Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

25 евро за вход в „Чинията“ готови да платят туристи

Рязко се е повишил интересът на туроператорите към паметника на Бузлуджа

Снимка: БГНЕС

Средно по 25 евро на човек за вход в паметника на връх Бузлуджа са готови да платят туроператорски фирми, съобщи за Радио Стара Загора областният управител Гергана Микова. Офертата е повече от добра, тъй като надвишава значително цената за посещение на повечето от забележителностите в страната.

Туристическият интерес към „Чинията“ се е повишил рязко през последния месец и половина. Кампанията около поставянето на въоръжена охрана на паметника и постъпките към „Европа ностра“ за обявяването му за един от застрашените културни обекти са допринесли за популяризирането на Бузлуджа, отбеляза Гергана Микова.

Въпреки 24-часовата въоръжена охрана, още имало хора, които правили опити да проникнат в монумента или да преговарят с полицията да ги пусне да разгледат. От началото на месец май обаче не е регистрирано нито едно проникване вътре.


Още от категорията

Експерти от Министерството на земеделието проверяват фермата за норки в Маджерито

Експерти от Министерството на земеделието и храните са на проверка във фермата за Норки край село Маджерито, чийто съсобственик е бизнесменът Иван Ангелов. От фирмата отказаха достъп до фермата на представители от неправителствената организация, по чиято..

обновено на 14.05.21 в 10:57

Кметът на Раднево: Виновни сме всички

От вчера общинската болница в Раднево спря приема на пациенти. От няколко месеца лечебното заведение почти не функционира, защото работят само 2-3 отделения. Два са вариантите - да бъде финализирана приватизацията на болницата и Медицинския център в..

публикувано на 14.05.21 в 10:55

Искра Михайлова: Гражданите да бъдат активни участници в работата на ОбС

Възможност гражданите на Стара Загора да правят предложения и становища по въпроси от компетентността на Общинския съвет, които представляват обществения интерес. Това инициира като точка, която ще залегне в дневния ред на предстоящата в края на месеца..

публикувано на 14.05.21 в 09:58

Казанлък избира Царица Роза тази вечер

Тази вечер ще се проведе 53-ият конкурс спектакъл „Бал на розата“ за избор на Царица Роза. Короната ще си оспорват 21 момичета от града на розите. Конкурсът е сред основните прояви на Фестивала на розата от 70-те години на 20-ти век, чието начало е..

публикувано на 14.05.21 в 09:05

Задълбочават се проблемите заради липсата на работна ръка в строителния бранш

Задълбочават се проблемите заради липсата на работна ръка в строителния бранш. Без подкрепата на правителството не можем да се справим. Това каза в предаването „Репортер“ Пламен Михалев, председател на Областното представителство на Камарата на..

публикувано на 14.05.21 в 08:43

МОСВ: Предпоставки за наводнения в събота по горните течения на Искър, Марица и Места

Министерството на околната среда и водите предупреждава, че има предпоставки за наводнения в събота и през нощта срещу неделя във водосборите и по горните течения на реките Искър, Марица и Места.   Във вечерните часове днес и през следващите дни ще..

публикувано на 14.05.21 в 08:16
Старият чинар, парк Бедечка, Стара Загора

В три дни " Да сътворим приказен кът в Бедечка ЗАЕДНО"

Тридневен маратон на 15,16 и 17 май за почистване на парк „Бедечка“ в Стара Загора , организират съвместно „Запазете Бедечка „ и „Гринпийс“ – България.  "Идеята на инициативата е заедно всички да махнем излишното и да добавим малка..

публикувано на 14.05.21 в 07:53

Спешна проверка на фермата за норки в Маджерито

Очаква се Министерство на земеделието и храните днес да извърши спешна проверката на фермата за норки край Маджерито. В сряда, първият ден на служебния кабинет, от Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България и..

публикувано на 14.05.21 в 07:28

506 са новите случаи на коронавирус, 2853 са излекувани

506 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 11 247 теста, показват данните в Единния информационен портал. Положителни са под 5% от направените проби. Починалите с Ковид-19 са 44-ма, а 2853 са оздравелите.  В болница остават 5114 души, като..

публикувано на 14.05.21 в 05:13

Консултациите за състава на РИК-Хасково ще се проведат на 16 май

Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова насрочи дата за провеждане на консултации за избор на членове на Районна избирателна комисия /РИК/ за предстоящите на 11 юли 2021 г. избори за народни представители. Консултациите ще се..

публикувано на 13.05.21 в 18:40