Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Няма ограничения по пътищата в област Стара Загора

Снимка: БГНЕС

Заледени и обработени са пътните настилки на прохода Шипка тази сутрин. Температурата там е минус 4 градуса, видимостта е добра и няма ограничения за движението, информират от областно пътно управление- Стара Загора. Частично заледени и обработени пътни настилки има и в град Шипка, Мъглиж и Павел баня. В Прохода на републиката настилките са мокри, а температурата е 1 градус. Няма ограничения на движението по пътищата в област Стара Загора. Видимостта е добра и в участъците от магистрала "Тракия" и "Марица", където температурата е 6 градуса. 

Още от категорията

Засечена е фалшива страница на Агенцията по заетостта във Фейсбук

Министерството на труда и социалната политика апелира гражданите да използват единствено официална страница на Агенцията по заетостта във Фейсбук. Тя се нарича "Агенция по заетостта" . (@EmploymentAgencyBulgaria), администрира се от самата институция и..

публикувано на 10.04.20 в 12:41

Община Свиленград предлага възможност за плащане на данъци и такси чрез дигитален портфейл

Във връзка с обявеното извънредно положение и следвайки политиката си за улесняване на гражданите чрез въвеждането на електронни услуги, от 9 април Община Свиленград предлага на всички физически лица възможност за плащане на данък върху превозно..

публикувано на 10.04.20 в 12:24

Излъчват онлайн литургиите в Димитровград

След проведена среща между кмета на община Димитровград Иво Димов, Директора на РУ на МВР - Димитровград Тенчо Георгиев и архиерейски наместник отец Георги Тодев и съобразно обявените решения вчера след среща на министър-председателя със Светия синод,..

публикувано на 10.04.20 в 12:18

Пред завършване са новите социални жилища в бившата Метрология в Стара Загора

Изграждането на нови социални жилища в Стара Загора е в напреднал етап. Цялостната реконструкция  на 4-етажната сграда на бившата Метрология, на ул. „Мусала”№26, е почти завършена. Това съобщиха от Отдел „Устройство на територията” на Община Стара..

публикувано на 10.04.20 в 11:38

Случаите на домашно насилие не са рядкост и в Хасковска област

В условията на изолация може да ескалира и домашното насилие, предупреждават специалисти. Случаите на агресия в дома не са рядкост и в Хасковска област. Ежедневно сигналите са по 3-4 в региона, съобщи психологът Петя Петкова от фондация „Джендър..

публикувано на 10.04.20 в 11:34

Червеният кръст в Стара Загора ще предостави днес 100 пакета с хранителни продукти

Областният съвет на Червения кръст ще предостави днес 100 пакета със 7 хранителни продукта на благотворителната кампания, обявена от Община Стара Загора и Сдружение „Брат за брата“. Дарението е на стойност 1 000 лв., съобщи за Радио Стара Загора Стефка..

публикувано на 10.04.20 в 10:53

Неясна е ситуацията с набирането на работна ръка и прибиране на реколтата

Българските производители на плодове и зеленчуци да имат възможност за продажба на повече стоки в търговски вериги у нас-  за това настояват в Отворено писмо до правителството и от Националния съюз на градинарите. Земеделският министър..

публикувано на 10.04.20 в 10:03

10 пациенти с коронавирус се лекуват в Университетската болница в Стара Загора

Общо 10  пациенти с положителни проби за коронавирус на се лекуват в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, вече са доставени и пет нови респиратора в  клиниката по анестезиология и реанимация, информира директорът..

публикувано на 10.04.20 в 09:54

13 са новите случаи на заразени с коронавирус за последните 24 часа

13 са новите случаи на заразени с коронавирус за последните 24 часа. Пет от тях са настанени в болници. За всички обявени 13 случая нямаме данни да има връзка с Банско. Това съобщи на редовния брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб за борба..

публикувано на 10.04.20 в 08:30
Снимката е илюстративна

618 са потвърдените случаи на Covid-19 у нас

618 са потвърдените случаи на Covid-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб, съобщи министерството на здравеопазването. През днешния ден са доказани още 7 нови случая, като 6 са в София и 1 в Панагюрище. Лабораториите продължават да работят. 230..

публикувано на 09.04.20 в 18:20