Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Работници на „Неохим“ излизат на протест

В открито писмо до изпълнителния директор на „Неохим“ – АД,  президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ и димитровградската общественост, близо 800  работници и служители на дружеството  предупреждават, че ще излязат на протест в четвъртък пред предприятието от 17 часа. Четирите синдиката в дружеството призовават в открито писмо  да започне незабавно предоговаряне на цената на природния газ, както са направили другите европейски страни, а ръководството на дружеството да не предприема съкращения. В момента цената на природния газ от този доставчик, е два пъти по-скъпа от цената му в Европа, съобщи за Радио Стара Загора Живко Жеков, председател на заводската структура на КНСБ. „Ще  протестираме и в София, ако се наложи. Няма да допуснем съкращения, това ще бъде смазващ  социален удар за цялата община“, заяви пред Радио Стара Загора Живко Жеков.


Още от категорията

Биоземеделието в България с минимален пазарен дял

Биоземеделието в България има минимален пазарен дял в сравнение с конвенционалното производство и вноса на плодове и зеленчуци, коментира Владимир Иванов – председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища. Има много какво да се направи,..

публикувано на 29.05.20 в 10:00

Наказание „пробация“ за жестокост към куче и споделен клип в социалните мрежи наложи Районен съд - Казанлък

Наказание „пробация“ с най-тежките пробационни мерки, предвидени по закон, а именно „задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от три години с периодичност три пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от три..

публикувано на 29.05.20 в 09:50
Часовникът на Държавен куклен театър, Стара Загора

Куклени герои поздравяват деца в неравностойно положение за Първи юни

Децата от 65 домове за деца, лишени от родителска грижа и 55 домове за деца с увреждания и дневни центрове за медико-социална грижа от цяла България получават приказни послания от Кукления театър на Стара Загора.  Поводът е 1 юни – Международният ден..

публикувано на 29.05.20 в 09:05

8 нови случая на Covid-19. Отпада 14 дневната карнатина за страни от Европа

За изминалото денонощие у нас за доказани 8 нови случая на коронавирусна инфекция при 1725 изследвани проби.Това съобщи на редовния брифинг по темата главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 0,3 процента е увеличението на случаите в..

публикувано на 29.05.20 в 08:24
Владимир Иванов

Цените на основните хранителни продукти се запазват

Вече повече от 60 дни цените на основните хранителни продукти са без промяна, това каза за Радио Стара Загора Владимир Иванов - председател на ДЪРЖАВНА КОМИСИЯ ПО СТОКОВИТЕ БОРСИ И ТЪРЖИЩАТА/ ДКСБТ/.  Постепенен и плавен спад се наблюдава при..

публикувано на 29.05.20 в 09:00
Петър Славов

Петър Славов: Неприемлива е Пътната карта за електронно гласуване на ЦИК с хоризонт 2023 г.

Като неприемлива определи  обявената преди няколко дни от Централната избирателна комисия Пътна карта за дистанционно електронно гласуване адвокатът и бивш народен представител Петър Славов. Според него проблемът е, че пътната карта е  с хоризонт до..

публикувано на 28.05.20 в 16:19

Дариха видеонаблюдение на Клиниката по инфекциозни болести в Стара Загора

Клиниката по инфекциозни болести на Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора е с изградено цялостно видеонаблюдение. Системата е от последно поколение, с цифрови камери, които записват само при движение в помещенията ...

публикувано на 28.05.20 в 15:45

Съветниците в Стара Загора стартираха процедурата за придобиване на бившия АГ-комплекс

По време на днешната редовна сесия на Общински съвет Стара Загора с 49 гласа „За“  беше прието предложението за възмездно придобиване от Община Стара Загора на сградата на бившия Акушеро-гинекологичен комплекс . В тази връзка Община Стара Загора..

публикувано на 28.05.20 в 15:00

Теглиха жребий за местата за продажба на слънчеви очила и сладолед в Стара Загора

40 фирми взеха участие в жребия за определяне на местата за продажба на слънчеви очила в Стара Загора. Осем са местата за продажба на аксесоарите в централната част на града, които бяха разпределени днес в зала № 2 на Общинската администрация...

публикувано на 28.05.20 в 14:55

Станислав Дечев: Днес аплодисментите ни са за социалните работници от община Хасково

Днес се проведе официалната церемония по откриване на обектите по проект "Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца чрез изграждане и ремонт на социална инфраструктура в град Хасково". В рамките на проекта е изградена социална..

публикувано на 28.05.20 в 14:34