Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районна прокуратура-Стара Загора предаде на съд 68 лица през месец март

През март 2019 г. прокурорите от Районна прокуратура-Стара Загора са решили по същество и са внесли за разглеждане в Районен съд –  Стара Загора 62 прокурорски акта срещу 68 лица, както следва: 32 обвинителни акта срещу 34 лица,  28 споразумения за решаване на делото срещу 32 лица и 2 предложения за налагане на административно наказание, по реда визиран в чл.78а от НК срещу 2 лица.

В Районен съд – Стара Загора са били внесени: 3 дела с прокурорски акт за престъпления срещу личността (за причинени телесни повреди; за закана с убийство), 5 дела за престъпления против брака и семейството (неполагане на родителски грижи; издръжка; незаконно съжителство с непълнолетно лице), 22 дела срещу 27 лица за престъпления против собствеността (кражба; грабеж; обсебване; измами; унищожаване/повреждане на чужди вещи), едно дело за престъпления против стопанството (държане/продажба  на акцизни стоки без бандерол), 3 дела за престъпления против правосъдието (неизпълнение на съдебно решение/заповед за защита от домашно насилие; бягство на затворник), 2 дела за документни престъпления (ползване на неистински/преправени документи) едно дело за престъпление против общественото спокойствие (хулиганство) и 25 дела срещу 26 лица за общоопасни престъпления (държане на огнестрелни оръжия/боеприпаси; пътнотранспортни произшествия; управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол/наркотични вещества; управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство; държане на наркотични вещества).



Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тракийски университет, Стара Загора

Кандидат-студенти полагат изпити по биология и химия в Тракийския университет

Традиционно висок остава интересът към изпитите по биология и химия в Тракийския университет, които са вход за специалностите "Медицина", "Ветеринарна медицина", както и за прием в редица бакалавърски програми на старозагорската Алма матер. Общо 411..

публикувано на 19.04.24 в 08:25

Няма основания великденската трапеза да ни струва по-скъпо от настоящия момент

Няма раздвижване на нивата на цените на агнешкото месо с наближаването на празниците, яйцата са с 6% по-евтини от миналата година в периода преди Великден, брашното е със същата цена, а при захарта се отчита спад. Това съобщи за Радио Стара Загора..

публикувано на 19.04.24 в 08:00
Боровата процесионка – най-разпространеният вредител по иглолистните култури

През юни предстои следващото третиране срещу боровата процесионка в Стара Загора

Дейности по ограничаване и унищожаване на популацията от борова процесионка (Thaumetopoea pityocampa, вид гъсеница и молец) в паркове в Стара Загора, засегнати от вредителя, започват през месец юни, оповести заместник-кметът с ресор „Транспорт,..

публикувано на 18.04.24 в 18:31

Ученик от Казанлък е "Посланик на толерантността"

Американското посолство в България приветства Иван Иванов от Профилирана природо-математическа гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък като тазгодишен „Посланик на толерантността“. Иван участва в конкурса на Center Amalipe "Моето мнение е важно за..

публикувано на 18.04.24 в 18:24

Ремонт на клиники и нови операционни зали, предвижда до края на годината ръководството на Университетската болница

С близо 4 570 хил. лв. реализирана печалба приключва за Университетската болница „Проф. Ст. Киркович“ в Стара Загора финансовата 2023 год. Това беше отчетено на проведеното Общо събрание на акционерите на дружеството. 10 % от тези средства остават във..

публикувано на 18.04.24 в 17:11

Групата на ПП ДБ в общински съвет – Стара Загора питат ЦИК за казуса с Янко Янков

Групата на ПП - ДБ в общински съвет – Стара Загора направи запитване до ЦИК за участието на общинския съветник Янко Янков с влязла сила присъда в заседанията на общински съвет Стара Загора.  Заседанието на Върховния касационен съд, което..

публикувано на 18.04.24 в 16:07

Започна ремонт на емблематичната сграда на читалище "Заря" в Хасково

Започна ремонт на една от най-емблематичните сгради в Хасково, тази на читалище „Заря“. 4 млн. лв. ще бъдат вложени в реконструкцията, която ще продължи 510 дни. Символичен старт на строителните работи дадоха кметът на Община Хасково..

публикувано на 18.04.24 в 15:13
Община Ямбол

2 май ще е неучебен и в община Ямбол

Със заповед на кмета на Ямбол Валентин Ревански втори май, ще е неучебен за всички училища на територията на общината. От общинската администрация напомнят, че заповедта не важи за детските градини и детските ясли, за които 2 май е присъствен ден...

публикувано на 18.04.24 в 15:07
Снимка: Стоян Радев

Президентът отказа да коментира политически теми по време на посещението си на полигон "Ново село"

Президентът Румен Радев отказа да коментира политически теми по време на посещението на учебния полигон „Ново село“ заедно с италианския си колега Серджо Матарела. Двамата направиха инспекция на Многонационалната бойна група, чиято рамкова държава е..

публикувано на 18.04.24 в 14:34

Три случая на коклюш в област Стара Загора

Три случая на коклюш в областта са регистрирали от Регионалната здравна инспекция на Стара Загора. Това съобщи д-р Таня Перчемлиева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“. Инфекциозното заболяване е установено при две деца на 17 и 8..

публикувано на 18.04.24 в 13:56