Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Ямбол подготви декларация за граждани, нуждаещи се от подкрепа

Снимка: община Ямбол

Всеки гражданин, който иска да бъде включен в списъка за крайно нуждаещи се лица в Ямбол, може да заяви желанието си на телефон 046/62 20 56 в Комплекса за социални услуги за деца и възрастни. Той трябва да отговаря на определени от Община Ямбол критерии и да попълни декларация, изготвена от юристите от дирекция „Правни дейности“.

В документа е необходимо да посочи дали отговаря на следните обстоятелства, възникнали след обявяването на извънредно положение в страната на 13 март 2020 година и обуславящи предоставянето на целева помощ – дълготрайни хранителни продукти от първа необходимост: граждани, които ползват неплатен отпуск и нямат допълнителен доход; хора, чиито трудови или служебни правоотношения са прекратени, нямат допълнителен доход и нямат право на парично обезщетение за безработица; лица, навършили пенсионна възраст, но не са придобил право на пенсия за осигурителен стаж и възраст и не получават пенсия, несвързана с трудовата дейност.

Необходимо е да бъдат посочени и всички други обстоятелства, обосноваващи предоставянето на помощ.

Кандидатстващите за подкрепа хора се задължават да попълнят коректно всички данни по лична карта: три имена, ЕГН /единен граждански номер/, кога и от кого е издаден документът за самоличност, постоянен адрес, както и да посочат телефонен номер за обратна връзка.

Задължително условие е кандидатите да са с постоянен адрес в Ямбол.

Гражданите трябва да изразят съгласието си, че предоставят личните си данни да да се използват и обработват с цел проверка на посочените фактически обстоятелства. Те носят наказателна отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс за посочване на неверни данни.

Декларацията може да бъде попълнена и оставена на място в в Комплекса за социални услуги за деца и възрастни или на гише „Информация“ в Община Ямбол.

Освен това,  декларацията може да бъде изтеглена и от сайта на Община Ямбол и изпратена на имейл адрес: yambol@yambol.bg. Гражданите, които нямат възможност да използват нито един от посочените варианти, могат да препишат съдържанието на декларацията и да я предадат.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Посетителите на мюзикъла "Ромео и Жулиета" могат да презаверят билетите си

Поради дъжда в края на мюзикъла "Ромео и Жулиета" на 30.08, на яз.Копринка, спектакълът трябваше да бъде прекратен, информират организаторите. Те дават възможност на всеки, закупил си билет, да посети операта “Ловци на бисери” на 1.09, или да презавери..

публикувано на 31.08.24 в 16:17

На 2 и 3 септември ще пръскат срещу комари в Стара Загора

Община Стара Загора предприема допълнителни мерки за превенция на заболяванията предавани от комари На 2 и 3 септември ( понеделник и вторник)  от 21.30 часа на територията на Община Стара Загора ще се проведе извънредна обработка срещу комари –..

публикувано на 31.08.24 в 16:15

Започват Есенните празници на културата в Чирпан

Разнообразни събития включва тазгодишната програма на Есенните празници на културата в Чирпан. Програмата започва днес и ще продължи до 14 септември , а на 6 септември тържествено ще бъдат отбелязани Денят на Чирпан и 139-ата годишнина от Съединението на..

публикувано на 31.08.24 в 15:11

Областният управител на Стара Загора свиква утре консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия

Областният управител на Стара Загора Методи Марков свиква публични консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия (РИК) в 27-и многомандатен избирателен район Стара Загора, се съобщава в официалния сайт на Областната администрация...

публикувано на 31.08.24 в 14:58

Йотова очаква неспокоен старт на предизборната кампания

По казуса ДПС правоохранителните и правораздавателните органи са в ситуация на тежък изпит, за да докажат на българския народ, че са гарант за правова държава. Това обяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред медиите преди откриването на 31-я национален..

публикувано на 31.08.24 в 13:43

Шофьор самокатастрофира на пътя Ракитница -Чирпан

В 8:40 ч е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие на пътя Ракитница-Чирпан, след с. Ракитница . По първоначална информация е самокатастрофирал лек автомобил, управляван от 50-годишен мъж. Пострадал е водачът, обслужен е амбулаторно и е..

публикувано на 31.08.24 в 11:00

Учени от България, Италия и Иран взимат участие в XV-та научна конференция в Казанлък

XV-та конференция “Проблеми и изследвания на тракийската култура“ бе открита в Исторически музей-Казанлък от директора му д-р Момчил Маринов и кмета на Казанлък Галина Стоянова. Днес е вторият ден на конференцията . Той е обединен от темата за..

публикувано на 31.08.24 в 10:00

Облачно и дъждовно в последния ден на август

В Източна България ще се задържи облачно с валежи от дъжд. В югоизточните райони ще са интензивни и значителни по количество. В останалата част от страната ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и..

обновено на 31.08.24 в 08:28

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на Националния събор на каракачаните в България

Вицепрезидентът Илияна Йотова днес  ще бъде гост на национален събор на каракачаните в България. Традиционно  съборът се провежда в местността „Карандила" край  Сливен. Началото на 31-то издание на събора ще бъде дадено в 10.30 часа в зоната на т.нар...

публикувано на 31.08.24 в 08:00

Започва ваксинация с новите варианти ваксини срещу COVID-19

В първата половина на септември 2024 г. започва есенно-зимната кампания за прилагането на новите вариантни ваксини  COMIRNATY JN.1  срещу COVID-19.  Имунизациите ще се извършват  в имунизационния кабинет на РЗИ – Стара Загора: гр. Стара Загора, ул...

публикувано на 30.08.24 в 16:07