Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Станислав Дечев: Още днес подписвам заповед да се премахне бариерата в Общината

Новоизбраният градоначалник на Хасково, който преди това повече от 2 год. бе областен управител - Станислав Дечев, встъпи днес официално в длъжност кмет на Община Хасково. Той бе издигнат от политическа партия ГЕРБ и спечели местния вот с почти 52 % на първия тур в конкуренция на още 9 кандидати за поста. 

Днес г-н Дечев даде и първото си интервю вече в качеството си на кмет на Община Хасково за Радио Стара Загора. Какви са първите му задачи и първите заповеди, които подписа още в първия си работен ден от мандата, чуйте в звуковия файл. 




Още от категорията

Мария Илиева: Любовта те кара да бъдеш по-добра версия на себе си

Известната българска поп певица е отново влюбена и разказва за това в новата си песен „Твоя“. Песента е българската версия на последното й парче „Contigo”.  За Радио Стара Загора Мария Илиева каза, че това е една песен за споделената, голяма и..

публикувано на 25.09.20 в 12:59

Владимир Иванов: Имаме стабилен пазар почти без изменения на цените на стоките в потребителската кошница

През периода 10 - 24.09 имаме стабилен пазар почти без изменения на цените на стоките в потребителската кошница. Това съобщи за радио Стара Загора Владимир Иванов,  председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. "Определени вариации..

публикувано на 25.09.20 в 08:30
Арман Бабикян

Арман Бабикян: Все по-обединени сме

"Прекалено разединени бяхме. Сега сме все по-обединени", каза в предаването "Репортер" Арман Бабикян от “Отровното трио”. Той е сред организаторите на т ретия протест, обявен за „Велико народно въстание“, насрочен за днес, за да съвпадне с отбелязването на..

публикувано на 22.09.20 в 11:05
Андрей Новаков

Андрей Новаков: Европейският парламент подкрепя транспортния сектор в няколко направления

Европейският парламент подкрепя транспортния сектор в няколко направления – установяване на общи  правила и мерки за спазване, осигуряване на среда за работа в сектора и защита на заетите в него; целевата подкрепа на засегнатите в бранша под формата..

публикувано на 21.09.20 в 08:59

Акад. Христо Григоров: Силата на БЧК е в доброволчеството

След Освобождението на България от турско робство съгласно клаузите на Берлинския договор от 1878 г. са създадени Княжество България (васално на турския султан) и автономната област Източна Румелия в рамките на империята. И в Княжеството, и в Източна..

публикувано на 20.09.20 в 12:41

Калоян Стайков: Емитирането на нов дълг е добра антикризисна мярка

Попълването на фискалния резерв с емитиране на дълг е добра идея. Така коментира решението на правителството да изтегли нов дълг от 5 млрд. лева от международните пазари икономистът Калоян Стайков от Института за пазарна икономика. Според него е..

публикувано на 18.09.20 в 16:09

Александър Сиди: Независимостта на ЦИК ще осигури прозрачен изборен процес

Подкрепяме предложението на ПП ГЕРБ Централната избирателна комисия да осигури придобиването, съхраняването и логистиката на изборните машини. Тя е независим орган, в който има квоти на всички политически сили и е нормално да бъде натоварена с тази..

публикувано на 18.09.20 в 16:00
Георги Гьоков

Георги Гьоков: БСП няма да подкрепи изборните промени

Предложенията на ГЕРБ за промени в изборния кодекс няма да бъдат подкрепени от БСП, коментира за радио Стара Загора народният представител от БСП Георги Гьоков. Предложението на ГЕРБ за смесена система на гласуване, машинно и с хартиена бюлетина в..

публикувано на 18.09.20 в 13:52

Йордан Арабаджиев: Очакваме кризата в международните превози да се задълбочи

По последни данни в цяла Европа има недостиг на превозни средства, това е една много сериозна криза и за българския транспортен бранш. Част от превозвачите се насочват към друг бизнес, а вече изпитваме недостиг и на кадри. Това каза за Радио Стара..

публикувано на 18.09.20 в 08:59
Румяна Грозева

Румяна Грозева: Речта на Урсула фон дер Лайен беше много балансирана, показаха се положителните неща, но и че има проблеми

„Много силен акцент в речта: Европейските ценностите не са за продан, но в същото време те са уязвими. Другият много важен акцент бе върховенството на закона“, коментара първата годишна реч „За състоянието на съюза“ на председателя на ЕК Урсула фон..

публикувано на 17.09.20 в 11:10