Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Сдружение "Свят без граници" с кампания против рака на гърдата

Повече от 130 жени в рамките на най-мащабната кампания за борба с рака на гърдата у нас  – „От любов към живота”, са преминали  безплатни профилактични прегледи на „Комплексен онкологичен център – Стара Загора. Тази година козметичната компания Ейвън насочва кампанията към  жени от малцинствените групи, трайно безработни и с увреждания.  Това съобщи за Радио Стара Загора Милена Илиева от Сдружение „Свят без граници“, координатор на кампанията.


Още от категорията

Радан Кънев

Радан Кънев: Няма логика в настоящата ситуация да повишаваме цените на въглеродните емисии

Българският евродепутат от групата на ЕНП Радан Кънев проведе среща-дискусия в Стара Загора по енергийната тема, свързана с въглищата, „Зелената сделка“ и промяната в климатичните политики на ЕС след началото на войната в Украйна. Пред..

публикувано на 27.05.22 в 17:57

В Павел баня избират онлайн Царица Роза и Цар на минералната вода

Претендентките за короната на Царица Роза в Павел баня тази година са 12, а кандидатите за Цар на минералната вода – 11. Гласуването за трета поред година ще бъде онлайн, като за първи път ще се случва през сайта на Община Павел баня –..

публикувано на 27.05.22 в 17:37

Безплатно саниране на сгради, паркинги и ремонт на междублокови пространства поискаха старозагорски домоуправители

Да бъде възобновена програмата, даваща 100% безплатно въвеждане на мерки за енергийна ефективност, повече ремонтирани паркинги и нови междублокови пространства поискаха от ръководството на Община Стара Загора домоуправители от АБ „Център“ . Това бяха..

публикувано на 27.05.22 в 16:52

Андрей Новаков: Има технология, която може да запази работата на комплекс „Марица изток“

„В Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон говорих за Стара Загора и за възможността комплексът „Марица изток“ да продължи да работи без да се плащат суми, като компенсации за вредните емисии и в същото време ТЕЦ-овете да не..

публикувано на 27.05.22 в 16:26

КЕВР предвижда увеличение средно с 3,3% на цената на тока от 1 юли

Комисията за енергийно и водно регулиране предвижда увеличение средно с 3,3% на цената на тока за битовите потребители от 1 юли. Това стана ясно след публикувания днес доклад на Комисията. Най-висок е процентът, с който ще поскъпне електроенергията за..

публикувано на 27.05.22 в 15:46

Стопанският факултет на Тракийския университет изпрати 145 абсолвенти

С тържествена церемония Стопанският факултет на Тракийския университет изпрати абсолвентите от Випуск 2022. Общо 145 бакалаври и магистри от различните специалности на факултета получиха дипломите си и се заклеха да работят всеотдайно за просперитета..

публикувано на 27.05.22 в 15:32

Военнослужещи положиха клетва на връх „Бузлуджа“, възраждайки стара традиция

37 военнослужещи от редиците на 61-ва Стрямска  механизирана бригада  положиха клетва за вярност на връх „Бузлуджа“ край лобното място на Хаджи Димитър и неговите четници. Събитието  се проведе под патронажа на бригаден генерал Деян Дешков и кмета на..

обновено на 27.05.22 в 15:31

Стипендията за докторанти става 750 лв.

Докторантската стипендия се увеличава с 50% и става 750 лв. на месец със задна дата, считано от 1 април, реши правителството. Повече пари ще получават около 3500 докторанти, обучаващи се в държавните висши училища, и още около 300 - в научните..

публикувано на 27.05.22 в 15:02

Градушката, паднала в Симеоновград, нанесе щети по посеви и коли

Градушката, която падна вчера в Хасковска област, засегна най-силно Симеоновград. От синоптичната станция в Хасково съобщиха, че там са измерени 16 литра на кв. м. Ледените късове обаче са били с размери на яйце. Местните хора се оплакаха пред..

обновено на 27.05.22 в 14:49

Филм със "Златна мечка" открива кинофестивала "Златната липа"

Филмът на испанския режисьор Карла Симон „Алкарас“ (2022) ще открие Международния кинофестивал за ново европейско кино „Златната липа“, който стартира в събота в Стара Загора. Лентата излезе в началото на тази година и пожъна огромно признание..

публикувано на 27.05.22 в 14:38