Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтират нови отводнителни улеи на проблемни места в Стара Загора

Снимка: starazagora.bg

Започва монтиране на нови отводнителни улеи, с цел да се уловят повърхностните дъждовни водни количества на проблемни участъци в Стара Загора. Причината е голямата денивелация на терена на града и съществуващите надлъжни наклони на уличната мрежа, които при обилни валежи, допринасят за събиране на голямо количество вода.

Направена е експертна оценка за местата на улеите, които са в съответствие със съществуващата канализационна мрежа и нейната възможност да поема дъждовните води. Новите отводнителни съоръжения ще бъдат с по–големи отвори на решетките от поставените до момента и с висок клас на натоварване. Предвижда се поставянето им на следните проблемни места:

- кръстовище на ул. „Д-р Тодор Стоянович“ и ул. „Цар Калоян“;

- кръстовище на ул. „Княз Ал. Батенберг“ и ул. „Цар Калоян“;

- кръстовище на ул. „Княз Ал. Батенберг“ и бул. „Цар Симеон Велики“;

- кръстовище на бул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Х. Д. Асенов“;

- напречните улици на ул. „Св. Княз Борис“, в участъка от ул. „Княз Ал. Батенберг“ до ул. „Хаджи Димитър Асенов“.

Монтирането на новите улеи ще започне поетапно, като жителите на Стара Загора ще бъдат уведомявани предварително за временно преустановяване на движението.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доброволна кръводарителска акция тече в Международния младежки център в Стара Загора

В Международния младежки център в Стара Загора в момента в се извършва доброволна кръводарителска акция. Организатори са  Интеракт клуб и  Районният център по трансфузионна хематология. Кампанията преминава под мотото „В кръвта ти е да спасяваш животи“..

публикувано на 28.03.24 в 09:37

Дни на отворените врати в "Кабиле" по повод 20 г. членство в НАТО

По повод 20-годишнината от членството на България в НАТО Дни на отворените врати организират  20-и самоходен артилерийски дивизион и 42-ри механизиран батальон. Днес и утре от 10.00  до 16:30 ч. двете формирования ще направят демонстративни центрове..

публикувано на 28.03.24 в 07:41

Петя Чакърова: Работи се за разрастване на приемната грижа

Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Стара Загора си е поставила за цел да разрасне приемната грижа в областта. Това съобщи директорът на институцията Петя Чакъров. Тя посочи, че общо приемните семейства в региона са 54, като в регистъра са..

публикувано на 28.03.24 в 06:20

Жълт код за силен вятър е обявен за 12 области у нас

Жълт код за силен вятър е обявен днес в 12 области на източните и централни райони на страната. Предупреждението е в сила за областите Търговище, Велико Търново, Габрово, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, както и в Сливен, Ямбол, Кърджали, Стара Загора и..

публикувано на 28.03.24 в 05:40
снимка: Държавен куклен театър Стара Загора

ИКАР за Куклен театър Стара Загора

Най-добър куклен спектакъл за 2024 г. е „Тайната на Ленхен“ по Михаел Енде с режисьор Елица Петкова , реши Гилдията на творците в кукленото изкуство.  Елица Петкова: всички теми са важни за децата Представлението на Държавен куклен театър..

публикувано на 27.03.24 в 20:09

Търсенето на дърва за огрев е драстично намаляло през последната година в област Стара Загора

Търсенето на дърва за огрев през последната година е намаляло драстично, а причината е презапасяване на частните собственици и меките зими през последните две години. Това съобщи директорът на Регионална дирекция по горите – Стара Загора инженер..

публикувано на 27.03.24 в 17:04

Мъртва риба изплува в река Банска

Голямо количество риба е измряла в р. Банска край димитровградското село Добрич. Мъртвите риби са кефал, червеноперка и шаран. Във водата имало пяна. Рибари сигнализирали на тел. 112. Местната екоинспекция заедно с Басейнова дирекция са извършили..

публикувано на 27.03.24 в 16:26

Служителите на ДАИ протестират за по-високи заплати и увеличаване на щата

Служителите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ в цялата страна стачкуват днес за увеличаване на заплатите и за подобряване условията на труд. Протестираха и работещите в областния отдел в Стара Загора, а посетителите бяха..

публикувано на 27.03.24 в 16:21

Община Сливен представи концепцията за интегрирани териториални инвестиции

Местната власт на Сливен оповести концепцията за интегрирани териториални инвестиции по Програма "Развитие на регионите" 2021 - 2027. В нея са включени общи проекти с общините Бургас, Ямбол и Стралджа.  Сливен участва в общо 7 концепции свързани с..

публикувано на 27.03.24 в 16:21

Деца нарисуваха театър

Изложба с рисунки на деца, наречена „Нарисувай ми театър“ беше подредена във фоайето на Културния център в Стара Загора, където  временно се помещава Драматичен театър „Гео Милев“. Тя се откри днес, в международния ден на театъра и се превърна в едно..

публикувано на 27.03.24 в 16:08