Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Сдружение "Свят без граници" с кампания против рака на гърдата

Повече от 130 жени в рамките на най-мащабната кампания за борба с рака на гърдата у нас  – „От любов към живота”, са преминали  безплатни профилактични прегледи на „Комплексен онкологичен център – Стара Загора. Тази година козметичната компания Ейвън насочва кампанията към  жени от малцинствените групи, трайно безработни и с увреждания.  Това съобщи за Радио Стара Загора Милена Илиева от Сдружение „Свят без граници“, координатор на кампанията.


Още от категорията

Временно се преустановява движението на МПС в района на трасето на "Писта Стара Загора"

С оглед осигуряване на безопасното организиране и провеждане на автомобилно състезание „Писта Стара Загора 2020", кръг от Републиканския шампионат на Българската федерация по автомобилен спорт, Община Стара Загора Ви уведомява, че на 26.09.2020..

публикувано на 24.09.20 в 12:10
Снимка: Фейсбук страницата на събитието

Открита благотворителна тренировка на Аязмото ще подкрепи Асоциация „Муковисцидоза България“

Боен клуб „Атила“ и клуб по художествена гимнастика "Импала" се включват в подкрепа на Кампанията за закупуване на разпрашители на Асоциация „Муковисцидоза България“ с открита благотворителна тренировка тази вечер от 18:30 до Летния театър на Аязмото...

публикувано на 24.09.20 в 11:57

Ростислав Курдов: Всяка аптека сама заявява бройката противогрипни ваксини

„Всяка аптека сама заявява бройката противогрипни ваксини. Няма принцип на равномерност, по който да бъдат разпределени. Не мога да кажа колко от първоначално доставените в страната са стигнали до област Стара Загора, но категорично мога да заявя,..

публикувано на 24.09.20 в 11:55

Стара Загора остана без почетен гражданин

Стара Загора няма да има почетен гражданин през настоящата година, решиха общинските съветници днес. На редовното си заседание с таен вот те не подкрепиха единствената кандидатура за званието на д-р Иван Аяров, дългогодишен председател на НЧ „Св...

публикувано на 24.09.20 в 11:37

5 са хоспитализираните лица от новите с COVID

5 са хоспитализираните лица от новите 15 случая на коронавирус за област Стара Загора. Това съобщи проф. Йовчо Йовчев, директор на УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“. Един новоприет пациент е от друга област, от Нова Загора, уточни проф. Йовчев.  Случаите на..

публикувано на 24.09.20 в 10:38

В Болярово ще обсъждат проблемите при евентуален неприсъствен учебен процес

Общинската сесия в община Болярово ще разгледа 9 точки, включени в предварителния дневен ред. Най-обсъждана ще бъде информацията за готовността и началото на новата учебна година, с оглед на липсата на интернет в голяма част от селата  и на..

публикувано на 24.09.20 в 09:58

Парченца от Стара Загора ще редят в Регионална библиотека

Пъзели, изобразяващи емблематични места от града ще редят посетителите в Регионална библиотека "Захари Княжески" Стара Загора, съобщи Дима Михайлова. Това е само част от богатата програма в Нощта на изкуствата. На 25-ти септември от 20.30 часа е концертът..

публикувано на 24.09.20 в 08:57

Исторически музей - Свиленград открива изложба посветена на редките птици

Екипът на проект „Живот за белошипата ветрушка“ на Зелени Балкани и Исторически музей - Свиленград ще организират изложба под надслов „Оживялата изложба“. Официалното й откриване ще е днес в  11,00 часа в Историческия музей в Свиленград...

публикувано на 24.09.20 в 08:33

Сливенските старейшини се събират

Наредби за ползването на общинската спортна база в Сливен, финасовото подпомагане на спортните клубове и определянето администрирането на местните данъци и такси, са част от точките, които предстои да бъдат приети на сесията на Общински съвет Сливен..

публикувано на 24.09.20 в 08:20

В хасковска област няма регистриран нов положителен случай на коронавирусна инфекция, а един е починал

За последното денонощие на територията на хасковска област няма регистриран нов положителен случай на коронавирусна инфекция, а един е починал. Двадесет и първият случай на починал с COVID 19 е на жена на 73 г. от община Хасково. Тя е била приета в..

публикувано на 24.09.20 в 08:14