Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Многократно осъждан, шофирал с 2,09 промила алкохол в кръвта,остава в ареста за постоянно

Снимка: БГНЕС

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора  съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.П., на 32 г.. Той е  привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 6.03.2020 г., в  Стара Загора е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил, марка„Хонда Джаз“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред. Мъжът е осъден с влязла в сила присъда за деяние по ал.1 - престъпление по чл.343б,ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

А.П. е дал кръвна проба за изследване и след извършване на химическа експертиза е установено, че е управлявал превозното средство с наличие на 2,09 промила алкохол в кръвта. Той е многократно осъждан за извършени от него умишлени престъпления, като са му били налагани различни по вид и размер наказания. Настоящото деяние е пето поред за същото престъпление и е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане отново за престъпление по чл.343б от Наказателния кодекс.

Взетата спрямо А.П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.


Още от категорията

Приемните за граждани на областния управител на Сливен се възобновяват дистанционно

Приемните за граждани на областния управител на Сливен и неговите заместници се възобновяват дистанционно, съобщиха от областната администрация. Запитвания и сигнали ще се приемат всяка последна работна седмица от месеца на официалния електронен адрес..

публикувано на 26.05.20 в 11:26
Град Стара Загора

Близо 120 деца прекрачиха прага в четири градини в Стара Загора

Нормално и според разписаните указания е протекъл приемът на деца тази сутрин в четирите старозагорски детски градини, които днес първи възобновиха работа, след като на 13 март прекратиха дейност в резултат на коронавирусната заплаха. Заведенията,..

публикувано на 26.05.20 в 09:49

8 претендентки са заявили участие до момента в конкурса – Царица Роза Павел баня

8 момичета са заявили желание да участват в тазгодишния онлайн избор за Царица Роза на Павел баня. Въпреки че заради противоепидемичните мерки бяха отменени всички масови събития, съпътстващи традиционния празник на розата и минералната вода в Павел..

публикувано на 26.05.20 в 09:07

Два месеца държавните институции нехаят за посегателство върху защитен вид птица у нас

Два месеца, след като бракониери застреляха изключително редкия вид черен лешояд, реакция от държавните институции и прокуратурата в Кърджали липсва. Това разкри Ивелин Иванов - Ръководител на проект "Светло бъдеще за черния лешояд". Птицата е защитен..

публикувано на 26.05.20 в 08:13
Стара Загора

Поетапно възстановяват дейността на детските ясли и градини в Община Стара Загора от днес

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, считано от днес, 26 май (вторник) се възстановява дейността на четири общински детски градини: Детска градина № 4 „Бреза“, Детска градина № 10 „Светлина“, Детска градина № 11 „Загоре“ и Детска..

обновено на 26.05.20 в 07:58

Росен Плевнелиев: Прогресивна данъчна система води до по-голяма справедливост

Намаляването на ДДС за ресторантьорския бизнес е погрешна стъпка. Браншът е един от най-силните генератори на сивата икономика в страната. Това заяви пред Радио Стара Загора и БНР Росен Плевнелиев, президент на България между 2012-2017 г.  Според..

публикувано на 25.05.20 в 17:23

Бракониери убиха черния лешояд Ултрон

Черният лешояд Ултрон, дарен на страната ни от белгийския зоопарк Planckendael, е бил открит прострелян от бракониери в Кърджалийско, съобщиха от "Зелени Балкани". Този рядък и величествен вид, за чието завръщане в България от неправителствената..

публикувано на 25.05.20 в 12:42

Започна онлайн гласуването за Царица Роза в Казанлък

Изборът на Царица роза в Казанлък започва официално от днес. Тази година най-красивата абитуриентка в общината и царица на цветята ще бъде избрана в онлайн версия на конкурса. Конкурсът за избор на Царица Роза 2020 ще се проведе за първи път..

публикувано на 25.05.20 в 11:31

Градският часовник в Сливен звуча с химна „Върви народе възродени"

За първи път в Сливен от градския часовник точно на обяд в 12.00 часа прозвуча празничния химн „Върви народе възродени.“ Решението на кмета Стефан Радев  за промяната в звученето на мелодията на часовника от „Стани, стани юнак балкански“ с химна на..

публикувано на 24.05.20 в 14:59

На официална церемония бяха връчени наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“

Навръх празника на славянската писменост и култура 24 май в зала „П.Р.Славейков“ на Община Стара Загора бяха връчени тазгодишните награди „Стара Загора“ и „Млада Загора“ за успехи в сферата на културата, образованието и науката. Въпреки липсата на..

публикувано на 24.05.20 в 14:50