Общинският съвет на Хасково отново избра за председател Таня Захариева /галерия/

Своето първо редовно заседание проведе днес и новият Общински съвет на Хасково. Клетва да работят за доброто управление и развитие на общината положиха кметът на Хасково Станислав Дечев, новоизбраните 41 общински съветници и 26 кметове на населени места в общината. 

Първата сесия на новия ОбС на Хасково се състоя в едноименната общинска зала. Заседанието откри назначената в сряда за областен управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Председателят на ОИК Пламен Лечев връчи удостоверенията за встъпване в длъжност на новите общински съветници, кмет на общината и кметове на населени места, след което те положиха клетва да защитават интересите на жителите на общината.

"Ще работя за Хасково, ще работя за всеки един от вас, ще работя открито!", обеща на съгражданите си новият кмет Станислав Дечев след като пое от доскорошния кмет на община Хасково Добри Беливанов кметските символи – огърлица и ключа на града. 

След това бе сформирана 7-членна комисия за избор на председател на Общинския съвет. Само едно предложение бе направено за поста – на юристката Таня Захариева от групата на ГЕРБ, която бе председател на Общинския съвет и в предишния мандат. При проведеното тайно гласуване нейната номинация бе подкрепена от 30 гласа "за",  "против" гласуваха 8 души, а 2 от бюлетините се оказаха невалидни.  

В новия местен парламент на Хасково представителство имат 7 политически формации. Най-много съветници -16 има ПП ГЕРБ, следвани от ДПС – 8, БСП – 6, Демократична България – 4. По 3-ма представители имат местната коалиция Движение ЗАЕДНО за промяна и Национална политическа партия Българе. С един представител е Съюзът на свободните демократи. Най-възрастният общински съветник на Хасково е доскорошният кмет 73-годишният Добри Беливанов, а най-младият е 24-годишният Богдан Кирилов. 

Молебен за здраве и успех на новите управници на Хасково отслужи Знеполският и викарен епископ на Пловдивската митрополия Арсений.   

Репортаж от първата сесия на Общински съвет - Хасково можете да чуете в звуковия файл.

Още от категорията

След пет години възстановяват дигата на Тунджа край село Зимница

Вече се работи по проекта за изграждане на дига на река Тунджа при мъглижкото село Зимница. Преди пет години селото бе частично наводнено, а придошлите води на реката отнесоха част от защитните насипи, заради което областна управа Стара Загора..

публикувано на 09.12.19 в 15:47

Касова бележка от 55 ст. донесе на старозагорка 50 000 лева печалба от НАП

Жителка на Стара Загора ще посрещне Коледните празници с 50 000 лева по-богата, след като името й бе изтеглено на случаен принцип днес в Лотарията с касови бележки на Национална агенция за приходите.  Неделина Колева спечели голямата награда в..

публикувано на 09.12.19 в 15:43

Стара Загора ще има монумент на добротворството

Стара Загора ще има монумент посветен на добротворството. Той ще интерпретира уникални моменти в пресъздаването на идеята за добрия самарянин. Предложението за изграждането му е от Сдружение „Самаряни“. Проектът е внесен за разглеждане в Община Стара..

публикувано на 09.12.19 в 14:59

Янко Янков: Няма да подкрепим предложението за вдигане на такса „смет“ в този вид

И двамата съветници от „Алтернативата на гражданите“ са против предложението на кмета на Стара Загора за вдигане на такса „смет“, съобщи председателят на групата Янко Янков. „Няма да го подкрепим в този му вид, защото ще ощети много хора. Не..

публикувано на 09.12.19 в 14:32

Деца със спортни заложби ще получават заплатата на кмета Валентин Ревански

„От началото на работата ми като кмет с общинската администрация на Ямбол успяхме да осъществим среща с директорите на всички учебни заведения, за да се запознаем с проблемите в образованието и потърсим заедно път за разрешаването им. Започнахме етап от..

публикувано на 09.12.19 в 11:21

Подарете един ден за ранените диви животни

Искате ли с подаръка си тази Коледа да сте не само нестандартни и интересни, но и много, много полезни? Искате ли вие и/или вашите близки да сте част от спасяването на изчезващи видове? Искате ли да излезете от стереотипа на подаръците? Станете част от..

публикувано на 09.12.19 в 11:08

Драгомир Петков е новият заместник-кмет на Казанлък

Дългогодишният председател на Комисията по бюджет и финанси в Общински съвет – Казанлък Драгомир Петков от днес поема поста на ресорния заместник-кмет в Община Казанлък, информират от пресцентъра на общината . Кметът на община Казанлък Галина Стоянова се..

публикувано на 09.12.19 в 11:02
Награда

Награждават за 9-и път „Добрият самарянин“ в Стара Загора

Шест са номинациите на добротворци за Годишните награди „Добрият самарянин“ , к оито ще бъдат връчени за 9-ти път от Сдружение „Самаряни“. Церемонията ще се проведе тази вечер в залата на Държавна опера –Стара Загора, поканите са безплатни, информира..

публикувано на 09.12.19 в 10:55

При пожар най-опасни са токсичните газове при горенето

Още в първите дни на декември Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ Стара Загора е реагирала на подадени сигнали за инциденти, при които има нанесени материални щети- каза, в интервю, началникът на службата Антон Колев. С..

публикувано на 09.12.19 в 08:30

Днес ще е слънчево, на места с мъгли

Днес ще е предимно слънчево, но на места в низините и котловините през по-голямата част от деня ще е мъгливо. Почти тихо, в Източна България със слаб южен вятър. Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса, по-ниски в районите с трайна мъгла. Над..

публикувано на 09.12.19 в 06:25