Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Ямбол подготви декларация за граждани, нуждаещи се от подкрепа

Снимка: община Ямбол

Всеки гражданин, който иска да бъде включен в списъка за крайно нуждаещи се лица в Ямбол, може да заяви желанието си на телефон 046/62 20 56 в Комплекса за социални услуги за деца и възрастни. Той трябва да отговаря на определени от Община Ямбол критерии и да попълни декларация, изготвена от юристите от дирекция „Правни дейности“.

В документа е необходимо да посочи дали отговаря на следните обстоятелства, възникнали след обявяването на извънредно положение в страната на 13 март 2020 година и обуславящи предоставянето на целева помощ – дълготрайни хранителни продукти от първа необходимост: граждани, които ползват неплатен отпуск и нямат допълнителен доход; хора, чиито трудови или служебни правоотношения са прекратени, нямат допълнителен доход и нямат право на парично обезщетение за безработица; лица, навършили пенсионна възраст, но не са придобил право на пенсия за осигурителен стаж и възраст и не получават пенсия, несвързана с трудовата дейност.

Необходимо е да бъдат посочени и всички други обстоятелства, обосноваващи предоставянето на помощ.

Кандидатстващите за подкрепа хора се задължават да попълнят коректно всички данни по лична карта: три имена, ЕГН /единен граждански номер/, кога и от кого е издаден документът за самоличност, постоянен адрес, както и да посочат телефонен номер за обратна връзка.

Задължително условие е кандидатите да са с постоянен адрес в Ямбол.

Гражданите трябва да изразят съгласието си, че предоставят личните си данни да да се използват и обработват с цел проверка на посочените фактически обстоятелства. Те носят наказателна отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс за посочване на неверни данни.

Декларацията може да бъде попълнена и оставена на място в в Комплекса за социални услуги за деца и възрастни или на гише „Информация“ в Община Ямбол.

Освен това,  декларацията може да бъде изтеглена и от сайта на Община Ямбол и изпратена на имейл адрес: yambol@yambol.bg. Гражданите, които нямат възможност да използват нито един от посочените варианти, могат да препишат съдържанието на декларацията и да я предадат.


Още от категорията

Мащабна акция на ГДБОП и Спецпрокуратурата в Старозагорско

Мащабна акция на прокуратурата и ГДБОП се провежда в старозагорските села Голямо Дряново и Горно и Долно Сахране. Спецакцията е започнала рано сутринта. Тя е под ръководството на Специализираната прокуратура.  В центъра на Долно Сахране има микробус..

обновено на 06.06.20 в 12:34

41 нови случая на коронавирус за последното денонощие

41 са нови случая на коронавирус са доказани у нас за последното денонощие при 1 196 изследвани проби. 980 са активните случаи на инфекцията към момента. Това показва справката в Единния информационен портал за коронавируса в България. По данните,..

публикувано на 06.06.20 в 10:27

Днес е Черешова задушница

Днес е Черешова задушница, която се отбелязва в съботния ден преди големия християнски празник Петдесетница. Черешовата задушница е свързана с поверието за прибирането на душите на всички покойници, които са били на свобода след Велики четвъртък...

публикувано на 06.06.20 в 10:17

Андрей Новаков: Ще бъда посредник на региона в Брюксел

„Европейската зелена сделка е на масата на преговорите. Немското председателство заяви, че сделката е в топ три на неговите приоритети. Което означава, че в следващите няколко месеца всички нейни параметри ще бъдат обсъждани и интересът на Стара Загора,..

публикувано на 05.06.20 в 18:44

Ръководствата на Тракийския университет и БСК обсъдиха възможностите за сътрудничество

Ректорското ръководство на Тракийски университет – Стара Загора начело с ректора доц. д-р Добри Ярков и представители на Българската стопанска камара с председателя ѝ Радосвет Радев проведоха работна среща на територията на висшето учебно заведение,..

публикувано на 05.06.20 в 18:20
Стара Загора - Държавна опера

Спектаклите на Държавна опера-Стара Загора отново пред публика

След дългата принудителна пауза заради пандемията от коронавирус, Държавна опера – Стара Загора възобновява творческата си дейност пред публика.  Операта ще стартира спектаклите си на открито на сцената на Античния форум „Августа Траяна“ при 50% заетост..

публикувано на 05.06.20 в 15:54

Под 30 % е посещаемостта на детските градини в Ямбол

Под 30 процента от децата в Ямбол са отишли на детска градина през първите дни след тяхното отваряне. Очаква се посещаемостта да се увеличи още през следващата седмица, информира кореспондентът ни Даниела Костова. Детските заведения на територията..

публикувано на 05.06.20 в 15:16
Парк

13 проекта се състезават в конкурса за многофункционална спортна зала

Проведе се първото закрито заседание на журито, оценяващо постъпилите 13 предложения в конкурса за идеен проект за изграждане на многофункционална спортна зала в старозагорския парк „Артилерийски“. Експертно жури с председател  проф. д-р инж. Иван Марков..

публикувано на 05.06.20 в 14:18
Община Казанлък поздрави жителите за Празника на града с пищно цветно пано от 72 000 розови цвята, обединени в една красива роза.

Роза от 72 000 цвята ухае в Казанлък (снимки)

Община Казанлък поздрави жителите за Празника на града с пищно цветно пано от 72 000 розови цвята, обединени в една красива роза – символ на единството на всички жители на общината в една общност, която тачи и празнува своите традиции и във време на..

публикувано на 05.06.20 в 13:40

335 са подадените заявления по мярката "60/40" в Бюро по труда - Стара Загора

Като успешна определи към момента програмата „60/40“ за регион  Стара Загора Любен Георгиев, директор на дирекция Бюро по труда – Стара Загора. 335 са подадените заявления до днес в дирекцията. Най-много -111 заявления са входирани през месец..

публикувано на 05.06.20 в 13:03