Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Няма да променят програмата на "Кукерландия", въпреки коронавируса

Снимка: www.kukerlandia.com

Поради зачестилите въпроси от граждани, организаторите на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“ обявяват, че двадесет и първото издание на фестивала ще се проведе по предварително обявената програма от 27 февруари до 1 март включително, информира пресцентъра на община Ямбол.

На 26 февруари се проведе заседание на Областния медицински съвет, на което беше решено, че няма непосредствена опасност за провеждането на „Кукерландия“. Към днешна дата на територията на Ямболска област няма констатирани случаи на заболели с коронавирус, нито поставени под наблюдение болни.

Още от категорията

Над 100 кандидат-студенти ще участват в първите онлайн изпити на Тракийския университет в събота

Поради извънредната ситуация с разпространението на коронавирусната инфекция, Тракийският университет в Стара Загора ще проведе предварителните си кандидатстудентски изпити онлайн. Първата дата, на която ще се осъществят онлайн изпити е 4 април,..

публикувано на 01.04.20 в 17:31

Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни

До 30 юни се удължава срокът за деклариране и внасяне на окончателните социални и здравни осигурителни вноски за едноличните търговци, включително плащащи патентен данък и за земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци,. До..

публикувано на 01.04.20 в 17:12

422 станаха потвърдените случаи на COVID-19 в страната

422 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Броят на починалите е девет. Оздравели и изписани след болнично лечение са 20, съобщава Министерството на здравеопазването. Новите лабораторно доказани случаи са 10,..

публикувано на 01.04.20 в 17:07

Община Стралджа въведе вечерен час заради коронавируса

Със заповед на кмета на община Стралджа Атанас Киров се въвежда вечерен час до 21.00 часа за лица до 18 години , съобщиха от общинския пресцентър. При неизпълнение на заповедта правоохранителните органи ще съставят актове на родителите или на настойници на..

публикувано на 01.04.20 в 16:25

Живко Тодоров: Трябва да сме съпричастни с каузата, животът продължава

Kметът на Община Стара Загора Живко Тодоров се включи в кампанията „Да бъдеш герой е в твоята кръв“, организирана от Сдружение "Самаряни", Сдружение Моята еОбщина и   Районен център по трансфузионна хематология (РЦТХ)- Стара Загора ...

публикувано на 01.04.20 в 16:20

Разходките на кучета до 250 метра от дома

Разходката на домашни любимци трябва да се извършват в радиус до 250 метра от постоянния или настоящ адрес на собственика, определя със своя заповед кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров. Ограничението е във връзка с усложнената епидемична..

публикувано на 01.04.20 в 12:46

Олег Стоилов: Управляващи и бизнес трябва да намерим по-гъвкави и прецизни възможности за справяне с кризата от коронавируса

Като навременни, но недостатъчно прецизирани определи мерките на правителството за подкрепа на бизнеса в кризисната ситуация, породена от коронавируса Олег Стоилов, председател на Търговско промишлена палата Стара Загора. Икономическа ситуация в..

публикувано на 01.04.20 в 11:22

Трети случай на КОВИД 19 в област Стара Загора

61-годишен мъж е приет в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора след положителна проба за коронавирус. Така случаите на територията на областта стават три, след като преди десетина дни в инфекциозното отделение на болницата бе настанен мъж..

публикувано на 01.04.20 в 09:57
Хасан Адемов

Депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов е с положителен тест за коронавирус

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обяви на извънреден брифинг, че има народен представител с положителен тест за коронавирус.  Това е народният представител от ДПС Хасан Адемов. Караянчева обясни, че на всички народни представители..

публикувано на 31.03.20 в 23:44
Снимки: Личен архив

Пилотът Марио Бакалов: Авиацията ще свързва хора и култури и след пандемията

Mарио Бакалов е старши първи офицер в най-голямата авиокомпания в Европа , инструктор, част от отрядите за бързо реагиране след авиоинциденти и мотивационен лектор. Подкрепя инициативи, които имат за цел популяризирането на авиационните професии. През..

публикувано на 31.03.20 в 16:15