Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Три са до момента случаите на Африканска чума по свинете в Старозагорско

Три случая на Африканска чума по свинете са установени до момента в област Стара Загора. И  трите са при диви прасета, съобщи директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Дамян Миков. Той уточни, че в големите свинекомплекси в региона се отглеждат близо 100 хил. животни.  Във връзка с регистрираните нови огнища на заболяването в Северна България, вероятно още в началото на следващата седмица ще има заседание на областната епизоотична комисия, каза още д-р Миков и увери, че се предприемат всички възможни мерки за недопускане разпространението на заразата на територията на областта.

Повече по темата чуйте от интервюто с д-р Дамян Миков в звуковия файл. Още от категорията

Клиника по инфекциозни болести в УМБАЛ

72-ма с коронавирус лекуват в Университетската болница в Стара Загора

72 пациенти с ковид 19 и настъпили усложнения от това се лекуват в Университетска болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора, информира директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев.  По думите му положително е, че тежките случаи..

публикувано на 10.05.21 в 10:19

Сделките с недвижими имоти в Стара Загора бележат ръст от 4%

Най-честият инструмент, към който прибягват хората, за да съхранят своите спестявания е жилищния имот, особено при страховете, които възникват при нестабилната политическа обстановка. Това може да засили такъв процес по придобиване на собственост,..

публикувано на 10.05.21 в 10:08

Слаб сватбен сезон за 2021 година, въпреки отпадането на ограниченията

Слаб сватбен сезон очакват заетите в бранша въпреки отпадането на ограниченията за групови събирания до 15 души. Фотографи, видеооператори, флористи и дисководещи не са работили от м.октомври 2020 година, я някои от тях вече са пренасочили дейността..

публикувано на 10.05.21 в 09:45

Проучват доходите и условията на живот в Хасковска област

До месец юни ще продължи, започналото анкетно проучване „Статистика на доходите и условията на живот в Хасковска област“. То се провежда от екипи на отдел „Статистически изследвания“ в Хасково.  Специално обучените анкетьори събират актуална..

публикувано на 10.05.21 в 09:11
УМБАЛ

"Зелен коридор" за ваксинация ще има днес и утре в Университетската болница в Стара Загора

„Зелен коридор“ за ваксинация с ваксини Pfizer ще бъде отворен днес и утре (10 и 11 май) в Университетска болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора, информираха от лечебното заведение. Ваксинациите се извършват от 13 до 15 часа в кабинет №..

публикувано на 10.05.21 в 09:08

Ямбол чества 9 май

Община Ямбол отбеляза с тържествена церемония и два концерта празничния 9 май - Деня на победата над хитлеристка Германия  и Ден на Европа. Официалната част на празника беше предшествана от маршове, изпълнени от Духовия оркестър при Народно..

публикувано на 09.05.21 в 16:13

Десетки старозагорци отбелязаха Деня на победата

Десетки старозагорци отбелязаха Деня на победата 9 май. Гражданите поднесоха цветя пред паметника на антифашистите в Парк 5 октомври. Част от присъстващите носеха знамена, а други портрети на загинали партизани и политзатворници, офицери и..

публикувано на 09.05.21 в 15:13

Общественият съвет на БНР с призив за мораториум върху намаляването на бюджета на медията

Общественият съвет на БНР призова да бъде наложен мораториум върху намаляването на средствата за медията. В писмо до президента, Народното събрание, Министерския съвет и Съвета за електронни медии, членовете на Обществения съвет настояват да бъде..

публикувано на 09.05.21 в 11:44

Катастрофа с пострадали край село Ракитница (обновена)

Катастрофа затруднява придвижването по обходния път на магистрала "Тракия" край Стара Загора. Инцидентът е станал около 15,30 часа между селата Богомилово и Ракитница. На място има и автомобили на Спешна помощ. Образували са се колони от чакащи автомобили..

публикувано на 07.05.21 в 16:07

И в Сливен ще има зелени коридори в събота и неделя

Зелени коридори за ваксиниране ще бъдат отворени и през почивните 8 и 9 май, съобщиха от Областния кризисен щаб в Сливен.  На 8 май желаещите да се имунизират могат да направят това в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ от 10.00 до 15.00 часа и в МБАЛ..

публикувано на 07.05.21 в 15:09