Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изложението " Булвет Медика" ще започне от 10 октомври в Стара Загора

Националното ветеринарно-медицинско изложение „Булвет Медика“ ще се проведе на 10-ти и 11-ти октомври в Стара Загора. Това е поредното 9-то издание на форума, който се провежда през година. Организатор и домакин на изложението  е Ветеринарно-медицинският факултет при Тракийски университет – Стара Загора. 42 фирми ще представят продуктите си  в  „Булвет Медика“ 2014, което го прави изданието с най-много участници досега, заяви проф. Михни Люцканов, декан на  Ветеринарно-медицинският факултет.
Изложението ще бъде официално открито в 10.00 часа пред пети учебен корпус  на Тракийския университет. Двудневната  програма на изложението включва още лекции и презентации в направленията: медицина  на домашните любимци и здравеопазване на продуктивните животни.  В рамките на форума ще бъде открита и авторска изложба – дърворезба на дългогодишния директор на Регионалния ветеринарно-медицински институт – Стара Загора проф. Никола Николов.


Още от категорията

Иван Иванов, собственик на моден бранд

Търговците на дребно очакват подкрепа от държавата

Търговците на дребно са поредният сектор в икономиката, който отправя призив за подкрепа от правителството. Над 100 фирми, обединени в Българската ритейл Асоциация (БРА), управляващи магазини и осигуряващи прехрана на семействата на над 3000..

обновено на 02.12.20 в 14:46

БЧК - Ямбол с помощ за бездомни лица

От организацията на БЧК- Ямбол за поредна година ще предоставят храна на хора, живеещи на улицата. Заради сложната епидемична обстановка ще им се раздават и хигиенни пакети, информира кореспондентът ни Даниела Костова. Десет..

публикувано на 02.12.20 в 14:10
Министър Костадин Ангелов

До четвъртък Министерство на здравеопазването ще разработи Национален план за ваксиниране срещу Covid-19

На редовно заседание на Министерски съвет бе приет Национален план за готовност при пандемия. Това съобщи на извънреден брифинг министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Основните цели на плана са ограничаване на заболеваемостта и..

публикувано на 02.12.20 в 14:02

Заработи дежурната детска градина в Казанлък

За да се помогне на хората на първа линия, работещи на територията на Казанлък, ангажирани денонощно в борбата с COVID – инфекцията от вчера в града бе разкрита дежурна детска градина с дежурна яслена група за времето до 21-ви декември 2020..

публикувано на 02.12.20 в 13:57
Община Стара Загора

Въвеждат се допълнителни противоепидемични мерки в Стара Загора

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров се въвеждат временни допълнителни противоепидемични мерки. От 1 до 21 декември, се преустановяват посещенията и провеждането на мероприятия в пенсионерски клубове на територията на Община Стара..

публикувано на 02.12.20 в 09:50

Заради пандемията спря автобусната линия Елхово-Болярово-Бургас

Линията Елхово-Болярово-Бургас в 7 часа сутринта и обратно в 15 часа от 1 декември временно преустанови работа за неопределено време. Това съобщиха от община Болярово. Според уведомителното писмо до местната власт от елховския превозвач,..

публикувано на 02.12.20 в 09:28
Даниела Дариткова

Депутатите ще решават за покупка на ваксини за коронавируса

Народното събрание ще обсъди в четвъртък проект на решение за одобряване на участието на България в сключените от Европейската комисия и производителите на лекарства AstraZeneca, Sanofi и Pfizer Inc., и BioNTech Manufacturing GmbHand..

публикувано на 02.12.20 в 08:55

Българската асоциация за здраве и фитнес поиска държавна помощ

Българската асоциация за здраве и фитнес поиска с писмо до медиите подкрепата на държавата заради затворените фитнес центрове и зали за групови тренировки. От Асоциацията са потърси и контакт с министъра на икономиката, като настояват..

публикувано на 02.12.20 в 08:44

Нови облекчения в програмата за детегледачки, 147 договора са регистрирани в Бюрото по труда Стара Загора

До 2023г. удължиха срока на програмата „Родители в заетост“, чрез която безработни родители и такива, които искат да се върнат на работа след първата или втората година от майчинството, може да кандидатстват за детегледачка. Кандидатстването..

публикувано на 02.12.20 в 08:25

И тази година в Казанлък ще има детски истории с подаръци в "Акция Дядо Коледа"

За осма поредна година от днес до 14 декември в Казанлък ще се състои коледната инициатива „Акция Дядо Коледа“ на Сдружение „Бъдеще за децата“. Изданието този път ще бъде в по-ограничено време, заради противоепидемичните мерки, каза за Радио Стара..

публикувано на 02.12.20 в 08:05