Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

200 кг капачки за благотворителност събраха в детска градина "Пролет" в Стара Загора

Добрият пример няма възраст

200 кг пластмасови капачки събраха децата от ЦДГ №13 "Пролет" в Стара Загора. "От месец септември миналата година до днес- 22.02.2019г., за близо  6 месеца до входа на всяка една групичка, четири на брой, имаше по една  бутилка, която ежедневно се пълнеше с ненужните пластмаси. Събирането на капачки се оказа дори забавно начинание за малчуганите, които знаеха, че така ще направят добро. Никой не остава безучастен", разказва Силвия Иванова, председател на Обществения съвет в ЦДГ "Пролет". Като инициатор на кампанията в детското заведение тя заедно с още няколко родители  предава събраните капачки на пункт за изкупуване.

"Все още не е избистрена идеята за каква благотворителна кауза ще бъдат дарени средствата, обсъждаме с членовете на Обществения съвет няколко възможности и ще изберем една", каза още Иванова.

Галерия

Още от категорията

В деня на народната памет Снежана Маринова подреди пъстра мозайка от спомени

В последната неделя на ноември отбелязахме и Деня на народната памет. На 27 ноември през злокобната за народа ни 1919 година е подписан Ньойският мирен договор, който окончателно и безмилостно разпокъсва българското етническо землище. България завинаги губи..

публикувано на 27.11.22 в 17:35

Къща музей "Гео Милев" представя "Разбъркано сърце"

Днес от 18:00 часа в Къща музей "Гео Милев" ще бъде представена стихосбирката "Разбъркано сърце" на Христина Димитрова от Стара Загора. Това е четвъртата книга на авторката, след "Обич", "Писма до пролетта" и "Не ме е страх". Включени са 85..

публикувано на 25.11.22 в 15:07
Пепа Павлова и Николай Татаров

В Стара Загора представиха екологичната поредица "Офлайн поредица за деца"

В РБ „Захарий Княжески“ в Стара Загора беше представена първата детска екологична поредица „Офлайн поредица за деца“. Тя разказва по достъпен начин за проблемите на пчелите, замърсяването на въздуха, изсичането на горите и други екологични проблеми..

публикувано на 25.11.22 в 14:30

Юбилейна изложба представя многоликият Антон Митов

По повод 160 годишнина от рож­дението на пат­риарха на бъл­гар­с­ката живопис Антон Митов /1862–1930/ днес, 24 ноем­ври, Градската художествена галерия в Стара Загора представя юбилейна експозиция от творби, съхранени във фон­довете на Националната..

публикувано на 24.11.22 в 14:45

Изложбата „Фотодесант" бе открита във Военен клуб -Сливен

Изложба посветена на съвременната Българска армия озаглавена „Фотодесант" бе открита във Военен клуб Сливен. Авторът и фотограф във Министерство на отбраната Вилхелм Йоцов представи над 30 фотоса, направени по време на празници, паради, учения на армията,..

публикувано на 23.11.22 в 18:49

Бедрос Азинян представя фотоалбума "Строи се монумент" в Габрово

На 24 ноември, от 18.00 часа, в Музея на хумора и сатирата, казанлъшкият фотограф-художник Бедрос Азинян ще представи своя фотоалбум "Строи се монумент". Изданието беше готово на 23 август 2022 година, в деня, когато се навършиха 41 години от официалното..

публикувано на 23.11.22 в 17:24

Готов е клипът към филма Апокалипсис до поискване

 Клипът с песента „Не се предавай!“ към филма „Апокалипсис до поискване“ за битката на старозагорци с обгазяванията в продължение на няколко години след 2010 г. от полигона край с. Змейово е готов. Работата по записването и монтирането на песента ,..

публикувано на 23.11.22 в 16:28

"По мярка на духа" представя Атанас Капралов

Директорът на Националния литературен музей Атанас Капралов, ще бъде гост на Града на поетите следващата сряда. От 17.30 часа в Градската Художествена галерия, Капралов ще представи  последната си стихосбирка „По мярка на духа“., съобщават от..

публикувано на 23.11.22 в 16:05
Снимка:Община Стара Загора

В Стара Загора откриват изложба с творби на Националния конкурс за рисунка „Моят празник“

На 2 декември, в изложбена зала „Лубор Байер” ще бъде открита изложба с творби от  тазгодишното седмо издание на Националния конкурс за рисунка „Моят празник“, съобщават от пресцентъра на община Стара Загора. В конкурса участваха над  707 рисунки, от..

публикувано на 23.11.22 в 14:15

Библиотеката в Дълбоки получи дар от писателя Димитър Никленов

Писателят Димитър Никленов дари книги на библиотеката към НЧ "Развитие" в старозагорското село Дълбоки. Димитър Никленов е автор на десетки книги за деца, сценарии за телевизионни филми, излъчени по БНТ, радиопиеси и драматизирани приказки за БНР и..

публикувано на 22.11.22 в 18:20