Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Стара Загора ще пуска „горещ” телефон за сигнали на граждани

Община Стара Загора

Имаме основание да мислим, че административните услуги, които предлагаме, са полезни и достъпни за гражданите, каза за Радио Стара Загора Георги Георгиев, началник отдел „Информационно обслужване” в община Стара Загора. Той уточни, че през 2012 година са водени над 72 хиляди преписки, от които 48 хиляди са входящи заявления за извършени услуги, сигнали и предложения. Документите за административни услуги са 18 хиляди. Все още малко се ползват електронните услуги. За по-добра обратна връзка с гражданите община Стара Загора предвижда в най-скоро време да пусне „горещ” телефон, който ще приема и обработва сигнали 24 часа в денонощието. Ще бъде представена и новата услуга „Деловодска справка”.

По публикацията работи: 675


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Как да борим болестите с билки, ще разясни фитотерапевт на лекция утре

Здравна лекция на тема „Лечебната сила на Природата срещу хронични заболявания“ ще помогне на феновете на натуралния начин на живот да избегнат химията. Лекцията ще се състои на 28 септември 2024 г., събота, с подкрепата на Община Стара Загора...

публикувано на 27.09.24 в 11:59

Община Стара Загора отбелязва Световния ден на туризма с цветна програма

С пъстра програма Община Стара Загора посреща Световния ден на туризма днес. Темата тази година е „Туризъм и мир“ и поставя акцент върху ролята на туризма за опазване на мира и разбирателството между народите и върху неговото значение за устойчивото..

публикувано на 27.09.24 в 11:45

Множество отличия за ямболските учители на Двадесетата юбилейна учителска спартакиада

Множество купи и медали спечелиха ямболските учители, които взеха участие в Двадесетата юбилейна учителска спартакиада, която се проведе в курортния комплекс „Албена“. В спортното събитие взеха участие близо 500 учители от 30 общини, които бяха..

публикувано на 27.09.24 в 11:21

Ремонтът на ул. „Княз Борис I” в Стара Загора приключва до средата на октомври

До средата на месец октомври трябва да приключи ремонтът, извършват по отсечката на ул. „Княз Борис I” в участъка от улица „Св. Отец Паисий“ и бул. „Митрополит Методий Кусев“. Това обяви в ефира на Радио Стара Загора временно изпълняващият..

публикувано на 27.09.24 в 09:55

Сливен с номинация за „Зелен пионер на интелигентния туризъм 2025“

Сливен попадна в списъка за „Европейски зелен пионер за 2025 г.“ в областта на интелигентния туризъм. Това стана ясно след като Европейската комисия обяви седемте града, включени в списъка за наградата. Престижната титла ще бъде присъдена на града,..

публикувано на 27.09.24 в 09:40

"Арсенал" отбелязва 100 години в Казанлък

100 години на казанлъшка земя отбелязва оръжейния завод „Арсенал“.  Ще бъдат отбелязани и 146 години от създаването на предприятието, което е първото в страната ни след Освобождението.  От дружеството са подготвили богата програма за работещите в..

публикувано на 27.09.24 в 07:00

Разследва се случай на лекарска небрежност в гинекологична клиника в Сливен

Окръжната прокуратура в Сливен разследва случай на лекарска небрежност в частна гинекологична болница САГБАЛ „ЕВА”, довела до смъртта на бебе в утробата на майка си. Образувано е досъдебно производство.  За случая съобщиха адвокатите на 31-годишната..

публикувано на 26.09.24 в 18:45

Зелено общество, отговорно към своите текстилни отпадъци, е целта на проект, реализиран от Община Стара Загора

От 1 януари 2025 г. всички държави членки на ЕС и общините в тях задължително ще събират разделно текстилния отпадък и Община Стара Загора, която първа стартира участието си по проект TEXAD, вече обсъжда как това практически да се осъществи. Пълното..

публикувано на 26.09.24 в 18:37

Финландското образование е насочено към практическото обучение

Учители от старозагорското НУ „Димитър Благоев“ посетиха Финландия и обмениха опит със свои европейски колеги благодарение на програмата „Еразъм+“. Педагози от 11 страни се запознаха с финландската образователна система и успяха да проследят..

обновено на 26.09.24 в 16:44

На местен референдум през ноември Казанлък ще реши съдбата на "Бузлуджа"

На 17 ноември казанлъчани гласуват на местен референдум за съдбата на Дом паметника на Бузлуджа. С 25 гласа "за" местният парламент определи датата за допитването. Предложението на „Възраждане“ референдумът да се случи на 1 декември не получи..

публикувано на 26.09.24 в 15:07