Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Психолози ще работят с учениците от Спортното училище в Стара Загора

Психолози ще работят с учениците от Спортното училище в Стара Загора

Днес в Спортното училище в Стара Загора е нормален учебен ден. Психолози ще разговарят с учениците и учителите. Вчера сутринта беше прострелян 56-годишният дърводелец на училището. По време на инцидента децата са били в час и никой друг не е пострадал. Според преподаватели, повечето ученици не са били преки свидетели на убийството. Те отбелязват обаче, че убийството е станало на улицата, която не е затворено място и училището не може да охранява и нея. Вчера в Спортното училище се получили много обаждания от притеснени родители. Децата били задържани в класните стаи, докато се реши дали е възможно да бъдат освободени. Разследването на убийството на 56-годишния Койчо Колев продължава. Часове по-късно предполагаемият стрелец се самоуби. По непотвърдена информация, убитият дърводелец е бил свидетел по дело срещу него. От полицията не съобщават по какви версии работят, но предстои да бъдат обявени в близките часове.

Още от категорията

Голяма част от персонала на социалните домове в общината е със зелен сертификат

Голяма част от персонала на социалните институции в община Стара Загора има зелен сертификат, съобщи в интервю за Радио Стара Загора д-р Антония Тодорова, началник отдел „Здравеопазване и социални дейности“. Съгласно последната заповед на министъра на..

публикувано на 26.10.21 в 17:50
Община Стара Загора

Продажбата на плажа на Старозагорските бани ще обсъжда общинският съвет

Създаването на специален фонд за ремонт и придобиване на нови общински жилища, е една от точките в дневния ред на предстоящото заседание на Общинския съвет в Стара Загора. То ще се проведе в четвъртък, а заради противоепидемичните мерки съветниците ще..

публикувано на 26.10.21 в 16:15

Част от библиотеките в страната затвориха

Част от библиотеките в страната затвориха врати, заради неясно тълкуване на заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров за въвеждане на зелен сертификат. Библиотеките не са изрично упоменати в заповедта и все още изчакваме отговор здравното..

публикувано на 26.10.21 в 15:49

Идеята децата да се върнат в училище е чудесна

Малките ученици трябва да се върнат в клас и ако това означава да се тестват два пъти седмично, ще го организираме – коментира Жана Минчева, директор на начално училище „Димитър Благоев“ в Стара Загора: Според мен идеята да се върнат децата в..

публикувано на 26.10.21 в 14:46

Туида е била силно урбанизирана крепост

Приключиха разкопките на късноантичната и средновековна  крепост Туида край Сливен за този археологически сезон. За тях Министерство на културата отпусна около 26 000 лв.  Екипът, ръководен от директора на Регионалния исторически музей в Сливен д-р..

публикувано на 26.10.21 в 13:33
Община Болярово

Болярово отбелязва празника си без масови прояви

26 октомври е празник и на Болярово. Заради пандемичната обстановка в страната и разпоредбите на здравните власти, общинското ръководство отмени масовите тържества и традиционното литийно шествие с иконата на свети Димитър, покровител на града...

публикувано на 26.10.21 в 11:43

Дуално обучение в „Мини Марица-изток“ – добри практики

На 19 и 20 октомври се проведе работна среща на тема „Дуално обучение в „Мини Марица-изток“ ЕАД – добри практики“, в която участваха представители на Дружеството, на двете професионални гимназии, с които дружеството си партнира в дуалното обучение и на..

публикувано на 26.10.21 в 10:11
Пламен Михалев- Камара на строителите в Стара Загора.

Строителният бранш страда от липсващи и скъпи материали и малко кадри

На Димитровден празнуват строители, архитекти, проектанти, инженери и всички, които са ангажирани в сферата на строителството. На тази дата преди години стротелите са спирали работа, заради настъпващата зима. В днешно време обаче работата не спира,..

публикувано на 26.10.21 в 10:04
Стефан Радев, кмет на Община Сливен

Сливен празнува на Димитровден

Традиционно, 26 октомври – Димитровден, празникът на Сливен, ще бъде неучебен за всички ученици от училищата, разположени на територията на община Сливен. Заради високата заболеваемост от коронавирус тази година не е предвидена официална..

публикувано на 26.10.21 в 09:03

Днес е Димитровден

На 26 октомври е Димитровден, народен и православен празник, отбелязван в памет на свети Димитър Солунски. Свети Димитър е роден през III век в град Солун, като по това време неговият баща управлява града. Той заема поста след смъртта му, провъзгласен от..

публикувано на 26.10.21 в 05:36