Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загуби на баскетболистите

И “Берое” и “Берое Стара Загора” загубиха мачовете си

Загуби в поредните кръгове от първенствата на мъжката и женската НБЛ претърпяха старозагорските отбори. Пред своята публика мъжкият отбор на “Берое” отстъпи пред “Черноморец” Бургас с 82:94 точки. На моменти разликата в преднината на гостите достигаше до 20 точки. “Това е най-слабия ни мач въобще, както у дома така и навън”, каза след срещата наставникът на “Берое” Георги Младенов. Треньорът бе недоволен от всички свои играчи. Според Дечо Коешинов, треньор на гостуващия отбор, победата на възпитаниците му се дължи на освободената им игра. “От този мач, както и от предишния, не зависи нищо”, обясни младия специалист. Женският отбор на “Берое Стара Загора” трябва да съжалява за пропуснатата победа в Самоков срещу домакините от “Рилски спортист”. Старозагорки водеха на почивката с 16 точки, но допуснаха обрат и в играта и в резултата. Така се стигна до загуба с 53:59 точки. Дафни Фрийсън бе най-резултатна за старозагорки. Американката реализира 13 точки. Към актива на своя отбор 11 точки добави и Ренета Дикова.

По публикацията работи: 681


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Берое Стара Загора“ – „Монтана 2003“ 1:0 победи

В старозагорската спортна зала „Общинска“ бе играна първата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ прие „Монтана 2003“ и спечели с 87:72 точки. Двубоят бе много интересен и премина на високи..

публикувано на 18.04.24 в 21:44

Атанас Апостолов: Заслужено победихме в Нова Загора

"Изиграхме добър мач като гости в Нова Загора. Смятам, че заслужено победихме с 2:1. Още в самото начало поведохме в резултата, след това удвоихме преднината си около 20-та минута. Домакините върнаха един гол в нашата врата в края на първата част...

публикувано на 18.04.24 в 14:34

Живко Желев: Загубихме след наши грешки в Пловдив, разликата за съжаление вече е немалка

"Твърде лесно допуснахме две попадения още в началото на мача ни в Пловдив срещу местния "Спартак". Върнахме един гол, а имахме и лек натиск в края на срещата и поне в два случая имаше доста странни съдийски отсъждания в наша вреда. Но срещата е..

публикувано на 18.04.24 в 13:18

Днес БК "Берое" излиза в първа финална среща срещу "Монтана 2003"

"Днес излизаме в първа финална среща от срещу тима на "Монтана 2003". Срещата е от 18.30 часа в Общинска зала (екс ДЗУ/. Отборите са равностойни, но се надявам с фактора домакинство да победим. Освен това смятам, че интереса към мача е голям и ще..

публикувано на 18.04.24 в 12:54

Турнир „Стоян Пенчев“ предстои в Стара Загора

От утре до неделя в Стара Загора ще бъде проведен традиционния турнир по спортна стрелба „Стоян Пенчев“. В спортна зала „Общинска“ и на стрелбище „Лозенец“ ще бъде надпреварата с малокалибрено и пневматично оръжие за момичета и момчета и юноши и..

публикувано на 18.04.24 в 10:46

Възобновяват класическата борба в Стара Загора

В Стара Загора е създаден нов клуб по борба. Той ще се нарича СКБ „Берое класически стил“. Президент е Милен Манов. Треньор е утвърден състезател като Николай Николов, който преди време направи кариера и в ММА. Помощник треньори са Деян Аврамов и..

публикувано на 18.04.24 в 10:14

Стара Загора – Лекоатлетическа столица на България през 2024г.

Тази неделя, 21 април, в Стара Загора за втора година ще се проведе маратонът "Берое 5К". Стотици участници ще бягат по улиците на града на дистанция от 5 километра. Трасето стартира от обновеният парк Артилерийски в 11ч.. В маратона ще се включат и..

публикувано на 17.04.24 в 15:52

Каратисти подготвят пореден турнир „Верея“

На 27 април в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще бъде поредното издание на традиционния турнир по киокушин карате „Верея“. Надпреварата ще бъде за възрасти юноши и девойки младша и старша, както и за мъже и жени. Както всяка година входът..

публикувано на 17.04.24 в 14:02

Млади тежкоатлети мериха сили в турнир

В Стара Загора бе проведен традиционния турнир „Павел Костов“. Надпреварата за възрасти момичета и момчета и кадети и кадетки. Участваха 80 възпитаници на клубове по вдигане на тежести от Стара Загора, Хасково, Сливен и др. Класирането бе формирано..

публикувано на 16.04.24 в 09:07

Пет медала извоюваха кадети и кадетки от „Берое“

В Бургас бе проведен Държавният лично-отборен шампионат по борба за кадети и кадетки. „Кадетките ни се представиха на добро ниво“, съобщи за радио „Стара Загора“ Даяна Стойчева, треньор в старозагорския клуб по борба „Берое“. Нейната възпитаничка и..

публикувано на 15.04.24 в 14:06