Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кампания на ЕП:

Бъдещи майки агитират за евровота

Филмът „Изберете своето бъдеще“ ни кара да се замислим защо гласуваме.

Филмът „Изберете своето бъдеще“ е в центъра на кампанията за повишаване на осведомеността за европейските избори през 2019 г. Той е режисиран от французина Фредерик Планшон. В триминутния филм са документирани красивите моменти, в които  новородените европейци идват на този свят.

Филмът мотивира за участие в предстоящите избори и ни кара да се замислим, че ще  трябва да живеем с последиците от този вот. Контракторът на Парламента, European Broadcast Partners, и подизпълнителяттворческата агенция &Co./NoA, концептуализираха филма и помогнаха в съпътстващата го кампания, за да предизвика широка дискусия за бъдещето на Европа.

Кампанията е призив към европейците да предприемат действия и да гласуват, за да осигурят по-добро бъдеще за себе си и за бъдещите поколения. Да изберем тази Европа, в която искаме децата ни да пораснат.

Филмът документира дълбоко емоционалната красота на новите европейци, които идват на този свят точно сега, точно преди изборите. Той показва действителното раждане на деца, които ще наследят решенията, взети през май 2019 г. и заради които трябва да гласуваме отговорно.


Още от категорията

Снимка: Община Ямбол

Кукери гостуват в Безистена на Ямбол

" Кукерските игри в Ямболско - феерия от багри, магия и мистерия“, е гостуваща изложба в Безистена, предоставена от Регионалния исторически музей - Ямбол. Автентични маски, костюми и обредни сцени пресъздават характерния за ямболския край древен обичай...

публикувано на 04.08.20 в 14:23

Фолклорен ансамбъл "Загоре" на 65 год.

Тази вечер от 21.00 часа, на сцената на Античен форум „Августа Траяна“, Фолклорен ансамбъл „Загоре“ ще отбележи с концерт под надслов „Магията продължава“ 65 години от създаването си. Концертът е стъпка към събитието, планирано за 18 ноември в Държавна..

публикувано на 30.07.20 в 16:14

Още 100 незаконни постройки ще бъдат премахнати в кв."Лозенец"

На 4 август от 9,00 часа, Община Стара Загора ще започне принудително събаряне на незаконни постройки от източната страна на ул. „Витоша“ до Стрелбището.  Общо 97 са къщите, които имат влезли в сила заповеди за събаряне, уточниха от общинския отдел..

публикувано на 29.07.20 в 15:26

Правят първа копка на проект "Реконструкция на гаров комплекс Стара Загора"

От 14,00 часа днес  на Първи перон, ще бъде направена първа копка за на проект за реконструкцията на гаров комплекс Стара Загора. На събитието ще присъстват министърът на транспорта Росен Желязков, кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров,областният..

публикувано на 28.07.20 в 06:40
Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“

Програма на събития и онлайн инициативи за периода 27 юли - 2 август в Община Стара Загора

27  юли  ( понеделник ) Лято в къща музей „Гео Милев“ „Четем и рисуваме“ „Литературни закачки“ – отгатване на гатанки и рисуване на отговора „Да съставим приказка“ – по предварително зададена тема децата рисуват момент от приказка и заедно..

публикувано на 24.07.20 в 14:23
Снимка: Община Ямбол

Световноизвестният бас Мартин Цонев и пианистката Ралица Ботева ще изнесат концерт в Ямбол

На 30 юли, четвъртък, от 18:30 часа в зала „Съвременност“ на ямболския Безистен ще изнесат концерт световноизвестният бас Мартин Цонев и пианистката Ралица Ботева, която ще свири на роял. Посещаемостта ще бъде съобразена с мерките, наложени от..

публикувано на 14.07.20 в 09:40
Снимка: НВИМ

Армията във време на промени показва в експозиция НВИМ

Днес от 11.00 часа в Националния военноисторически музей на ул. Черковна 92 в София министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие най-новата изложба на Музея „Армията във време на промени“. Събитието се осъществява по повод 141-вата годишнина от..

публикувано на 14.07.20 в 09:28
Община Стара Загора

Програма на събития и онлайн инициативи 13 юли – 19 юли 2020 в Стара Загора

13 юли ( понеделник ) Лято в къща музей „Гео Милев“ „Четем и рисуваме“ „Литературни закачки“ – отгатване на гатанки и рисуване на отговора „Да съставим приказка“ – по предварително зададена тема децата рисуват момент от приказка и..

публикувано на 10.07.20 в 14:27
Радан Кънев

Евродепутатът Радан Кънев ще посети Стара Загора

Среща с евродепутата от (ЕНП/ДБ) Радан Кънев на тема „Механизмът за справедлив преход за въглищните региони в контекста на Плана за възстановяване на Европа и Зелената сделка: политиките на Брюксел и регионалните перспективи“ ще се проведе на 6 юли,..

публикувано на 30.06.20 в 16:48

Димитър Митев: "Музикантите на Стара Загора: Тук сме" и ще свирим за Стара Загора

Творчески колектив "На улицата" започва събуждането на музикална Стара Загора с инициативата "Музиканите на Стара Загора: Тук сме".  Събитието ще се състои със съдействието на Община Стара Загора, Между народния младежки център- Стара Загора и Къщата на..

публикувано на 24.06.20 в 15:34