Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кръводарителска акция на 14 февруари организират „Капачки за Бъдеще“

„Капачки за Бъдеще“ организират кампания за кръводаряване в няколко града в страната на днешния 14 февруари. Освен в Стара Загора и София, инициативата ще се проведе в Пловдив, Бургас, Плевен, Велико Търново.В Стара Загора кампанията се организира в Кръвния център. 

"Повечето хора знаят, че да се кръводарява е добре и е важно. Малко хора обаче знаят, че много често кръвта в центровете за кръвопреливане едва достига. Затова от „Капачки за Бъдеще“ решихме да направим кампания, която да даде гласност на този казус и да стимулира повече хора да кръводаряват, защото кръвта спасява животи", казват организаторите.

„Преди седмица обявихме събитие за София на 14.02 – Свети Валентин – и само за седмица се записаха толкова много хора, че решихме да разширим събитието в други градове в страната“, разказа Мартина Йорданова от инициативата „Капачки за бъдеще“.

Още от категорията

Валентин Попов

МВР е в протестна готовност

Служителите на МВР ще излязат на национален протест в началото на следващия месец, ако дотогава не започнат преговори между синдикатите и политическото ръководство на министерството и кабинета, съобщи в интервю за Радио Стара Загора, Валентин..

публикувано на 28.10.20 в 09:52

Диян Ганев: Студенти могат да помагат и при епидемичните проучвания на РЗИ

Здравното министерство трябва да създаде централизирана система за разпределение на доброволците от медицинските факултети в страната. Препоръката е на студента по медицина от Медицински университет – София Диян Ганев. Старозагорецът,..

публикувано на 28.10.20 в 09:35

Мащабният ВиК-ремонт в Стара Загора тръгва напролет

ВиК-Стара Загора скоро ще подпише договор с двете строителни фирми, спечелили търга зa изгpaждaнe нa вoдocнaбдитeлнaтa cиcтeмa и ĸaнaлизaциoнни мpeжи в централната градска част на Стара Загора, съобщи главният инженер на водното дружество Пеньо..

публикувано на 28.10.20 в 09:25

Внасят петиция срещу замърсяването с пластмаса

Петиция с почти 20 000 подписа срещу замърсяването с пластмаса ще бъде внесена днес в Министерството на околната среда и водите. Инициативата е с искане за решителни мерки срещу масовото използване на найлон и е на екоорганизациите „Грийнпийс“ и..

публикувано на 28.10.20 в 08:22

2 569 нови случаи на COVID -19 за денонощие , 81 новозаразени за област Стара Загора

2 569 нови случая на COVID-19 са регистрирани у нас през изминалото денонощие. Положителни са почти 23 на сто от направените тестове - общо 11 226. 25 души са починали вчера вследствие от коронавируса. 293-ма са оздравели. 145 пациенти с ковид-19..

публикувано на 28.10.20 в 05:41
Костадин Ангелов

Нова заповед: Гимназисти и студенти учат онлайн, без нощни клубове навсякъде

С нова заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов се затягат противоепидемичните мерки на национално ниво. От четвъртък, 29 октомври, до 12 ноември, гимназисти и студенти ще учат онлайн, няма да се провеждат екскурзии, кината и театрите ще работят..

публикувано на 27.10.20 в 20:24

14-годишният Тунджай от с. Скобелево остава в ареста

Окръжният съд в Стара Загора постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 14-годишния ученик от павелбанската гимназия по ресторантьорство и хотелиерство Тунджай Идризов. На 24 октомври непълнолетният уби с ножа си  с година..

публикувано на 27.10.20 в 17:12

Разкриват пробонабирателни за COVID-19 в няколко общински центрове в Старозагорска област

Конкретни мерки за борба с COVID-19 бяха набелязани на днешното заседание на областния здравен щаб в Стара Загора. Членовете му одобриха създаването на кабинети за пробонабиране на територията на по-големите общински центрове от областта, което ще..

публикувано на 27.10.20 в 16:59
Надпис с името на Ямбол и неговия девиз е новата придобивка, която ще радва жителите на града.

Преустановява се работата на читалищата и пенсионерските клубове в Ямбол

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка на територията на област Ямбол от 28 октомври, за срок от 14 дни се преустановява работата на читалищата и пенсионерските клубове. Нощните заведения и заведенията с жива музика ще работят при стриктно..

публикувано на 27.10.20 в 16:52
Стара Загора

Награждават носителите на отличието Будител на Стара Загора

Проф. Минко Балкански и доц. д-р Ани Златева са тазгодишните носители на отличието Будител на Стара Загора за 2020 година. Наградите ще бъдат връчени на 29 октомври (четвъртък) в Регионалната библиотека "Захарий Княжески". Номинираните бяха избрани на..

публикувано на 27.10.20 в 16:45