Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Сливен търси инвеститори за изграждане на покрити паркинги и гаражи

Община Сливен ще подкрепи всеки инвеститор, който иска да изгради покрити паркинги или гаражи на частен терен или  да се учреди право на строеж върху общински терен. Това обяви кметът Стефан Радев по повод започналото премахване на частни ламаринени или бетонови гаражи в града и липсата на паркоместа. Освобождаването на общинските терени в трите големи квартала „Дружба“, „Сини камъни“ и „Българка“ е заради намерението на общината да изгради паркове за отдих за около 3 милиона лева. 

Кметът Радев коментира, че до момента не е имало инвеститорски интерес за изграждането на платени покрити паркинги и гаражи, защото паркирането в града е било възможно навсякъде.

"Постепенно това ще се променя с годините и се надявам, че това ще предизвика интерес във инвеститорите да правят такива паркинги. Голям е въпросът с паркирането не само за Сливен. Доста забавено е решението на този проблем в града. Все по-голям ще става този проблем и все по-активни трябва да сме в търсенето на решения", каза Стефан Радев.

Той даде като добър пример въвеждането на „синя зона“, чрез която е регулирано паркирането в центъра на града, довело и до премахването  на много от ламаринените гаражи. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Порой и ситна градушка и в Стара Загора

Пороен дъжд и ситна градушка се изляха над Стара Загора малко след 18.30 ч. За секунди част от улиците побеляха от ледени парчета с размера на грах. Улиците в централната част на града се наводниха.

публикувано на 25.04.24 в 19:10

Министрите обещаха да осигурят средства за довършването на ямболската болница

След срещата през февруари в Ямбол между ръководството на община Ямбол и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, по повод изграждането на нова военна инфраструктура в с. Кабиле, днес в Народното събрание беше организирана втора среща по темата с..

публикувано на 25.04.24 в 18:39

Пуснаха под гаранция двама, обвинени за участие в престъпна група в Ямбол

Бургаският Апелативен съд освободи срещу парична  гаранция Стойко Калудов и Григор Гочев, които заедно с Динко Вълев, по-известен  като ловецът на бежанци, са обвинени в участие в Организирана престъпна  група. Преди дни Ямболският окръжен съд им наложи..

публикувано на 25.04.24 в 17:19

Живко Тодоров: Средствата за ММИ дават сигурност на работещите

Като изключително важни за развитието на региона определи двете решения-за отпускане на средства за „Марица изток“ и отлагането на либерализацията на пазара на тока, кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Според него те дават спокойствие и..

публикувано на 25.04.24 в 16:59

Общинските съветници на Болярово гласуваха парична помощ за зрелостниците

Болярово ще изпрати тържествено своите 13 абитуриенти на 23 май. Днес, по предложение на кмета на Община Болярово Христо Христов, общинските съветници гласуваха единодушно от общинския бюджет да им бъде отпуснато финансово стимулиране. Общата..

публикувано на 25.04.24 в 16:40

Градушка удари Чирпанско

Поройни дъждове и градушка се изляха над няколко населени места в региона на Чирпан в ранния следобед. От ледените късове сериозно пострада и старозагорското село Самуилово. Основните поражения до момента са върху овошки и насаждения, но информацията..

публикувано на 25.04.24 в 16:25

Създават общинско предприятие „Арт Сцена – Стара Загора"

Да бъде създадено общинско предприятие „Арт Сцена – Стара Загора“ решиха съветниците на първо четене.  То се създава като специализирано звено в Общинска администрация и ще стопанисва и управлява имотите, предназначени за дейности в областта на..

публикувано на 25.04.24 в 16:20
Снимка: ГПЧЕ

Ученици от ГПЧЕ "Ромен Ролан" зарадваха с подаръци нуждаещи се

В навечерието на Великден учениците от 8 "Ж" клас на ГПЧЕ "Ромен Ролан", с класен ръководител г-жа Мария Комбакова, посетиха "Защитените жилища за пълнолетни лица с умствена изостаналост" в Стара Загора и зарадваха с подаръци живеещите там, съобщават от..

публикувано на 25.04.24 в 15:42

В Сливен ограничиха до 20 км/ч скоростта за тротинетки и ги забраниха в пешеходните зони

До 20 км/ч се ограничава скоростта на електрическите тротинетки по пътищата в община Сливен, реши Общинския съвет. Изцяло се забранява движението им във всички пешеходни зони, тротоари, градската градина и алеи, с изключение на велоалеите...

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Фелдшерите и лекарските асистенти се пребориха за самостоятелна съсловна организация

Съсловната организация на фелдшерите и техните приемници – лекарските асистенти, вече официално ще представлява съсловието на тези медицински професионалисти. Това стана  възможно, след като парламентът вчера одобри и на второ четене промените в..

публикувано на 25.04.24 в 15:05