Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Тополовград откриват фестивала "Велко Кънев"

| обновено на 13.05.19 в 13:43

В Тополовград тази вечер ще бъде дадено началото на  двадесет и четвъртото издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев”. Фестивалът се организира от Министерството на културата, Държавната агенция за българите в чужбина, Съюза на артистите в България, Съюза на народните читалища, Община Тополовград и читалище „Св. св. Кирил и Методий- 1894”. В седемте фестивални дни на сцената ще се представят 19 театрални състава. Във фестивалната програма ще участват български театри от чужбина - Австрия, Испания, Канада, Молдова, Сърбия и Украйна. По традиция във фестивала ще се представят любителски театри от България, съобщи Красимира Ятакчиева, началник отдел „Хуманитарни и социални дейности“ при Община Тополовград.

Жури с председател Калин Сърменов ще отличи най- добрите театрални състави и актьори. На носителя на голямата награда ще бъде връчена статуетката „Златна камила" - дело на тополовградския художник Христо Дюлгеров. Тържественото закриване на Театралния фестивал и награждаването на отличените театрални състави ще бъде на 19 май от 18:00 часа.Още от категорията

Община Тунджа ще субсидира превозвачите

Транспортните форми, обслужващи автобусните линии в община Тунджа, ще бъдат субсидирани от местния бюджет. Превозвачите настояват годишната им загуба да се компенсира на половина, информира кореспондентът ни Даниела Костова.  Предизвестие за..

публикувано на 17.02.20 в 16:43

Над 90 000 лични документи в област Хасково изтичат тази година

Над 90 000 лични карти, шофьорски книжки и паспорти ще трябва да бъдат подменени през 2020 г в Хасковска област заради изтичане на валидността им. От полицията съветват хората да започнат сега подмяната , защото през летните месеци се очакват огромни..

публикувано на 17.02.20 в 16:37

Петиция в подкрепа на здравното и сексуално образование в училище инициират от Асоциация "Родители"

Онлайн петицията е подписана от близо 450 човека от цялата страна от 16 февруари до следобедните часове на 17 февруари. Чрез документа гражданските организации, които работят от години в сферата на здравното и сексуално образование на децата, се опитват..

публикувано на 17.02.20 в 15:44

Хасково ще почете паметта на Апостола на коректната дата

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола в едноименното училище и заупокойна литургия от 17 ч., Хасково ще отбележи 147 години от обесването на Васил Левски. Организатори на честването са община Хасково и СУ “Васил Левски“. За пръв път..

публикувано на 17.02.20 в 14:17

Хулигани потрошиха лампа пред полицейско управление в Стара Загора

Неизвестни засега вандали са потрошили паркова лампа и са съборили екотоалетна в парк „Алана“ пред Първо районно полицейско управление в Стара Загора. Информацията за хулиганската проява е подадена от преминаващи граждани в събота..

публикувано на 17.02.20 в 14:11

Пробата на украинския гражданин, настанен в болницата в Стара Загора, е отрицателна за коронавирус

Украинският гражданин, който е настанен в Университетската  болница в Стара Загора, не е заразен с коронавирус.  Това бе потвърдено от направеното в Националната референтна лаборатория изследване.  Изследванието показа, че пробата на украинския..

публикувано на 17.02.20 в 14:11

Хасковският кмет получи грамота от Военното министерство

Кметът на община Хасково Станислав Дечев е удостоен с благодарствена грамота за активно участие и принос за издигане на авторитета на Българската армия, съобщават от Общината. То се присъжда за активното участие и подкрепа на..

публикувано на 17.02.20 в 13:57
Кръстина Таскова

Депутат от "Воля" иска изслушване на министри заради коронавируса

Искане за изслушване на министрите на здравеопазването и на вътрешните работи по повод случая с украинския гражданин, който се изследва за коронавирус в Стара Загора, е внесла в деловодството на Народното събрание депутатът от „Воля“ Кръстина..

публикувано на 17.02.20 в 13:09

Под 14 млн. лева е бюджетът на Тополовград

Близо 14 млн. лева е бюджетът на Тополовград за 2020 г., съобщи в интервю за Радио Стара Загора Антоанета Палазова, заместник кмет на Общината. Средствата предвидени за образование са близо 4 млн. лева, за образование средствата са в размер на 91..

публикувано на 17.02.20 в 12:43

Арестуваха 7 души за крупна кражба в Стара Загора

Седем заподозрени за крупна взломна кражба от фирмен склад са арестувани тази сутрин в Стара Загора, съобщи в Чирпан главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Заедно с главния прокурор Иван Гешев участват в мащабна акция за противодействие на битовата..

публикувано на 17.02.20 в 09:50