Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Татяна Калчева за номинациите "Икар" на Държавен куклен театър Стара Загора


Големият ни успех са номинациите за драматичен театър за спектакъла на режисьора Веселка Кунчева „Последният човек“, базиран на романа на Джордж Оруел „1984“, коментира Татяна Калчева, заместник-директор на Държавен куклен театър Стара Загора. Категориите, за които представлението ще се бори за националните театрални награди са за сценографията на Мариета Голомехова, за музиката на Христо Намлиев и Милица Гладнишка и за майсторско техническо осъществяване. Номинация за куклено изкуство получава музиката на Милен Апостолов към спектакъла "Меко казано", осъществен изцяло от млад екип. Удовлетворението е голямо, защото за нашия театър е практика да даваме поле за изява на млади артисти, обясни Татяна Калчева. 

Интервюто на Анна Турлакова с Татяна Калчева можете да чуете в прикачения звуков файл. 


Още от категорията

Владимир Иванов

Имаме един абсолютно нормално функциониращ пазар към момента

За последната седмица почти няма промяна в цените на основните стоки от потребителската кошница, съобщи за Радио Стара Загора Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища.  " За момента отбелязваме един..

публикувано на 10.04.20 в 09:05

Радостина Азманова: Сега е моментът да оценим смисъла на това да бъдем заедно

Как се справяме като дух и психика в условията на наложени ограничения и извънредна ситуация? Търсят ли хората онлайн консултации с психотерапевт или влагат себе си в хобита? “За да се справим с нашата тревожност, можем да се вслушаме в..

публикувано на 09.04.20 в 16:50

Р. Гълъбинов: Наложителна е проверка на Надзорния съвет на БНБ в Българската банка за развитие

Наложителна е проверка на Надзорния съвет на БНБ в Българската банка за развитие за последните три години, за това дали се спазва общият режим на регулациите на банките в страната, както и на вътрешните регулации в самата банка. Този експертен..

публикувано на 09.04.20 в 16:10

Йоана Буковска – Давидова: „Да се видим скоро в залите!“

А сега ви предлагаме среща с актрисата Йоана Буковска – Давидова, която беше рожденичка вчера. Как я откриваме спрямо извънредното положение и какви са заниманията й под карантина. И още разговор за 27 – ия национален конкурс за изпълнение на унгарска..

публикувано на 09.04.20 в 14:03

Краси Куртев от Акага: Ситуацията не е криза, тя може да се окаже малка катастрофа за свободните творци

Дори когато хората се върнат към нормалното си съществуване и се виждат с приятели, много трудно ще успеем да ги накараме да влязат в клубовете, на затворени пространства в концертните зали и изобщо да избият навика на дистанцията. Това каза за Радио..

публикувано на 08.04.20 в 17:17
Снимка: Личен архив на Евгени Димитров

Над 80% от работещите фотографи и видеооператори се осигуряват сами

Хората, които са на първа линия и най-близо до вируса може да се каже, че сме късметлии в момента, защото имаме работа, съобщи още Евгени Димитров. " Повечето професионални фотографи в момента в България са извън всякакви мерки за подпомагане за..

публикувано на 08.04.20 в 15:05
Проф. Асена Стоименова

Проф. Асена Стоименова: Има реална опасност от затруднение в доставките на лекарствени продукти у нас

Има реална опасност от изчерпването на определени медикаменти и затруднение в доставките на лекарствени продукти у нас, като следствие от ситуацията с коронавируса, коментира за Радио Стара Загора проф. Асена Стоименова, председател на Българския..

публикувано на 08.04.20 в 13:02

Галина Тодорова: “Българите спазват карантината по морето!“

А сега се пренасяме на българското Черноморие и по конкретно до един от любимите ни летни курорти Слънчев бряг. Каква е обстановката там, очаква ли се да има сезон и това лято, още за подготовката, както и затова спазват ли се мерките относно..

публикувано на 08.04.20 в 11:43

Първите 30 училища получават устройства от кампанията „Стара техника за ново начало" през тази седмица

Първите 30 училища, които ще започнат да получават електронни устройства в рамките на Кампанията „Стара техника за ново начало“ бяха изтеглени на случаен принцип на 2 април.  Oт началото на кампанията 178 училищата заявиха нужда от 6645 електронни..

публикувано на 07.04.20 в 17:00

Десислава Савова: чувствам се по-защитена в болницата, отколкото на улицата

Десислава Савова работи като радиолог от десет години в една от най-големите частни болници в Марсилия. В момента това е едно от трите лечебни заведения в града, които приемат пациенти, болни от КОВИД-19. Макар и третия по население град във Франция,..

публикувано на 07.04.20 в 15:46