите – Стара Загора" се проведе като втора поред среща в рамките на европейския проект "Преход на възможностите".  Целта на срещата  - публичен диалог с местни представители, които могат да допринесат за справедлив..

публикувано на 27.03.24 в 16:04
Министърът на енергетиката Румен Радев

Никой няма да бъде изоставен в комплекса "Марица-изток"

Няма заявени съкращения в двете държавни дружества ТЕЦ "Марица-изток 2"  и "Мини Марица-изток", каза  на брифинг в Министерския съвет министърът на енергетиката в оставка Румен Радев. Той определи като "съвсем естествено" напрежението в региона, но увери че..

публикувано на 27.03.24 в 15:15