Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Тази вечер връчват наградите за наука, изкуство и култура в Стара Загора

Тази вечер от 18.00 часа в Лапидариума на Регионалния исторически музей ще бъдат връчени наградите за наука, изкуство и култура „ Стара Загора – 2017“ и „Млада Загора – 2017“. 11 са постъпилите предложения за наградата Стара Загора. Сред номинираните са Драматичен театър „Гео Милев“, Държавен куклен театър, Държавна опера – Стара Загора и представителството на Съюза на Българските художници. За индивидуалната награда, в Раздел: „Изкуство“ е номиниран проф. Марин Добрев- директор на Художествена Галерия Стара Загора. Сред предложенията в раздел „Образование“ има учебни заведения и детски градини. Много интересни са предложенията за наградата „ Млада Загора – 2017“. Номинираните са 59, уточни в студиото на Радио Стара Загора – заместник кметът Иванка Сотирова.

Утре, 24 май, точно в 10.00 часа, на площада пред Община Стара Загора, след вдигането на знамето и изпълнението на Химна на Република България от хора на Държавна опера Стара Загора, ще започне традиционното празнично дефиле на ученици и учители от основните, средните и професионалните учебни заведения, детски градини и културни институти, каза още Иванка Сотирова.

Иванка Сотирова разкри още, че след като известна фирма, организирала бала на абитуриетите от Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“, Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“ и Природо- математическата гимназия „Гео Милев“ обяви фалит, Община Стара Загора съдейства на учениците и учителите да организират празничната си вечер в Тракийския университет.Още от категорията

Шахта на главен път отново крие опасност от инциденти

Отворена канализационна шахта на републикански път I-5, пресичащ старозагорското село Бъдеще отново създава риск от пътни инциденти,   алармираха слушатели на Радио Стара Загора. Те разказаха, че капакът на шахтата е отхвръкнал при преминаването по-рано..

публикувано на 25.09.21 в 17:52

Продължава разчистването на крепостта Дъбилин в Ямбол

Продължава разчистването на средновековната крепост Дъбилин в Ямбол. Укрепителното съоръжение е било от изключителна важност за Византия и България, тъй като се е намирала на важен кръстопът, свързващ Константинопол и Адрианопол с българската столица..

публикувано на 25.09.21 в 17:11
Кирил Петков и Асен Василев

До седмица ще станат ясни кандидат-депутатите на ПП „Продължаваме промяната“

Ние не сме месии, не обещаваме да направим от водата вино. Искаме всеки да хвани мотиката и да прекопае лозето, за да стане вино. Това заяви в родния си град Хасково бившият служебен финансов министър Асен Василев. Заедно със своя колега Кирил Петков..

публикувано на 25.09.21 в 16:49

39 кг хероин заловиха митничари на "Капитан Андреево"

39 килограма хероин са заловени през изминалата нощ на граничния пункт "Капитан Андреево". Наркотикът е намерен в микробус с турска регистрация, превозващ плат за фирма в България. Превозното средство е трябвало да продължи пътя си към Западна Европа...

публикувано на 25.09.21 в 16:34

Концерт на талантливи ученици зарадва старозагорци в „Нощта на изкуствата“

За шестнадесета поредна година в Стара Загора се проведе „Нощта на изкуствата”. –  събитие, което се радва на изключителен интерес от страна на жителите и гостите на града ни. От 18.00 до 21.30 ч. снощи старозагорските музеи, галерии и арт пространства..

публикувано на 25.09.21 в 16:11

РИК-Сливен с първо заседание

Районната избирателна комисия в Сливен проведе първо заседание, С решение на ЦИК от 24 септември е назначена Районната избирателна комисия за 21-ви Сливенски изборен район, съобщиха от областната администрация. Елисавета Кендерян е председател на..

публикувано на 25.09.21 в 14:34

Кирил Петков и Асен Василев се срещнаха със симпатизанти в Стара Загора

До седмица вероятно ще станат ясни имената на всички областни координатори и водачи на листи на новата политическа формация „Продължаваме промяната“. Това съобщиха лидерите Кирил Петков и Асен Василев в Стара Загора, където се срещнаха със свои..

публикувано на 24.09.21 в 19:11
Стара Загора - Исторически музей

РИМ-Стара Загора започва проучване в най-големия рудодобивен център от каменно-медната епоха

Регионалният исторически музей в Стара Загора е проучил изцяло парцелът, в който преди няколко месеца бе открита източната порта на античния  град Августа Траяна . Специалистите на място са открили още две крепостни стени и довеждаща до портата улица...

публикувано на 24.09.21 в 17:46

ВиК- авариите в Хасково са отстранени

Аварията, която възникна на локалното платно зад OMV в Хасково - хранителен водопровод от Кула "Север", вече отстранена. Водоподаването към ж.к. "Орфей" е пуснато още в 15:30 ч. Това съобщиха от ВиК-Хасково за Областна администрация-Хасково...

публикувано на 24.09.21 в 17:39

Проф. Кожухарова: STEM център ще бъде открит скоро в Стара Загора

За поредна година ДИПКУ (Департамент  за информация и повишаване квалификацията на учителите) към Тракийски университет Стара Загора ще бъде домакин на „Европейската нощ на учените“. Тази вечер (24.09) от 17ч. започва  богатата програма, която..

публикувано на 24.09.21 в 16:18