Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Потушен е пожарът на сметището до оръжейния завод в Казанлък

Потушен е пожарът, който снощи се разпали в сметище на територията на оръжейния завод "Арсенал" в Казанлък. Екипи дежуриха през нощта, за да предотвратят разпалването на нови огнища.

Сигналът за пожара в „Арсенал“ е подаден вчера около 21 часа. Пушекът е забелязан от живеещи в съседното село Бузовград. Запалили са се битови отпадъци и стари парцали, използвани в производството, които се складирали на определеното място. Веднага е реагирал екип на ведомствената пожарна. В гасенето се е включил и противопожарен автомобил от Казанлък.

Сметището се намира далеч от производствените цехове и няма опасност от взрив или за работниците. Огънят вече е загасен, но на места още тлее, затова две пожарни ще останат да дежурят през цялата нощ, информираха от предприятието. Работата в завода не е преустановяване. Причината за пожара тепърва ще се установява

Сметището се намира в самия край на оръжейния комплекс. Няма замърсяване на въздуха, не са горели и опасни материали, обясниха от „Арсенал“.


Още от категорията

Започва дарителска кампания за спасение на мозайките на Бузлуджа

Следващата крачка от Плана за опазване и управление на Паметника на връх Бузлуджа е изграждането на навес над външните мозайки, за да могат те да бъдат спасени от метеорологичните условия през следващите години. За тази цел в следващите дни ще бъде..

публикувано на 29.09.20 в 16:42

Красимир Георгиев с втори мандат като председател на Окръжен съд-Стара Загора

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно с 10 гласа „за“ Красимир Георгиев за втори мандат административен ръководител – председател на Окръжен съд – Стара Загора. Той има над 23 години юридически стаж в органите на..

публикувано на 29.09.20 в 16:18
Чирпан

Нова наредба за устройството и управлението на гробищните паркове, обредните зали и параклиси в тях гласува ОбС-Чирпан

Нова наредба за устройството и управлението на гробищните паркове, обредните зали и параклиси в тях на територията на община Чирпан ще гласува Общинският съвет в града на Яворов. Текстовете й ще бъдат разгледани утре, 30 септември, на редовната..

публикувано на 29.09.20 в 16:08

Подмяната на отоплението в община Димитровград ще продължи и след 5 октомври

Хората от селата в община Димитровград също ще имат право да поискат да подменят отоплението в домовете си по програма на кметството за по-чист атмосферен въздух и за тях това да е напълно безплатно. Това съобщи днес кметът Иво Димов.  „От 5..

публикувано на 29.09.20 в 16:02

В Стара Загора дискутираха законодателството и изискванията за личните предпазни средства в условията на COVID-19

В търговската мрежа, аптеките и онлайн платформите масово се декларират и се предлагат продукти като лични предпазни средства, без да са преминали съответните изпитания. Това показват проверките на Главна дирекция „Надзор на пазара“ към Държавната..

публикувано на 29.09.20 в 15:15
Община Стара Загора

Пети национален конкурс „Моят празник” организират в Стара Загора

Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР)обявяват Пети национален конкурс за детска рисунка „Моят празник“. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2020/2021 г...

публикувано на 29.09.20 в 14:43

Обсъждат до 19 октомври Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти

До 19 октомври е срокът за обществено обсъждане на Проект на Постановление на Министерския съвет за приемане на Наредба за специфичните изисквания към млечните продукти. В предложението се определят  специфичните изисквания към млечните продукти;..

публикувано на 29.09.20 в 14:01

Кардиолози изследват последиците от коронавирусната инфекция

Национална кампания за изследване и лечение на последиците при излекуваните от КОВИД-19 започват от днес кардиолозите от Българския кардиологичен институт. Денят 29-ти септември е избран, защото тази дата е обявена за Световен ден на сърцето...

публикувано на 29.09.20 в 11:52

Превантивен ремонт се извършва на 2,3-километров участък от магистрала "Марица"

Превантивен ремонт се извършва в участъка от 99 до 101 километър на магистрала "Марица", съобщиха от областната администрация в Хасково. Областният управител д-р Стефка Здравкова е инспектирала строителните работи. Ремонтът се извършва чрез полагане на..

публикувано на 29.09.20 в 09:36
Костадин Костадинов и студиото на Радио Стара Загора

Костадин Костадинов: Законната сеч е причината за маловодието в България

Причината за маловодието не реките и язовирите в страната е законната сеч, която е превърната в държавна политика и унищожава горите, а по този начин и водите. Това обяви в интервю за Радио Стара Загора председателя на партия „Възраждане“ Костадин..

публикувано на 29.09.20 в 09:29