Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Вечерен час в община Мъглиж, очакват завръщането на над 2000 работещи в чужбина

Община Мъглиж въвежда от днес вечерен час за всички жители от 19.00 до 5.00 ч. сутринта. Мярката се предприема във връзка с превенцията срещу разпространението на коронавируса и масовото завръщане от чужбина на жители на града, съобщи заместник-кметът Душо Гавазов. 

Очаква се в близките дни около 2600 души да се върнат, каза Душо Гавазов и уточни, че това са предимно семейства от ромския етнос, работещи основно в Италия, Холандия и Испания. 

Държа да отбележа, че закъснява информацията до нас за преминаването на тези лица през гранично-пропускателните пунктове на страната, заяви зам.-кметът на община Мъглиж.

"Има едно разминаване от около 72 часа, т.е. ние получаваме информация 3-4 дни след като са се върнали вече на територията на общината и започваме да ги издирваме, но през това време те вече са направили доста контакти, което ще доведе до поставяне на много повече хора под карантина след това", предупреди Душо Гавазов.   

Още от категорията

Министърът на земеделието ще открие БАТА АГРО

Министърът на земеделието д-р Иван Иванов ще открие специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО в Стара Загора.Четиринадесетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО 2022. По традиция то се провежда на летището край града...

обновено на 16.05.22 в 09:04

Ученици представят Алея на книгата в Стара Загора

По случай 24 май от Международен младежки център Стара Загора организират Алея на книгата. Няколко тематични щанда ще бъдат разположени в парк Тракия днес от 10 до 18 ч., а на тях модератори ще бъдат ученици от четири старозагорски гимназии...

публикувано на 16.05.22 в 08:54

Работниците от ТЕЦ "Марица 3" отново излизат на протест

Работниците от ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград отново излизат на протест в столицата. Недоволството им е от решението на правителството да спре централата. Топлоцентралата беше затворена на 21 април заради замърсяване на въздуха. Протестът им в..

публикувано на 16.05.22 в 07:49
Снимката е илюстративна

Удължават проекта "Патронажна грижа плюс" в 44-те села на община Тунджа

С шест месеца се удължава  проектът  в 44-те села на община Тунджа „Патронажна грижа плюс".  Над 130 лица с увреждания и възрастни, които не могат да се обслужват сами или са поставени под карантина заради COVID-19, ще продължат да получават..

публикувано на 16.05.22 в 05:46

Почина известният илюзионист Астор

Известният български илюзионист Астор е починал на 78-годишна възраст, съобщи пред „Хоризонт“ Христо Мутафчиев - председател на Съюза на артистите в България, който е разговарял с Борислав Борисов - заместник-председател на Съюза на илюзионистите.  Астор..

публикувано на 15.05.22 в 16:36

МОН: Над 242 млн. лева и 21 програми за предучилищно и училищно образование

242,6 млн. лв. ще бъдат инвестирани през тази година в предучилищното и училищното образование чрез 21 национални програми, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Две от програмите  са нови - „Заедно в изкуствата и спорта“ и „Подкрепа на..

публикувано на 15.05.22 в 13:40
Ангел Кунчев

Изследват се две съмнителни проби за остър хепатит при деца

В Националния център по заразни и паразитни болести се изследват две съмнителни проби за неуточнения остър хепатит при децата. Това съобщи пред БНТ главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Единият от случаите е от Софийско, а другият - от..

публикувано на 15.05.22 в 11:54

В Свиленград ще продължи реконструкцията на централния булевард, въпреки инфлацията

Община Свиленград е спечелила финансиране от Държавен фонд „Земеделие“ за изграждането на детска площадка в града и облагородяването на парковете в селата Мезек и Пъстрогор на стойност 150 000 лв. Средствата са отпуснати по проекти на Местната..

публикувано на 15.05.22 в 10:20

Община Мъглиж ще ремонтира общински пътища за близо шест милиона лева

Ремонтът на пътната отсечка между с. Тулово и гр. Мъглиж се очаква да започне до края на септември или в началото на октомври. Дългата отсечка 3,2 км. ще се ремонтира цялостно след като приключиха делата с ДФ „Земеделие“ за сумата от 8 млн. лв. и бе..

публикувано на 15.05.22 в 10:10

Средновековен събор „Помни славата" в Сливен

В късноантичната и средновековна крепост „Туида" в Сливен започна двудневният шести Средновековен събор „Помни славата". Гладиаторски битки, битки между рицари, бойна езда и възстановки на битки са само част от атракциите по време на фестивала...

публикувано на 14.05.22 в 17:14