Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Виктор Кирков:

Бързи решения и бързи промени във футболния съюз не може да има

Не е ясно дали оставката на Борислав Михайлов ще бъде приета от Конгреса, смята мениджърът на "Отбор на надеждата"

Снимка: buildingoftheyear.bg

Управлението на Българския футболен съюз е комплекс от много фактори. Не можем да кажем, че с промяната само на президента нещата изведнъж ще се подобрят. Първо не е ясно дали тази оставка ще бъде приета от Конгреса на футболния съюз, който вероятно ще бъде свикан през декември. Така че все още не можем да говорим за някаква коренна промяна в политиката на БФС. Но дори и да напусне господин Михайлов не зная дали нещата ще се променят към по-добро“. Това заяви в интервю за Радио Стара Загора Виктор Кирков - спортен мениджър, социален предприемач и мениджър на „Отбор на надеждата“.

Припомняме, че вчера досегашният президент на БФС Борислав Михайлов обяви, че ще подаде оставка след като призив да направи това му отправиха спортния министър Красен Кралев и министър-председателят Бойко Борисов. В петък предстои заседание на Изпълкома на централата, на което по устав трябва да бъде насрочен извънреден конгрес.

„На Изпълкома той единствено може да съгласува това свое решение. Все пак той ги е поканил тези хора да се включат там и това решение пряко касае и тях. Единственото, което те могат да вземат като решение е да свикат извънреден конгрес. В последствие тези около 700 клуба, които ще вземат решението, а според мен много от тях са пряко обвързани с настоящото ръководство на футболния съюз, ще вземат решението, което самият г-н Михайлов и хората около него имат желание да бъде взето. Бързи решения и бързи промени във футболния съюз не може да има“, допълни Виктор Кирков.

Той коментира въпроса и за отговорността по отношение на футболното хулиганство и опазването на обществения ред по време на срещата с Англия. Двубоят на два пъти бе прекъсван заради расистки прояви. „Според мен футболният съюз носи отговорност от гледна точка на това, че те наемат фирмата охранител, те правят комуникацията с фенклубовете на различните отбори. Защото тези хора, които присъстват на стадиона голяма част от тях имат и клубни пристрастия. Можеха да свършат и превантивна работа, очакваше се, за да се говори толкова дълго време и в английската преса, това определено беше очаквано. Кой го е направил и с какви интереси можем само да гадаем“.

Цялото интервю на Светлана Димитрова с Виктор Кирков чуйте в прикачения звуков файл


Още от категорията

44 са новите случаи на коронавирус у нас

44 са новите случаи на коронавирусна инфекция в страната при направени 1249 пи си ар теста. Това показват данните в Единния информационен портал към полунощ. Един от потвърдените случаи е в област Стара Загора.  Шестима са починали за денонощието,..

публикувано на 21.09.20 в 07:06

Гимназист от Казанлък с положителен тест за COVID-19

Covid - 19 на ученик от 11 клас на Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък е установен при направен тест в петък. Веднага е поставен под домашна карантина, в добро състояние и остава под наблюдение. Децата от..

публикувано на 19.09.20 в 20:30

Кметовете на Ямбол и Сливен заедно наградиха млади художници

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и кметът на Община Сливен Стефан Радев наградиха отличените художници в Регионалния конкурс за детска рисунка „Обичам моя роден град“ за област Ямбол и област Сливен. Двадесет и четирима ученици от първи до..

публикувано на 19.09.20 в 16:34

Близо 1,6 млн. лева поиска община Тунджа за образователна инфраструктура

Близо 1,6 млн. лева поиска община Тунджа от образователното министерство за подобряване на училищната инфраструктура в три села на общината. Над 803 000 лева са необходими за училището в село Скалица, където се предвижда изграждането на нов физкултурен..

публикувано на 19.09.20 в 14:13
Улица „Раковски“ и сградата на Община Ямбол

Община Ямбол прави Регистър на юридическите и физическите лица

Община Ямбол започна съставянето на Регистър на юридическите и физическите лица, които извършват дейност на територията на града. Информацията не е актуализирана повече от 16 години. Регистърът се прави и във връзка с приетата нова Наредба за опазване на..

публикувано на 19.09.20 в 10:34

12-годишен ученик от Хасково е с коронавирус

За последното денонощие на територията на област Хасково са регистрирани 5 нови положителни случая на коронавирусна инфекция и трима излекувани, информират от областния кризисен щаб.  Положителен резултат е отчел и тестът на момче на 12 г. от..

публикувано на 19.09.20 в 10:30

Ползоотворни срещи за плана за интегрирано развитие на Община Казанлък

Като ползотворни определи екипът на Община Казанлък срещите с четири фокус групи, като част от дейностите за разработване на План за интегрирано развитие на община Казанлък за следващия програмен период. На участниците в срещите бе представен анализ на..

публикувано на 18.09.20 в 19:56

Първа копка на нов търговски комплекс в Ямбол

В Ямбол беше направена първата копка, с която „Зет Естейт ЕООД“ стартира строителството на новия търговски комплекс „Ямбол Парк“. Той ще бъде разположен на кръстовището на два основни булеварда – „Граф Игнатиев" и „Крайречен“. Търговският център ще..

публикувано на 18.09.20 в 19:53

Първа среща със съседни общини за създаване на партньорски проекти с европейско финансиране се проведе в община Казанлък

Среща със съседни общини за създаване на партньорство за изработка на общи проекти с европейско финансиране през следващия програмен период 2021 – 2027 се проведе днес в Зала 6 на Община Казанлък. Срещата бе по инициатива на Кмета Галина Стоянова и с..

публикувано на 18.09.20 в 19:49

В област Стара Загора новата учебна година протича нормално

Трябва да намерим баланса по опазване живота и здравето на децата и провеждане на образователен и възпитателен процес в условия на спазване на изискванията на противоепидемичните мерки, заяви в интервю за радио Стара Загора Татяна Димитрова, началник..

публикувано на 18.09.20 в 17:01