Близо 3000 лева събра благотворителен базар в Павел баня

Павел Баня
Снимка: kazanlak.com

2 855 лв бяха събрани от тазгодишния Коледен благотворителен базар в Павел баня. Средствата ще бъдат дарени на деца сираци и деца с увреждания. Информацията допълва Румен Скрински в прикачения звуков файл.Още от категорията

Теодор Тодоров e тазгодишният носител на приза "Добрият Самарянин"

Сдружение "Самаряни" връчи за девети пъти наградата "Добрият самарянин". Събитието тази година премина под мотото „Добротворството непременно ще дойде, няма да закъснее“. Номинациите получени през цялата 2019 г. бяха шест.  Статуетката "Добрият..

публикувано на 10.12.19 в 14:16

120 двойки ще повторят обетите си на "златна сватба" в Казанлък

120 са семействата, които ще отбележат днес "златната" си сватба в Казанлък. Идеята е на кмета на общината Галина Стоянова и се провежда за трета поредна година. На специално подготвеното тържество в местен ресторант двойките ще повторят обетите си за..

публикувано на 10.12.19 в 13:42

„Народен съюз“ са против увеличението на такса смет

Групата на  „Народен съюз“ в Общинския съвет на Стара Загора е против увеличението на такса смет, съобщи председателят й Методи Пенчев. Седемте съветници няма да подкрепят предложението на кмета Живко Тодоров от януари следващата година таксата за..

публикувано на 10.12.19 в 12:21
Енчо Керязов

От днес до 10 януари се подават кандидатурите за участие в Деветата "Нощ на звездите" на фондация "Енчо Керязов"

От днес до 10 януари могат да се подават кандидатурите за участие на талантливи деца в спектакъла „Нощ на звездите“, организиран от фондация „Енчо Керязов“. Условието е  кандидатите да са до 18 годишна възраст и да имат постигнати успехи през 2019..

публикувано на 10.12.19 в 10:10

Поетът Димитър Никифоров представя четвъртата си стихосбирка "Сол в календара"

Поетът Димитър Никифоров ще представи четвъртата си стихосбирка „Сол в календара“ днес от 18.00 часа в Къща-музей „Гео Милев“ в Стара Загора. Роден във врачанското село Крушовица, той от 20 години живее и работи като заварчик в София. Поетът..

публикувано на 10.12.19 в 08:59

Ивайло Клисуров: Няма опасност за нарушаване на екоравновесието заради Африканската чума по свинете

Няма опасност от нарушаване на екоравновесието заради отстрелването в по-големи количества на диви прасета у нас, породено от заразното заболяване Африканска чума по свинете. Това коментира за предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора Ивайло..

публикувано на 10.12.19 в 08:44

Мъгла затруднява движението на прохода Шипка

Заледена, но обработена е пътната настилка на прохода Шипка на територията на област Стара Загора. Видимостта там е намалена до 100 м поради мъгла. Това съобщи за Радио Стара Загора дежурният в Областното пътно управление Пеньо Пенев. Движението се..

публикувано на 10.12.19 в 07:43

Сдружение "Самаряни" връчи за девети пъти наградата "Добрият самарянин"

Сдружение "Самаряни" връчи за девети пъти наградата "Добрият самарянин". Събитието тази година премина под мотото „Добротворството непременно ще дойде, няма да закъснее“. Номинациите получени през цялата 2019 г. бяха шест.  Наградата на общността..

публикувано на 10.12.19 в 06:24

Благотворителна изложба в помощ на болните от муковисцидоза откриха във фоайето на община Стара Загора

Над 200 рисунки  участват във вторият етап от благотворителния конкурс под надслов „Нарисувай мечта“, съвместно организиран от Асоциация „Муковисцидоза“ и с подкрепата на Фондация „Искам бебе“. Инициативата е в подкрепа на болните от муковисцидоза у..

публикувано на 09.12.19 в 23:51

Клуб "Отворено общество" посреща Нова година с 3 нови проекта

Клуб „Отворено общество“ посреща Новата 2020-та година с 3 нови проекта, стана ясно от днешната информационна среща, организирана от координатора по проектите Лена Драголова и партньорите от Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Проектът..

публикувано на 09.12.19 в 17:18