Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общинският съветник Янко Янков, право на отговор

На 7.09. старозагорци станаха свидетели на два протеста организирани от граждани срещу законодателството за закрила на детето.  Граждански протест, в чиято организация участва общинският съветник  Янко Янков и граждански протест, в който имаше представители  на партия „Възраждане“. След публикуване на позиция на Ива Ангелкова- организационен секретар на партията, Радио Стара Загора, съгласно редакционните правила, дава право на отговор и на Янко Янков.

Янко Янков: - Упреците към мен, че използвам протеста, напомнят на българската поговорка -„ Крадецът вика, дръжте крадеца!“

Не бих могъл да политизирам протеста, защото аз не съм политическо лице. Общински съветник съм , но не принадлежа на никоя партия  и няма как политически секретари на партия да обясняват, че аз искам да извлека дивиденти. Притеснението на опонентите ми е, че фокусът се измести от тях и няма да могат да извлекат дивиденти. За съжаление дори администраторите на гражданската фейсбук група „Не на стратегията на детето“  са членове на партия, която не искам да споменавам.  Нашият протест, той не е организиран от мен, а от нас гражданите и аз като гражданин мога да присъствам и да организирам подобно събитие. Като баща на три деца този проблем ме касае доста и защото едното ми дете е със синдром на Даун.  Но в организацията на събитието, в което и аз участвах, има още 8 човека, като половина от тях са от началото на  протестите в града . Тези хора се махнаха като част от групата „Не на стратегията за детето“, защото разбраха политическите пипала, които се опитват да яхнат протеста и да го използват. Не може някакви жени да претендират, че са организатори и да лъжат. Те нямат разрешение от община Стара Загора за протеста, но ние имаме. Близо 6 дни сме раздавали флаери за проявата, 9 човека, над 2 хил. броя, за да информиране, че ще има протест. Тези, които ме атакуват, не са си мръднали пръста. Имаме събитие във фейсбук, за което 100 човека са заявили, че ще присъстват. Акцията ни е организирана от името на „Група за истината за Стара Загора“, това е името на фейсбук групата. А другата група се бяха капсулирали и обвиняваха медиите, че правят затъмнение на темата, а това не е вярно. Бяха се събрали 10-ина представители на партията с рекламни тениски  , към тях още няколко от определен етнос и към 20-ина заблудени родители. И тази партия обяснява как някой си Янко Янков си прави политически пиар, а моето име го няма никъде. На митинга, в които и аз участвах, имаше близо 500 души. Събрахме над 400 подписа, направихме шествие и сега да казват, че аз искам да извлека политически дивиденти и да пращат лъжливи прессъобщения до медиите, защото идват избори, ще кажа пак: „Крадецът вика, дръжте крадеца“. Включих се през август в тази инициатива, защото ме покани една от администраторките на фейсбук групата „Не на стратегията на детето“ - Иванка Стоянова и аз участвах в обща среща. Предложих помощта си и те я приеха. След  което ме изтриха от групата, за да могат да си въртят политическите игри.  Напуснаха и част от администраторите- Иванка Стоянова и Диляна Тонева, в знак на несъгласие с неправомерното, нелогично отношение към мен. Така и не разбирам какъв е проблемът! Не разбирам, защо една отворена обществена група се капсулира, трие постове. Нали каузата за децата трябва да ни обединява. Не разбирам, защо е това плюене и защо едни хора се хвалят, че са организатори! Как непартийното лице Янко Янков иска политически дивиденти, а хора свързани с партия не искат!


Още от категорията

Три четвърти от служителите са засегнати от извънредните мерки заради коронавируса

Повече от половината работещи българи – 55% считат, че работата им е застрашена, заради извънредната ситуация, породена от Ковид-19. Жените са се почувствали по-обезпокоени за заетостта си, отколкото мъжете. Най-засегнатите сектори от..

публикувано на 02.06.20 в 16:00
Стоян Панчев

Стоян Панчев: Механизмът за възстановяване противоречи на основните принципи на Европейския съюз

Нетната стойност на предложението на Европейската комисия е България да получи шест милиарда евро от Механизма за възстановяване и устойчивост, който е нов инструмент, създаден с цел да се противодейства на икономическите и социални въздействия на..

публикувано на 02.06.20 в 14:22

Зала Байер е домакин на „Изкуството в условията на социална изолация“

70 творби на 30 автори, членове на СБХ- Стара Загора, вече са наредени в зала „Байер“. Изложбата на старозагорските творци представя „Изкуството в условията на социална изолация“. Концепцията на експозицията е да представи естетическите търсения..

публикувано на 29.05.20 в 12:52

Част от частните занимални няма да могат да отворят врати

Част от частните занимални няма да могат да заработят отново от първи юни, каквато възможност дава заповедта на министъра на здравеопазването от 26-ти май, коментира Елена Господинова, съосновател на частен образователен център в Стара Загора. За..

публикувано на 28.05.20 в 12:15
проф. Пламен Павлов

Проф. Пламен Павлов: "България трябва да се противопостави категорично на поредните руски провокации"

24 май бе поредният български празник, който стана причина за сериозни полемики в обществото. Руският културно-информационен център в София представи изложба, според която светите братя Кирил и Методий са руски просветители. Това бе поредното..

публикувано на 27.05.20 в 14:23

Старозагорските общински търговски дружества са на загуба

Годишните финансови отчети за 2019 година на старозагорските общински търговски дружества със 100% общинско участие в капитала и разпределение на печалбата ще бъдат представени и разгледани утре на редовната майска сесия на общинския съвет, който е..

публикувано на 27.05.20 в 11:19
Росен Плевнелиев

Росен Плевнелиев: Богатите да плащат повече, плоският данък извървя своя път

Намаляването на ДДС за ресторантьорския бизнес е погрешна стъпка. Браншът е един от най-силните генератори на сивата икономика в страната. Това заяви пред Радио Стара Загора и БНР Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012-2017 година. Той..

публикувано на 26.05.20 в 15:34

Издател: ДДС върху книгите трябва да бъде трайно намален, дори да бъде премахнат

Мярката за намаляване на косвения данък върху книгите е краткосрочна и крайно недостатъчна. Така потреблението няма да се увеличи. Това каза за Радио Стара Загора книгоиздателят Виктория Бисерова. Тази помощ към бранша е фиксирана от 31 юли 2020г...

публикувано на 24.05.20 в 13:55

Изчезне ли българското училище, ще изчезне и българската нация

24 май е паметен ден за всеки българин, където и да се намира по света. На този ден България чества българската просвета, култура и създаването на славянската азбука от Кирил и Методий.  За силата и значението на българския език и писменост, за ролята..

публикувано на 24.05.20 в 11:15

М. Йорданов, фирма "Кремък": Професионални съвети по сигурността ще получи всеки, който се обърне към нас за подкрепа.

Пандемията от коронавирус влоши социалното положение на много хора в България. Доста наши сънародници се завърнаха от чужбина и също са без работа. Очаква се и увеличение на престъпността. Такава е ситуацията и в цяла Европа.Данни от Франция,..

публикувано на 22.05.20 в 13:17