В община Елхово от днес започна изплащането за избитите прасета

Снимка: Радио Видин

В община Елхово от днес започна изплащането на държавното финансово подпомагане за стопаните, умъртвили доброволно домашните си прасета на територията на общината, заради заразата с африканска чума по свинете. Сумите от 300 лева определени за дезинфекция на „задните дворове“ се изплащат лично на собствениците в населеното място, в което живеят срещу предоставен документ за самоличност. Изплащането се извършва само в определения ден за съответното населено място. Паралелно с това 16 стопани в различни населени места на петте общини в област Ямбол, които не са спазили заповедта за доброволно умъртвяване на прасетата са получили актове за административно нарушение и са предадени на прокуратурата.

Още от категорията

С базар на рисунки търсят помощ за болни деца в Стара Загора

Благотворителен базар „Нарисувай мечта“ стартира в Стара Загора. Това е втори етап от благотворителния конкурс за детска рисунка, организиран от Асоциация „Муковисцидоза“ и с подкрепата на Фондация „Искам Бебе“. Конкурсът е обявен в социалните мрежи..

публикувано на 10.12.19 в 16:51

Не се очаква скок на водата в Сливен догодина

Промяна в цената на водата в Сливен може да има през 2021 година, съобщиха от областна администрация, цитирайки управителят на ВиК Севдалин Рашев. Според разпространена по- рано информация на  извънредна среща при областния управител Чавдар Божурски е..

публикувано на 10.12.19 в 16:46

Студенти по медицина инициираха кампания, посветена на гражданските права

Асоциацията на студентите медици  - Стара Загора днес проведе информационна кампания на територията на Медицинския факултет към Тракийския университет, посветена на Международния ден за правата на човека. Инициативата, която е първа по рода си в..

публикувано на 10.12.19 в 16:07

Заявлението за безплатна винетка за хората с увреждания вече и по пощата

Във връзка със зачестили питания по издаването на безплатна годишна електронна винетка за хората с увреждания,  от „Социално подпомагане“ Стара Загора напомнят, че срокът за подаване на Заявление-декларация е 10 дни преди изтичане на валидността на..

публикувано на 10.12.19 в 15:56

500 лв. във ваучери за памперси, по-евтини и качествени храни за децата ще предлагат в Казанлък

Кметът на Казанлък  Галина Стоянова обяви три нови социални мерки, насочени в помощ на децата и младите родители в общината. Те ще бъдат предложени за одобрение на общинския съвет и ако бъдат включени в бюджета за следващата година ще бъдат..

публикувано на 10.12.19 в 15:22

Безплатно учебно помагало по история ще получат ученици в историческия музей - Сливен

Учебно помагало по история за ученици от 3 и 5 клас издаде Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ в Сливен. В него е включена информация за културата и бита на траките, според учебната програма с допълнение за регионалното тракийско наследство...

публикувано на 10.12.19 в 15:17

Теодор Тодоров e тазгодишният носител на приза "Добрият Самарянин"

Сдружение "Самаряни" връчи за девети пъти наградата "Добрият самарянин". Събитието тази година премина под мотото „Добротворството непременно ще дойде, няма да закъснее“. Номинациите получени през цялата 2019 г. бяха шест.  Статуетката "Добрият..

публикувано на 10.12.19 в 14:16

120 двойки ще повторят обетите си на "златна сватба" в Казанлък

120 са семействата, които ще отбележат днес "златната" си сватба в Казанлък. Идеята е на кмета на общината Галина Стоянова и се провежда за трета поредна година. На специално подготвеното тържество в местен ресторант двойките ще повторят обетите си за..

публикувано на 10.12.19 в 13:42

„Народен съюз“ са против увеличението на такса смет

Групата на  „Народен съюз“ в Общинския съвет на Стара Загора е против увеличението на такса смет, съобщи председателят й Методи Пенчев. Седемте съветници няма да подкрепят предложението на кмета Живко Тодоров от януари следващата година таксата за..

публикувано на 10.12.19 в 12:21
Енчо Керязов

От днес до 10 януари се подават кандидатурите за участие в Деветата "Нощ на звездите" на фондация "Енчо Керязов"

От днес до 10 януари могат да се подават кандидатурите за участие на талантливи деца в спектакъла „Нощ на звездите“, организиран от фондация „Енчо Керязов“. Условието е  кандидатите да са до 18 годишна възраст и да имат постигнати успехи през 2019..

публикувано на 10.12.19 в 10:10