Радан Кънев

Радан Кънев: Кабинетът ще защитава по-скоро частни интереси

Правителството на Пламен Орешарски няма готовност да изведе страната от кризата, коментира за Радио Стара Загора Радан Кънев - заместник-председател на ДСБ. Кабинетът има доста неясен персонален състав, което, според него, навежда на мисълта, че той е..

публикувано на 31.05.13 в 16:31
За чист въздух над Стара Загора

От ГИ „За чист въздух” настояват за промяна в закона за референдумите

В отворено писмо до Общинския съвет в Стара Загора, кмета и медиите, от Гражданската инициатива „За чист въздух” предлагат на местната власт да поиска промяна в най-кратки срокове в Закона за пряко участие на гражданите в централната и местната власт. В..

публикувано на 31.05.13 в 14:44
„Черното езеро” замърси въздуха над Гълъбово

„Черното езеро” замърси въздуха над Гълъбово

Слушатели на Радио Стара Загора алармираха за запрашаване на въздуха над Гълъбово заради силния вятър. Източникът на замърсяването е т.нар. „Черно езеро”, в което се събират отпадъчните продукти от производството на намиращите на територията на Гълъбово..

публикувано на 31.05.13 в 14:32
Отново са задържани нелегални емигранти на южната ни граница

Отново са задържани нелегални емигранти на южната ни граница

Граничен полицейски наряд от ГПУ-Болярово е задържал вчера в село Крайново 11 нелегални имигранти - 10 мъже и една жена, съобщават от пресцентъра на МВР. Установено е, че чужденците са преминали границата в района на 216-та пирамида. Повечето са без..

публикувано на 31.05.13 в 13:24
Настояват за подкрепа на по-слабо развитите сектори в земеделието

Настояват за подкрепа на по-слабо развитите сектори в земеделието

Основен приоритет пред новото правителство трябва да са по-слабо развитите сектори като производството на плодове и зеленчуци, животновъдството, тютюно- и розопроизводството, смята Христо Цветанов - председател на Асоциацията на земеделските производители в..

публикувано на 31.05.13 в 12:24
В Казанлък откриват официално Празника на розата

В Казанлък откриват официално Празника на розата

Тази вечер в Казанлък официално ще бъде открит 110-ят Празник на розата. На събитието се очакват десетки гости от страната и чужбина. Тържествата по повод традиционния за града празник ще продължат до 24 юни. Предвидена е богата програма за гостите на..

публикувано на 31.05.13 в 12:20
Обособени места за пушачи и непушачи в заведенията предлагат от бранша

Обособени места за пушачи и непушачи в заведенията предлагат от бранша

Обособени места за пушачи и непушачи и промени в закона в унисон с европейските практики предлага Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Според него хотелиерите у нас не са засегнати от забраната за тютюнопушене...

публикувано на 31.05.13 в 09:44
Наплив за откриване на нови заведения по Южното черноморие

Наплив за откриване на нови заведения по Южното черноморие

Над 500 заявления за регистриране на временни и постоянни заведения за обществено хранене в курортите по Южното черноморие са постъпили в Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас до края на месец май. Толкова са били през миналата година..

публикувано на 31.05.13 в 09:42
Ветеринарно-медицинският факултет в Стара Загора

Ветеринарно-медицинският факултет в Стара Загора стана на 90 години

Ветеринарно-медицинският факултет на Тракийския университет в Стара Загора отбелязва своята 90-годишнина днес и утре с международна научна конференция, откриване на музей „90 години ветеринарно дело в България” и тържествен концерт в Старозагорската опера...

публикувано на 30.05.13 в 17:37
Акушеро-гинекологичният комплекс в Стара Загора

Местят Акушеро-гинекологичния комплекс в Стара Загора

Започна подготовката за преместване на Акушеро-гинекологичния комплекс, намиращ се в центъра на града, съобщи изпълнителният директор на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” д-р Петър Атанасов. АГ комплексът ще бъде пребазиран в сградата на бившата..

публикувано на 30.05.13 в 17:26