Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В болницата в Раднево работят само двете отделения за долекуване

Отделенията по хирургия, ортопедия, неврология и вътрешно не работят.

Болницата може да се каче, че не работи и е вярно, че ни е казано да се изписват хората и да си отиват, каза за Радио Стара Загора Иванка Георгиева от отделението за продължително лечение и рехабилитация към МБАЛ „Доктор Димитър Чакмаков“ - гр. Раднево. Тази заповед не е даваме ние, но нямаме и представа от къде идва, допълни още Георгиева. 

По думите на Георгиева в двете работещи отделения има достатъчно персонал, за да се грижи за останалите с него пациенти.

Припомняме, че на 4 март на нова извънредна сесия на Общинския съвет в Раднево предстои да бъде приет евентуално бюджета на общината и да се обяви името на временен управител на общинската болница „Д-р Димитър Чакмаков“, за да се спази срокът за сключване на договора със Здравната каса. Името му ще бъде оповестено на заседанието на общинските съветници, които трябва да одобрят назначаването. 

Цялото интервю с Иванка Георгиева може да чуете в прикачения звуков файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пети ден продължава гладният протест на отец Иван Янков

5-ти ден продължава гладният протест на сливенския свещеник отец Иван Янков срещу решението на Светия синод окончателно да касира изборите за митрополит на Сливенска епархия. Подписката в подкрепа на отец Иван вече е подкрепена от над 1000 души,..

публикувано на 22.03.24 в 10:27

Започнаха записванията за инициативата „Бъди с нас за ден“, организирана от сдружение „Бъдеще за децата“

Казанлъшкото сдружение „Бъдеще за децата“ започва инициативата „Бъди с нас за ден“. Ще бъдат избрани и включени деца и младежи от общината на възраст между 13 и 22 години, които ще влязат в ролята на Изпълнителен директор на организацията,..

публикувано на 15.03.24 в 16:05

Служители на ГДБОП откриха 27 кг марихуана в автосевиз в с. Клокотница

Служители на ГДБОП са открили 24 пакета с 27.200 кг. марихуана за 544 000 лева в автосервиз и прилежащи ремонтни помещения в хасковското село Клокотница, съобщават от прокуратурата. Операцията е осъществена на 11 март под ръководството на..

публикувано на 13.03.24 в 19:23

Предстои първата “Еко академия”, която ще се осъществи в еко център в село Средногорово

В ход е записването за първата “Еко академия”, която ще се осъществи в еко център в село Средногорово от 1-ви до 5 април. Избрани за участие ще бъдат десет деца от първи до трети клас, а заявки могат да се изпращат в срок до 20 март с попълване на..

публикувано на 12.03.24 в 15:59

Започна укрепване на падащите мазилки от фасадата на бившия АГ-комплекс в Стара Загора

Ремонтно – укрепителните  дейности по сградата на бившия АГ – комплекс в Стара Загора започнаха днес, съобщи за Радио Стара Загора директорът на УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович", проф. Йовчо Йовчев. Спешното укрепване на сградата се наложи, след като..

публикувано на 09.03.24 в 17:30

Освещават войнишки паметник в Казанлъшкото село Ясеново

С ритуали от християнски и мюсюлмански свещеници в Казанлъшкото село Ясеново днес, на Голяма Задушница, се освещава войнишки паметник. Христо Ангелов от инициативния комитет, заел се с изграждането на мемориала поясни, че една трета от загиналите за..

публикувано на 09.03.24 в 14:48

На Месопустна Задушница почитаме мъртвите преди Великия Пост

Днес, на 9-ти март, отбелязваме Голяма или  Месопустната задушница. Това е първата за годината голяма Задушница. Денят е време за молитва и спомен за починалите. На Задушница се посещават гробовете на починали близки.  Месопустната Задушница е в събота..

публикувано на 09.03.24 в 14:30
Д-р Георги Господинов

Започва приемът за получаване на помощ за асистирана репродукция в Стара Загора

На 11 март започва тазгодишният прием на документи за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на семейства, двойки в съжителство и жени без партньор с репродуктивни затруднения. Д-р Георги Господинов, председател на..

публикувано на 07.03.24 в 17:05
Общежитието за изтърпяване на наказания в село Черна гора

В затворническото общежитие в чирпанското село Черна гора няма да бъдат настанени бежанци

Няма да се настаняват бежанци на територията на затворническото общежитие в село Черна гора, съобщи в ефира на Радио Стара Загора кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов. Това е потвърдил главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“..

публикувано на 07.03.24 в 16:15
Илияз Иляз в

Кукленият театър в Стара Загора играе две представления днес - у дома и в Пловдив

Спектакълът „Честен кръст“ ще се играе на сцената на Кукления театър в Стара Загора тази вечер, Седми март от 17,30 часа. Пиесата на Робърт Аскинс се играе на Бродуей в Ню Йорк, сега старозагорският куклен театър притежава правата. Идеята за..

публикувано на 07.03.24 в 14:26