Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Старозагорско участие на математически форум в Япония

Международното състезание „Математика без граници“ се открива на 28 юни в Несебър. Участие в събитието ще вземат 1 400 деца от 15 държави, съобщи в предаването „Репортер“ старозагорският математик Любомир Любенов.

14 старозагорски ученици ще участват на престижен форум в Япония през това лято, поясни Любенов, който е координатор на българското участие в международните математически състезания.Още от категорията

Украински гражданин, завърнал се от Китай, е под наблюдение в Университетска болница в Стара Загора

Украински гражданин е настанен в Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” АД за наблюдение, съобщиха от РЗИ-Стара Загора. Той е с постоянно жителство в Стара Загора, но през последните три години е пребивавал в Китай, откъдето..

публикувано на 16.02.20 в 18:58

Мобилни екипи в Ямбол приемат заявления за смяна на личните документи

Мобилни екипи от Областната дирекция на полицията в Ямбол ще посещават по график населени месата и ще приемат заявления за смяна на документите за самоличност. През тази година в областта изтича валидността на повече от 16 100 лични карти, информира..

публикувано на 16.02.20 в 13:29

7-8 000 души живеят без адресна регистрация в ямболската община Тунджа

Продължава да се увеличава броят на нерегистрираните жители в Ямболска област. Най- сериозен е проблемът в община Тунджа, където по неофициална информация без регистрация живеят между 7 и 8 хиляди души. Проблемът с липсата на регистрация в 44–те села на..

публикувано на 15.02.20 в 13:52

Ограбиха бензиностанция в Стара Загора

Бензиностанция в Стара Загора е била ограбена тази нощ. Двамата служители на смяна не са пострадали.  Сигналът в полицията е подаден о коло 3,30 часа. Атакуваният обект се намира в близост до Детска млечна кухня.  Маскиран мъж заплашва с нож и отнема..

обновено на 15.02.20 в 11:35

Започва мащабен ремонт на Техническия факултет при ТрУ

Ректорът на Тракийския университет доц. Добри Ярков даде началото на строителните дейности във Факултет „Техника и технологии“- гр. Ямбол.Той  сключи договор с Националния доверителен екофонд за подобряване енергийната ефективност на сградите на..

публикувано на 14.02.20 в 18:08

Властимащите не могат да диктуват дневния ред на медиите

Журналистите не могат да бъдат обвинявани в укривателство. Функция на журналистиката е да събира, проверява и оповестява проверена информация, която е от висок обществен интерес . Това припомни в коментар за Радио Стара Загора Мария Черешева от..

публикувано на 14.02.20 в 16:57

Стара Загора се прощава с народната певица Пенка Павлова в неделя

Поклонението пред таланта и живота на народната певица Пенка Павлова, починала внезапно на 12 февруари, ще бъде тази неделя. От 11.00 до 12.30 часа, във фоайето на Драматичен театър „Гео Милев“ старозагорци ще си кажат последно сбогом с емблематичния..

публикувано на 14.02.20 в 16:32

Президентът Румен Радев се включи в празника на Ивайловград

14-ти февруари е Денят на Ивайловград. Денят е избран за празник на града преди 19 години, заради традициите на този край в отглеждането на лозя и производството на червени вина. Денят, започна с  празничен молебен за здраве и благополучие на..

публикувано на 14.02.20 в 16:25

В Сливен и Ямбол има милион лотарийни билети, които не могат да върнат

Търговците на лотарийни билети от Сливен и Ямбол поискаха държавата да разреши казуса с непродадените билети, след промените в Закона за хазарта. Според търговците наличните билети са платени от тях със всички данъци и обявиха, че не приемат за..

публикувано на 14.02.20 в 15:57

В Стара Загора младежи отбелязаха с антиспин кампания празника на любовта

Кампания под мотото „Любовта е приказен сън“ организираха днес старозагорски младежи по повод 14 февруари. Тя е и втори етап от Националната антиспин кампания „Моето здраве е мое право“ .Основните акценти на проявата бяха свързани с любовта, сексуалното и..

публикувано на 14.02.20 в 15:39