Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Димитър Ганев: „Оставките при всяка криза няма да решат проблемите“

Снимка: БГНЕС

„Водната криза може да взима и други политически жертви.“ Това заяви в коментар по казуса с липсата на вода в яз. “Студена“ и ареста на Нено Димов политологът от изследователски център „Тренд“ Димитър Ганев. Според политическият анализатор няма никакво съмнение, че рокадите в правителството ще продължат. Това е стилът на Борисов, с който той успява вече повече от 10 години да избяга от потенциални имиджови щети върху него или партия ГЕРБ. Ганев бе категоричен, че арестът на Нено Димов е свалило общественото напрежение. „Борисов се забави с искането на оставката на Димов целенасочено. Той остави министъра да поеме целия удар на разразилата се криза, минимизирайки негативите за самия себе си“, обясни политологът.

„Хвърлянето на оставки при всяка една криза няма да доведе до решаване на проблемите“, подчерта в коментара си пред Радио Стара Загора политологът Димитър Ганев. Той подчерта, че нов конфликт назрява в сектор здравеопазване между директорът на НЗОК Дечо Дечев и здравния министър Кирил Ананиев. Въпреки сътресенията, анализаторът посочи, че правителството е стабилно. 


Още от категорията

Собственици на заведения в Стара Загора се включват в потеста "Марш към свободата"

Собственици на заведения и ресторанти в Стара Загора също ще се включат в днешния  национален протест „Марш към свободата“ , който ще се проведе пред Мин. съвет в 12 часа. Организатори на протеста са Българска асоциация на заведенията в България и..

публикувано на 27.01.21 в 07:00

827 случая на коронавирус при 15 656 теста

827  са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 5,3% от направените 15 656 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Най-много са новите случаи в София - 169, следват Пловдив - с..

публикувано на 27.01.21 в 06:10

До момента не е установен случай на коронавирус при тестовете в старозагорските училище

Екипи на РЗИ – Стара Загора проведоха на 26 януари изследване с бързи антигенни тестове за COVID-19 на 133 души педагогически и непедагогически персонал в 11 учебни заведения в област Стара Загора. Всички резултати са отрицателни. От 22 до 26 януари са..

публикувано на 26.01.21 в 17:44

ВМРО настоява за възможно най-бързо изграждане на новата спортна зала в Стара Загора

„Стара Загора трябва да направи всичко възможно проектът за многофункционална зала да бъде реализиран възможно най-бързо“. Тази позиция по темата с проекта за спортното съоръжение в ефира на Радио Стара Загора заяви общинският съветник на ВМРО Антон..

публикувано на 26.01.21 в 17:20

Заради случаи на "син език" в Старозагорско, започва ваксинация на животни в област Хасково

Днес областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова проведе регулярно заседание на Областната епизоотична комисия. На срещата, която се проведе онлайн, директорът на ОДБХ-Хасково д-р Георги Илиев докладва пред Областния управител заяви, че..

публикувано на 26.01.21 в 17:19

"Демократична България" със серия от въпроси до здравния министър по повод АГ-комплекса

„Частни интереси стоят в основата на нереализираната сделка, при която Община Стара Загора трябваше да придобие сградата на АГ-  комплекса“. Това заяви за Радио Стара Загора общинският съветник от „Демократична България“ Димитър Чорбаджиев. От..

публикувано на 26.01.21 в 17:09
Започна обновяването на последната неремонтирана детска градина в Сливен -

Започва ремонт на детска градина "Звездица" в Сливен

Започна обновяването на последната неремонтирана детска градина в Сливен - "Звездица". Близо 1 млн. лв. ще вложи община Сливен в ремонта на детското заведение. Цялостен ремонт не е правен от построяването на сградата през 1975 година.  Кметът..

публикувано на 26.01.21 в 16:32

Над 2 000 деца от Стара Загора се включват в инициативата "Засаждаме бъдеще с Гората.бг"

Над 2 хиляди комплекта за засаждане на дърво получиха децата от старозагорски детски градини и училища.  Безвъзмездното дарение е на фондация „77“, чиято национална инициатива се казва „Засаждаме бъдеще с Гората.бг“. За логистиката, не за..

публикувано на 26.01.21 в 15:59
Сградата на Дома за деца

Бивш Дом за деца ще приюти хора с психични проблеми в Стара Загора

В Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с увреждания ще бъде преобразуван досегашният Дом за деца лишени от родителски грижи „Теофано Попова“ в Стара Загора . Това съобщи Иванка Сотирова, зам.-кмет образование, здравеопазване и..

публикувано на 26.01.21 в 13:20
Пламен Йорданов

ГЕРБ откри процедура по номинации за листа

Структурите на ГЕРБ в област Стара Загора откриха процедура по номинациите за кандидат-депутати на партията от региона, съобщи председателят на предизборния щаб и областен лидер Пламен Йорданов. Предложенията си членовете на политическата..

публикувано на 26.01.21 в 13:20